Slik endrer du gamertagen for Xbox Live

Oversikt

Du kan enkelt endre navnet på Xbox Live-gamertagen. Hvis gamertagen ble opprettet for deg under den første Xbox Live-registreringen (du valgte den ikke selv), kan du endre gamertagen én gang gratis. Flere endringer av Xbox Live-gamertagen koster ekstra.

Hvis du velger din egen gamertag ved registrering og vil endre den senere, blir Xbox Live-kontoen din belastet (gebyret varierer etter område og valuta).

Løsninger

Endre gamertagen via en nettleser

Slik gjør du det:

1. Gå til Endre gamertag på account.xbox.com.
  2. Logg på med e-postadressen og passordet for Microsoft-kontoen som er knyttet til gamertagen.
  3. Skriv inn den nye gamertagen, og velg deretter Kontroller tilgjengelighet.
Skjermen "Endre gamertag" vises med knappen "Kontroller tilgjengelighet" fremhevet.
  1. Når du finner en tilgjengelig gamertag, klikker du Bruk den!
    Obs!  Du kan endre gamertagen én gang gratis. Flere endringer av Xbox Live-gamertagen koster ekstra.

Endre gamertagen på Xbox One

Obs!  Det kan hende at Xbox One ikke er tilgjengelig i alle områder.

1. Bla mot venstre fra Hjem-skjermen for å åpne guiden.
  2. Bla til toppen av guiden, og velg Vis profil.
  3. Velg Tilpass profil.
  4. Velg gamertagen din.
  5. Velg en foreslått tilgjengelig gamertag, eller velg Lag min egen for å opprette din egen gamertag.
  6. Velg Claim it når du er ferdig, og velg deretter Høres bra ut.
  7. Når du ser gamertagen din, kan du velge Lukk.

Når du har bekreftet den nye gamertagen, vises endringen i hele Xbox Live, og hvis det finnes en ekstra kostnad, belastes betalingsmåten som er knyttet til Xbox Live-kontoen din. Du trenger ikke fortelle vennene dine at du har endret gamertag – vennelistene deres oppdateres automatisk.

Endre gamertagen på Xbox 360

Slik gjør du det:

1. Gå til sosialt på Xbox 360-konsollen, og velg Logg på eller av.
Den sosiale huben vises med knappen "Logg på eller av" fremhevet.
  1. Velg profilen din for å logge på.
Skjermen "Logg på eller ut" viser ulike profilvalg.
  1. Gå til Settings og velg deretter Profile.
Hovedinnstillingsskjermen vises med "Profil"-flisen fremhevet.
  1. Velg Edit Profile.
Profilskjermen vises med alternativet "Rediger profil" fremhevet.
  1. Velg Gamertag.
Rediger profil-skjermen vises med alternativet "Gamertag" fremhevet.
  1. Velg Enter New Gamertag.
Endre gamertag-skjermen inneholder alternativene "Få forslag" og "Skriv inn ny gamertag," som er fremhevet.
  1. Skriv inn en ny gamertag (opptil 15 tegn), og velg Done.
Et skjermtastatur vises, med mulighet til å skrive inn din nye gamertag, og "Fullført"-knappen.

Hvis gamertagen du legger inn, allerede er tatt, blir du bedt om å prøve en annen gamertag.

1. Når du har skrevet inn eller valgt en ny gamertag, velger du Yes, use this gamertag.
En skjerm med teksten "Gamertag tilgjengelig" og to alternativer: "Nei, rediger den" og "Bruk denne gamertagen," som er fremhevet.

Når du har bekreftet den nye gamertagen, vises endringen i hele Xbox Live, og hvis det finnes en ekstra kostnad, belastes betalingsmåten som er knyttet til Xbox Live-kontoen din. Du trenger ikke fortelle vennene dine at du har endret gamertag – vennelistene deres oppdateres automatisk.

Endre gamertag i Xbox-appen på Windows 10

Du kan endre gamertagen én gang gratis. Ytterligere endringer koster ekstra.

Hvis du ikke har endret gamertagen før, kan du endre den i Xbox-appen i Windows 10. Hvis du har endret den før, går du til account.xbox.com for å endre gamertagen. Kontoen din belastes. Se Endre gamertagen via en nettleser.

1. Gå til Xbox-appen i Windows 10, og logg på med e-postadressen og passordet for Microsoft-kontoen som er knyttet til gamertagen.
  2. Velg spillerbildet ditt øverst til venstre på appens startskjerm.
Et prøvebilde av startskjermen på en app vises et spillerbilde øverst til venstre.
  1. Velg Tilpass på banneret øverst på profilskjermen.
Et prøvebilde viser en banner over appskjermen med tre alternativer: "Tilpass," "Vis som avlogget" og "Mer."
  1. Velg Endre gamertag.
Et stort vindu åpnes over appskjermen med to alternativer: "Endre gamertag" og "Del mitt virkelige navn."
  1. Skriv inn den foretrukne gamertagen, og velg Kontroller tilgjengelighet.
En skjerm viser et tekstfelt hvor du kan skrive inn din nye gamertag, og en "Kontroller tilgjengelighet"-knapp, en liste over gamertag-forslag og en "Avbryt"-knapp.
  1. Når du finner en tilgjengelig gamertag, velger du Bruk den.

Når du bekrefter den nye gamertagen, brukes endringen i hele Xbox. Du trenger ikke fortelle vennene dine at du har endret gamertag – vennelistene deres oppdateres automatisk.