Slik avslutter du Microsoft-kontoen

Avslutte Microsoft-kontoen Logg på Microsoft-kontoen for å begynne fremgangsmåten for å avslutte den.

Dette må du vite om å avslutte Microsoft-kontoen

Det er leit at du forlater oss, og vi vil forsikre oss om at du har fått all informasjonen du trenger, før du avslutter Microsoft-kontoen din.

• Du har 60 dager etter at du har avsluttet kontoen, til å ombestemme deg. Microsoft fjerner kontoen permanent etter 60 dager, og du har ikke lenger tilgang til noen tjenester der du må bruke e-postadressen og passordet for Microsoft-kontoen til å logge på. Dette omfatter alt innhold, alle spill, alle programmer eller alt OneDrive-innhold der du må logge på Xbox Live for å få tilgang.
  • Hvis du avslutter Microsoft-kontoen, blir ikke abonnementene du har tilknyttet til den, annullert.
  • Hvis du avslutter Microsoft-kontoen, kan du ikke logge på Xbox-konsollen, selv om du tidligere har lagret e-postadressen og passordet på konsollen.
  • Når du avslutter Microsoft-kontoen, kan du ikke lenger administrere barnets foreldrekontroller.
    Du kan velge ett av disse alternativene:

Før du avslutter kontoen, må du annullere alle abonnementer og bruke opp saldoen

Hvis du ikke annullerer, vil du fortsatt bli belastet for dem. Slik annullerer du:

1. Logg på account.microsoft.com. Angi passordet ditt hvis du blir bedt om det.
  2. Velg Tjenester og abonnementer.
  3. Under Abonnementer velger du Avbryt ved siden av abonnementene du skal annullere, og deretter følger du instruksjonene for å fullføre annulleringen av abonnementene.
  4. Velg Avbryt.
    Obs!  Alle kjøp er endelige og kan ikke refunderes, slik det er beskrevet i vilkårene for bruk for Xbox Live. Når du stopper automatiske betalinger og det fortsatt er tid til overs på abonnementet, løper abonnementet til dag 60. På dag 61 avsluttes abonnementet.

Bruk opp saldoen på kontoen. Saldoen du har fra et Microsoft- eller Xbox-gavekort, vil gå tapt når du avslutter kontoen. Kontroller saldoen.

Slik avslutter du kontoen

Når du har ordnet med abonnementene og saldoen, gjør du følgende:

1. Logg på account.microsoft.com. Angi passordet ditt hvis du blir bedt om det.
  2. Velg Sikkerhet og deretter flere sikkerhetsalternativer. Det kan hende du får en sikkerhetskode på telefonen eller i en e-postmelding for å bekrefte at du er kontoeieren. Hvis du gjør det, angir du koden på nettsiden for kontoen.
  3. Velg Flere sikkerhetsinnstillinger.
  4. Bla til bunnen av siden, og velg Lukk kontoen min.
  5. Se gjennom de anbefalte handlingene før du avslutter kontoen, og velg deretter Neste.
  6. Merk av for hvert element for å bekrefte at du har lest og forstått dem.
  7. Velg Merk konto for avslutning nederst på siden. Dette bekrefter at du forstår at du kommer til å miste tilgang til alle nettsteder, tjenester og data som er knyttet til Microsoft-kontoen, innen 60 dager.

Har du ombestemt deg om å avslutte Microsoft-kontoen?

Hvis du ombestemmer deg innen 60 dager, kan du ganske enkelt gå tilbake til account.microsoft.com og logge på med e-postadressen og passordet. Du blir bedt om å angi en sikkerhetskode som vi sender deg via SMS eller e-post. Dermed vet vi at vi åpner kontoen for deg og bare deg.

Vær oppmerksom på følgende:

• Eventuell tid som er til overs på abonnementet ditt, er tilgjengelig for deg, men du får ikke tilbake tiden som gikk mens kontoen var avsluttet.
  • Hvis du deaktiverte automatisk fornyelse av Xbox Live- eller Xbox Groove Musikk-abonnementet, må du aktivere den på nytt.
  • Hvis du avsluttet abonnementer med en gang, eller hvis abonnementstiden er utløpt, må du kjøpe abonnementet på nytt.
  • Xbox-profilen din, sammen med spill, musikk og videoer som er tilknyttet den, er tilgjengelig neste gang du logger på konsollen.

Obs!  Etter 60 dager, slettes Microsoft-kontoen for godt, og du vil ikke kunne åpne kontoen igjen.