Endre gamertagen for Xbox

Du kan enkelt endre navnet på gamertagen for Xbox. Hvis gamertagen ble opprettet for deg da du opprinnelig registrerte deg for Xbox (det vil si at du ikke valgte den selv), kan du endre gamertagen én gang gratis. Flere endringer av gamertagen for Xbox koster ekstra.

Hvis du opprettet din egen gamertag ved registrering og vil endre den senere, blir du belastet (gebyret varierer etter område og valuta).

Løsninger

Endre gamertagen via en nettleser

Slik gjør du det:

1. Gå til siden Endre gamertagaccount.xbox.com.
  2. Logg på med e-postadressen og passordet for Microsoft-kontoen som er knyttet til gamertagen.
  3. Skriv inn den nye gamertagen, og velg deretter Kontroller tilgjengelighet.
  4. Når du finner en tilgjengelig gamertag, klikker du på Bruk den.
    Obs! Hvis gamertagen ble opprettet for deg da du opprinnelig registrerte deg for Xbox (det vil si at du ikke valgte den selv), kan du endre gamertagen én gang gratis. Flere endringer av gamertagen for Xbox koster ekstra.
    Hvis du opprettet din egen gamertag ved registrering og vil endre den senere, blir du belastet (gebyret varierer etter område og valuta).

Endre gamertagen på Xbox One

Obs! Det kan hende at Xbox One ikke er tilgjengelig i alle områder.

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
  2. Velg spillerbildet ditt øverst til venstre på skjermen, og trykk deretter på A-knappen  på kontrolleren.
  3. Velg Min profil og deretter Tilpass profil. Velg gamertagen for å redigere den.
  4. Du kan enten velge en av de tilgjengelige gamertagene som foreslås, eller velge Lag min egen for å opprette din egen:
    • Hvis du lager din egen, skriver du inn den nye gamertagen og velger deretter Enter. Hvis du får meldingen «Vi beklager, men den gamertagen er nå reservert. Prøv en annen.», betyr det at gamertagen ikke er tilgjengelig, og du må opprette en ny.
    • Hvis du vil bruke en gamertag som foreslås av Xbox, men ikke liker noen av forslagene, velger du Mer for å se flere forslag til gamertag.
  5. Velg Bruk den når du er ferdig, og velg deretter Høres bra ut.
  6. Når du ser gamertagen din, kan du velge Lukk.

Når du har bekreftet den nye gamertagen, vises endringen i hele Xbox, og hvis det finnes en ekstra kostnad, belastes betalingsalternativet som er knyttet til Microsoft-kontoen din. Du trenger ikke å fortelle vennene dine at du har endret gamertag – vennelistene deres oppdateres automatisk.

Endre gamertagen på Xbox 360

Slik gjør du det:

1. På Xbox 360-konsollen går du til social og velger Sign In or Out.
  2. Velg profilen din for å logge på.
  3. Bla mot høyre til settings, og velg deretter Profile.
  4. Velg Edit Profile.
  5. Velg Gamertag.
  6. Velg Enter New Gamertag.
  7. Skriv inn en ny gamertag (opptil 15 tegn), og velg Done.
    Hvis gamertagen du legger inn, allerede er tatt, blir du bedt om å prøve en annen gamertag.
  8. Når du har skrevet inn eller valgt en ny gamertag, velger du Yes, use this gamertag.

Når du har bekreftet den nye gamertagen, vises endringen i hele Xbox, og hvis det finnes en ekstra kostnad, belastes betalingsalternativet som er knyttet til Microsoft-kontoen din. Du trenger ikke å fortelle vennene dine at du har endret gamertag – vennelistene deres oppdateres automatisk.

Endre gamertagen i Xbox-appen i Windows 10

Hvis gamertagen ble opprettet for deg da du opprinnelig registrerte deg for Xbox (det vil si at du ikke valgte den selv), kan du endre gamertagen én gang gratis. Flere endringer av gamertagen for Xbox koster ekstra. Hvis du opprettet din egen gamertag ved registrering og vil endre den senere, blir du belastet (gebyret varierer etter område og valuta).

Hvis du har endret gamertagen tidligere, går du til account.xbox.com for å endre den på nytt. Kontoen din belastes. Se Endre gamertagen via en nettleser.

Hvis du ikke har endret gamertagen tidligere, kan du endre den i Xbox-appen i Windows 10. Slik gjør du det:

1. Gå til Xbox-appen i Windows 10, og logg på med e-postadressen og passordet for Microsoft-kontoen som er knyttet til gamertagen.
  2. Velg spillerbildet ditt øverst til venstre på Hjem-skjermen i appen.
  3. Velg Tilpass på banneret øverst på profilskjermen.
  4. Velg Endre gamertag.
  5. Skriv inn den foretrukne gamertagen, og velg deretter Kontroller tilgjengelighet.
  6. Når du finner en tilgjengelig gamertag, velger du Bruk den.

Når du bekrefter den nye gamertagen, brukes endringen i hele Xbox. Du trenger ikke å fortelle vennene dine at du har endret gamertag – vennelistene deres oppdateres automatisk.