Endre e-postadressen som er knyttet til Microsoft-kontoen

Endre e-postadressen for Microsoft-kontoen Logg på Microsoft-kontoen for å endre e-postadressen som er knyttet til kontoen din.

Det kan hende at du vil endre e-postadressen (også kalt kontoalias) du bruker til å logge på Microsoft-kontoen, av én av følgende årsaker:

• Du har byttet e-postleverandør.
  • Du har endret navn og hvordan du vil tituleres.
  • Du vil bruke en e-postadresse som er lettere å huske.
  • Du foretrekker å bruke telefonnummeret ditt til å logge på (tilgjengelig for bruk på Xbox One, Xbox.com eller account.microsoft.com).

Følg fremgangsmåten på denne siden for å endre e-postadressen for Microsoft-kontoen eller telefonnummeret du bruker til å logge på.

Viktig! Før du begynner, må du vite e-postadressen og passordet du brukte til å konfigurere Microsoft-kontoen. Hvis du ikke vet disse, bruker du løsningen for tapt konto eller løsningen for tapt passord.

Slik endrer du e-postadressen eller telefonnummeret du bruker til å logge på Microsoft-kontoen på nettet

Trinn 1: Legg til en ny e-postadresse eller et nytt telefonnummer.

1. Logg på Microsoft-kontoen.
  2. Velg Din informasjon øverst på siden.
  3. Velg Styr hvordan du logger på Microsoft.
  4. Du blir kanskje bedt om å angi passordet på nytt eller angi en kode vi sender til e-postadressen eller telefonnummeret som er oppført på kontoen som sikkerhetsinformasjon. Da vet vi at forespørselen kommer fra deg.
  5. Velg enten Legg til e-postadresse eller Legg til telefonnummer.

Obs! Hvis du ser meldingen «Av sikkerhetshensyn må du bekrefte primæraliaset før du kan legge til et nytt alias» nederst på siden, må du enten velge Bekreft for gjeldende hovedalias eller Gi nytt navn. Hvis du velger Gi nytt navn, kan du gå til delen «Gi nytt navn til et ubekreftet hovedalias».

6. Hvis du valgte Legg til e-postadresse, bruker du følgende fremgangsmåte. Ellers går du til trinn 7 for å legge til et telefonnummer.
    1. Hvis du vil opprette en ny e-postadresse for å bruke den, velger du Legg til en ny e-postadresse, og legg den til som et alias og følger instruksjonene.
    2. Hvis du vil bruke en annen e-postadresse enn en Microsoft-adresse (for eksempel en @gmail.com- eller @yahoo.com-adresse), velger du Legg til en eksisterende e-postadresse som et Microsoft-kontoalias og klikker deretter på Legg til alias.
      • Når du legger til en eksisterende e-postadresse, må du bekrefte at du eier kontoen. Klikk på Bekreft til høyre for aliaset du la til, så sender vi deg en melding til denne e-postadressen for bekreftelse.
      • Når du mottar bekreftelsen via e-post, klikker du på koblingen i den for å bekrefte at du eier kontoen.
      • Obs! E-postadressen du angir, kan ikke allerede være i bruk som et Microsoft-kontoalias.
  7. Hvis du valgte Legg til telefonnummer, bruker du følgende fremgangsmåte:
    1. Velg landet ditt i listen.
    2. Skriv inn telefonnummeret du vil bruke, og velg deretter Neste.
    3. Når du legger til et nytt telefonnummer, sender vi en SMS til nummeret for å bekreftet det. Angi sikkerhetskoden fra SMS-en, og velg deretter Neste.

Trinn 2: Angi den nye e-postadressen som hovedaliaset ditt.

Når du har lagt til den nye e-postadressen, må du angi den som hovedaliaset for å få den til å vises når du logger på alle enheter og tjenester. Slik gjør du det:

På siden Administrere kontoaliasene dine velger du Gjør til hoved under e-postadressen du vil skal være hovedadresse, under Kontoalias.

Obs! Bare e-postadresser kan brukes som hovedalias.

Trinn 3: Fjern den gamle e-postadressen du ikke lenger vil bruke til å logge på.

Obs! Hvis du velger å fjerne et alias som bruker et Microsoft-domene, for eksempel @hotmail.com, @outlook.com eller @live.com, slettes dette aliaset fullstendig og er ikke tilgjengelig for pålogging på noen Microsoft-tjenester.

Du fjerner e-postadressen du ikke lenger vil bruke til å logge på kontoen, ved å velge Fjern ved siden av dette aliaset på siden Administrere kontoaliasene dine og deretter følge instruksjonene som gis.

Viktig! Ikke fjern denne e-postadressen hvis du fortsatt vil bruke den til å sende og motta e-postmeldinger.

Gi nytt navn til et ubekreftet hovedalias

1. Hvis du ikke har kunnet bekrefte hovedaliaset, velger du alternativet Gi nytt navn ved siden av hovedaliaset på siden Styr hvordan du logger på Microsoft.
  2. Velg Bruk et eksisterende alias eller Bruk et annet alias.
    1. Hvis du har en bekreftet aliaset du vil bruke som hovedalias, velger du Bruk et eksisterende alias og deretter ønsket e-postadresse på menyen. Hvis ikke går du til trinn 4 for å legge til eller opprette et nytt.
  3. Hvis du velger Bruk et annet alias, følger du denne fremgangsmåten:
    1. Hvis du vil opprette en ny e-postadresse du vil bruke, velger du Opprett en ny e-postadresse som hovedalias, og deretter klikker du på Gi hovedalias nytt navn.
    2. Hvis du vil bruke en annen e-postadresse enn en Microsoft-adresse (for eksempel en @gmail.com- eller @yahoo.com-adresse), velger du Bruk en eksisterende e-postadresse som hovedalias og klikker deretter på Gi hovedalias nytt navn.
      • Når du vil legge til en eksisterende e-postadresse, sendes du til siden Bekreft e-posten din for å bekrefte at du eier denne kontoen. Vi sender en melding med en sikkerhetskode til denne e-postadressen for å få bekreftelse.
      • Når du mottar bekreftelsen via e-post, skriver du inn den angitte sikkerhetskoden i feltet og klikker på Bekreft for å bekrefte at du eier kontoen.
      • Obs! E-postadressen du angir, kan ikke allerede være i bruk som et Microsoft-kontoalias.
  4. Hvis dette er vellykket, får du meldingen «Du har endret navnet på hovedaliaset». Det tidligere ubekreftede hovedaliaset blir i tillegg erstattet med den nye adressen på siden Styr hvordan du logger på Microsoft.

Obs! Det kan ta opptil 48 timer før endringen av e-postadresse implementeres i alle Microsoft-tjenester. Hvis du logger på Microsoft-kontoen på en Xbox One-konsoll ved hjelp av Kinect-sensoren, kan det hende at du midlertidig blir bedt om å logge på manuelt med en kontroller. Hvis du fortsatt blir bedt om å logge på manuelt etter 2 dager, prøver du å fjerne kontoen fra konsollen og deretter legge den til på nytt.

Du kan logge på med alle e-postadresser eller telefonnumre du har oppført som alias. Du kan gjøre det vanskeligere for andre å bryte seg inn på kontoen din ved å endre innstillingene for pålogging slik at aliaser du ikke vil bruke til å logge på, deaktiveres.