Slik sletter du Microsoft-kontoen din og personlige opplysninger som er tilknyttet kontoen.

Da du registrerte deg for en Xbox-gamertag, knyttet du denne kontoen til en Microsoft-konto. En slik konto kreves for nedlasting av og tjenester for alle typer Xbox Live-innhold.

Hvis du vil ha mer informasjon om administrasjon av Microsoft-kontoer, inkludert hvordan du endrer Microsoft-kontoen som er koblet til gamertagen din, kan du se Støtte for administrasjon av konto. Vær oppmerksom på at du for øyeblikket ikke kan flytte en gamertag fra én Microsoft-konto til en annen uten å bruke Xbox-konsollen.

Obs!  Hvis du bare vil lukke Microsoft-kontoen, går du til Slik avslutter du Microsoft-kontoen.

Fjerne personlige opplysninger

• Fjerne venner:
    1. Logg på Xbox Social-siden i en nettleser.
    2. Finn og velg vennen du vil fjerne.
    3. Velg Fjern.
    4. Velg Ja.
    5. Gjenta for alle venner.

Hvis du vil fjerne venner ved hjelp av konsollen, følger du fremgangsmåten under «Fjerne en venn» under Finne venner og koble til Xbox Live.

• Tøm profilinformasjonen:
    1. Logg på Rediger profil-siden.
    2. Tøm feltene Motto, Navn, Sted og Biografi i profilen.
    3. Velg Lagre for å lagre endringene.
  • Endre navnet i fakturakontaktopplysningene:
    1. Logg på Min konto.
    2. Velg Betaling og fakturering (du blir kanskje bedt om å angi en kode som sendes til deg og er knyttet til Microsoft-kontoen din).
    3. Velg Faktureringsinfo, og velg Rediger profil.
    4. Endre fornavnet for kontoen til Lukk og endre etternavnet til Konto.
    5. Velg Lagre for å lagre endringene. (Dette kan også gjøres på en konsoll.)
  • Fjern betalingsalternativene:
    1. Logg på Min konto.
    2. Velg Betaling og fakturering (du blir kanskje bedt om å angi en kode som sendes til deg og er knyttet til Microsoft-kontoen din).
    3. Velg Betalingsalternativer.
    4. Velg betalingsalternativet ditt, og velg deretter Fjern.
  • Angi den foretrukne kontaktinformasjonen i Microsofts profilsenter:
    1. Logg på Profilsenter-siden i en nettleser. Sørg for at du logger på med Microsoft-kontoen.
    2. Velg Min profil og Mine personopplysninger for å angi eller fjerne personlige opplysninger.
    3. Velg Administrer kommunikasjonstjenester for å angi eller fjerne kontaktinnstillinger.

Slik lukker du den eksisterende Microsoft-kontoen

Nå når Xbox-kontoen har blitt flyttet til en ny Microsoft-konto, kan du lukke den opprinnelige kontoen.

For individuelle kontoer

Hvis du vil fjerne Microsoft-kontoen fullstendig, må du først fjerne de personlige opplysningene i kontoen, som beskrevet tidligere i denne artikkelen. Hvis du fjerner Microsoft-kontoopplysningene, lukkes kontoen. Vær oppmerksom på at når du lukker Microsoft-kontoen, kan du ikke åpne den igjen. Når denne prosessen er fullført, blir alt innhold som er knyttet til denne kontoen – inkludert betalt, nedlastbart innhold, Zune-innhold, tilgang til lagrede spill og prestasjoner – slettet permanent.

Vær også oppmerksom på at den gjeldende Microsoft-kontoen og -gamertagen ikke er tilgjengelig for fremtidige Xbox Live-kontoer. All informasjon blir slettet permanent.

1. Kontroller at det ikke finnes utestående abonnementer eller betalinger som forfaller for kontoen.
  2. Logg på Microsoft-kontoen.
  3. Velg Sikkerhet og personvern, og velg deretter Flere sikkerhetsinnstillinger under Kontosikkerhet.
  4. Nederst på siden velger du Lukk kontoen min.
  5. Velg Neste.
  6. Se gjennom og merk alle boksene på siden.
  7. Velg en årsak til at du avslutter kontoen, på rullegardinmenyen, og velg deretter Merk konto for avslutning.
  8. Problemer med å lukke kontoen:
    • Hvis du har problemer med å lukke kontoen på grunn av eksisterende abonnementer, betyr det at du har flyttet Xbox-kontoen til en ny Microsoft-konto. Følg trinn 5, «Fjerne personlige opplysninger», ovenfor for å flytte Xbox-kontoen.
    • Hvis du trenger hjelp med andre problemer, kan du se Hjelp for Microsoft-konto.

For familie- eller barnekontoer

Hvis du vil lukke en Microsoft-konto som er en forelder for en barnekonto, må barnekontoen flyttes til en ny konto før du kan lukke den gjeldende kontoen.