Endre e-postadressen som er knyttet til Microsoft-kontoen

Endre e-postadressen for Microsoft-kontoen Logg på Microsoft-kontoen for å endre e-postadressen som er knyttet til kontoen din.

Det kan hende du vil endre e-postadressen (også kjent som kontoalias) du bruker til å logge på Microsoft-kontoen, av én av følgende årsaker:

• Du har byttet e-postleverandør.
  • Du har endret navn og hvordan du vil tituleres.
  • Du vil bruke en e-postadresse som er lettere å huske.
  • Du foretrekker å bruke telefonnummeret ditt til å logge på (tilgjengelig for bruk på Xbox One, Xbox.com eller account.microsoft.com).

Følg fremgangsmåten på denne siden for å endre e-postadressen til Microsoft-kontoen eller telefonnummeret du bruker til å logge på.

Viktig! Før du begynner, må du vite e-postadressen og passordet du brukte til å konfigurere Microsoft-kontoen. Hvis du ikke vet disse, bruker du løsningen for tapt konto eller løsningen for tapt passord.

Slik endrer du e-postadressen eller telefonnummeret du bruker til å logge på Microsoft-kontoen på nettet

Trinn 1: Legg til en ny e-postadresse eller et nytt telefonnummer

1. Logg på Microsoft-kontoen.
  2. Velg Din informasjon øverst på siden.
  3. Velg Administrere e-postadresse eller telefonnummer for pålogging.
  4. Du blir kanskje bedt om å angi en kode vi sender til e-postadressen eller telefonnummeret som er oppført i kontoen som sikkerhetsinformasjon. Da vet vi at forespørselen kommer fra deg.
  5. Velg enten Legg til e-postadresse eller Legg til telefonnummer.
  6. Hvis du valgte Legg til e-postadresse, bruker du følgende fremgangsmåte. Ellers går du til trinn 7 for å legge til et telefonnummer.
    1. Hvis du vil opprette en ny e-postadresse for å bruke den, velger du Legg til en ny e-postadresse, og legg den til som et alias og følger instruksjonene.
    2. Hvis du har en annen e-postadresse enn en Microsoft-adresse (for eksempel en @gmail.com- eller @yahoo.com-adresse) som du vil bruke, velger du Legg til en eksisterende e-postadresse som et Microsoft-kontoalias og klikker deretter Legg til alias.
      • Når du legger til en eksisterende e-postadressen du oppga, må du bekrefte at du eier kontoen. Klikk Bekreft til høyre for aliaset du la til, så sender vi deg en melding til denne e-postadressen for bekreftelse.
      • Når du mottar bekreftelsen på e-post, klikker du koblingen i den for å bekrefte at du eier kontoen.
      • Obs!  E-postadressen du angir, kan ikke allerede være i bruk som et Microsoft-kontoalias.
  1. Hvis du valgte Legg til telefonnummer, bruker du følgende fremgangsmåte:
    1. Velg landet ditt i listen.
    2. Skriv inn telefonnummeret du vil bruke, og velg deretter Neste.
    3. Når du legger til et nytt telefonnummer, sender vi en SMS til nummeret for å bekreftet det. Angi sikkerhetskoden fra SMS-en, og velg deretter Next.

Trinn 2: Angi den nye e-postadressen som hovedaliaset ditt.

Når du har lagt til den nye e-postadressen, må du angi den som hovedaliaset slik at det vises når du logger på alle enheter og tjenester. Slik gjør du det:

På siden Administrere kontoaliasene dine velger du Gjør til hoved under e-postadressen du vil skal være hovedadresse, under Kontoalias.

Obs! Bare e-postadresser kan brukes som hovedalias.

Trinn 3: Fjern den gamle e-postadressen du ikke lenger vil bruke

Hvis du vil fjerne en e-postadresse du ikke bruker lenger, velger du Fjern ved siden av dette aliaset på siden Administrere kontoaliasene dine og følger instruksjonene som gis.

Obs!  Det kan ta opptil 48 timer før endringen av e-postadresse implementeres i alle Microsoft-tjenester. Hvis du logger på Microsoft-kontoen på en Xbox One-konsoll ved hjelp av Kinect-sensoren, kan det hende du midlertidig blir bedt om å logge på manuelt med en kontroller. Hvis du fortsatt blir bedt om å logge på manuelt etter 2 dager, kan du prøve å fjerne profilen fra konsollen og deretter legge den til på nytt. (Hvis du trenger hjelp, kan du se Gamertag og profil: støtte for administrering av profil.)

Du kan logge på med alle e-postadresser eller telefonnumre du har oppført som alias. Du kan gjøre det vanskeligere for andre å bryte seg inn på kontoen din ved å endre innstillingene for pålogging til å slå av aliaser du ikke vil bruke til å logge på.