Endre gamertagen for Xbox

Du kan enkelt endre navnet på gamertagen for Xbox. Hvis gamertagen ble opprettet for deg da du opprinnelig registrerte deg for Xbox (det vil si at du ikke valgte den selv), kan du endre gamertagen én gang gratis. Flere endringer av gamertagen for Xbox koster ekstra.

Hvis du opprettet din egen gamertag ved registrering og vil endre den senere, blir du belastet (gebyret varierer etter område og valuta).

Løsninger

Endre gamertagen via en nettleser

Slik gjør du det:

1. Gå til siden Endre gamertagaccount.xbox.com.
  2. Logg på med e-postadressen og passordet for Microsoft-kontoen som er knyttet til gamertagen.
  3. Skriv inn den nye gamertagen, og velg deretter Kontroller tilgjengelighet.
Skjermen Endre gamertag på en PC.
  1. Når du finner en tilgjengelig gamertag, klikker du Bruk den.
    Obs! Hvis gamertagen ble opprettet for deg da du opprinnelig registrerte deg for Xbox (det vil si at du ikke valgte den selv), kan du endre gamertagen én gang gratis. Flere endringer av gamertagen for Xbox koster ekstra.
    Hvis du opprettet din egen gamertag ved registrering og vil endre den senere, blir du belastet (gebyret varierer etter område og valuta).

Endre gamertagen på Xbox One

Obs!  Det kan hende at Xbox One ikke er tilgjengelig i alle områder.

1. Bla mot venstre på Hjem-skjermen for å åpne guiden.
  2. Bla til toppen av guiden, og velg spillerbildet ditt.
  3. Merk spillerbildet under Logg på, og trykk deretter A-knappen  på kontrolleren.
  4. Velg Vis profil og deretter Tilpass profil. Velg gamertagen for å redigere den.
  5. Du kan enten velge en av de tilgjengelige gamertagene som foreslås, eller velge Lag min egen for å opprette din egen:
    • Hvis du lager din egen, skriver du inn den nye gamertagen og velger deretter Enter. Hvis du får meldingen «Vi beklager, men den gamertagen er nå reservert. Prøv en annen.», betyr det at gamertagen ikke er tilgjengelig, og du må opprette en ny.
    • Hvis du vil bruke en gamertag som foreslås av Xbox, men ikke liker noen av forslagene, velger du Mer for å se flere forslag til gamertag.
  6. Velg Krev den når du er ferdig, og velg deretter Høres bra ut.
  7. Når du ser gamertagen din, kan du velge Lukk.

Når du har bekreftet den nye gamertagen, vises endringen i hele Xbox, og hvis det finnes en ekstra kostnad, belastes betalingsalternativet som er knyttet til Microsoft-kontoen din. Du trenger ikke å fortelle vennene dine at du har endret gamertag – vennelistene deres oppdateres automatisk.

Endre gamertagen på Xbox 360

Slik gjør du det:

1. Gå til social på Xbox 360-konsollen, og velg Sign In or Out.
Alternativet Sign In or Out er valgt i social-fanen på Xbox 360-konsollen.
  1. Velg profilen din for å logge på.
En Xbox-profil er valgt i påloggingsdelen på Xbox 360-konsollen.
  1. Bla mot høyre til settings, og velg deretter Profile.
Profile-flisen er valgt i settings-fanen på Xbox 360-konsollen.
  1. Velg Edit Profile.
Edit Profile er valgt på Profile-flisen på Xbox 360-konsollen.
  1. Velg Gamertag.
Gamertag er valgt i Edit Profile-delen på Xbox 360-konsollen.
  1. Velg Enter New Gamertag.
Enter New Gamertag er valgt på Xbox 360-konsollen.
  1. Skriv inn en ny gamertag (opptil 15 tegn), og velg Done.
En ny gamertag er skrevet inn i tastaturfeltet i delen Endre gamertag på Xbox 360-konsollen.

Hvis gamertagen du legger inn, allerede er tatt, blir du bedt om å prøve en annen gamertag.

1. Når du har skrevet inn eller valgt en ny gamertag, velger du Yes, use this gamertag.
Yes, use this gamertag er valgt for å bekrefte en endring av gamertag på Xbox 360-konsollen.

Når du har bekreftet den nye gamertagen, vises endringen i hele Xbox, og hvis det finnes en ekstra kostnad, belastes betalingsalternativet som er knyttet til Microsoft-kontoen din. Du trenger ikke å fortelle vennene dine at du har endret gamertag – vennelistene deres oppdateres automatisk.

Endre gamertag i Xbox-appen på Windows 10

Hvis gamertagen ble opprettet for deg da du opprinnelig registrerte deg for Xbox (det vil si at du ikke valgte den selv), kan du endre gamertagen én gang gratis. Flere endringer av gamertagen for Xbox koster ekstra. Hvis du opprettet din egen gamertag ved registrering og vil endre den senere, blir du belastet (gebyret varierer etter område og valuta).

Hvis du har endret gamertagen tidligere, går du til account.xbox.com for å endre den på nytt. Kontoen din belastes. Se Endre gamertagen via en nettleser.

Hvis du ikke har endret gamertagen tidligere, kan du endre den i Xbox-appen i Windows 10. Slik gjør du det:

1. Gå til Xbox-appen i Windows 10, og logg på med e-postadressen og passordet for Microsoft-kontoen som er knyttet til gamertagen.
  2. Velg spillerbildet ditt øverst til venstre på Hjem-skjermen i appen.
Hjem-skjermen i Xbox-appen i Windows 10 viser en oversikt over spillerbildet til en kunde.
  1. Velg Tilpass på banneret øverst på profilskjermen.
Tilpass er valgt øverst på profilskjermen i Xbox-appen i Windows 10.
  1. Velg Endre gamertag.
Endre gamertag er valgt i Xbox-appen i Windows 10.
  1. Skriv inn den foretrukne gamertagen, og velg deretter Kontroller tilgjengelighet.
Tastaturfeltet for Endre gamertag vises i Xbox-appen i Windows 10.
  1. Når du finner en tilgjengelig gamertag, velger du Bruk den.

Når du bekrefter den nye gamertagen, brukes endringen i hele Xbox. Du trenger ikke å fortelle vennene dine at du har endret gamertag – vennelistene deres oppdateres automatisk.