Finne e-postadressen for barnets Microsoft-konto

Oversikt

Hvis du vil ha tilgang til barnets Xbox Live-konto, må du vite hva e-postadressen du brukte til å opprette barnets Microsoft-konto, er. Kundestøtte for Xbox kan ikke oppgi denne informasjonen selv om du vet hva barnets gamertag er.

Du kan finne e-postadressen du brukte til å opprette barnets Microsoft-konto, på flere måter. Du kan finne det på konsollen hvis du fortsatt kan logge på. Ikke vær urolig hvis du ikke kan logge på konsollen. Du kan lete etter disse opplysningene på andre steder.

Hvis du trenger å finne e-postadressen for din egen Microsoft-konto, kan du se Finne e-postadressen for Microsoft-kontoen. Hvis du har glemt passordet til din egen eller barnets Microsoft-konto, kan du se Glemt passordet til Microsoft-kontoen.

Obs!  Microsoft-konto er det nye navnet på det som tidligere ble kalt Windows Live ID. Disse to betegnelsene betyr det samme. Microsoft-kontoen er kontoen du bruker til å administrere samhandlinger med Xbox Live og andre Microsoft-tjenester, inkludert Outlook.com, OneDrive, Skype, Windows 8, Windows Phone, Xbox Music med mer. Denne kontoen gjør at du kan administrere kjøp, faktureringsinformasjon og innhold fra én enkelt konto.

Emner

Bruke Xbox One-konsollen til å finne e-postadressen for barnets Microsoft-konto

Du kan bruke Xbox One-konsollen til å finne e-postadressen for barnets Microsoft-konto hvis noen av følgende betingelser gjelder:

• Du kan logge på din egen profil på Xbox One-konsollen (se Løsning 1 nedenfor).
  • Barnet ditt har en lagret profil på Xbox One-konsollen (se Løsning 2 nedenfor).

Løsning 1: Logg på Xbox One-konsollen med din egen profil

1. Logg på profilen din på Xbox One-konsollen.
  2. Trykk Menu-knappen på den trådløse Xbox One-kontrolleren fra Home-skjermen.

picture
  1. Velg Settings.
  2. Bla mot høyre til du ser FAMILY, og velg deretter barnets profil.
  3. Velg Add to this Xbox.
  4. Du ser barnets Microsoft-konto på neste skjerm. Hvis du vet hva passordet til barnets konto er, skriver du det inn nå for å fullføre påloggingsprosessen.

Løsning 2: Logg på Xbox One-konsollen med barnets lagrede profil

1. Logg på barnets lagrede profil på Xbox One-konsollen.
  2. Trykk Menu-knappen på den trådløse Xbox One-kontrolleren fra Home-skjermen.
  3. Velg Settings.
  4. Velg Sign-in, security & passkey.
  5. Se på den siste oppføringen i kolonnen, under SIGN-IN & SECURITY. Dette er e-postadressen barnet bruker for å logge på Microsoft-kontoen sin.

Bruke Xbox 360-konsollen til å finne e-postadressen for barnets Microsoft-konto

Du kan bruke Xbox 360-konsollen til å finne e-postadressen for barnets Microsoft-konto.

1. Logg på Xbox 360-konsollen med barnets Xbox Live-aktiverte gamertag, fra Home-skjermen.
  2. E-postadressen for barnets Microsoft-konto vises vekselvis sammen med barnets gamertag øverst til høyre.

Hvis du har deaktivert visningen av gamertagen og informasjonen om Microsoft-kontoen på Home-skjermen, finner du fortsatt disse opplysningene på Settings-skjermen.

1. Gå til Settings og velg Account.
  2. Bla mot høyre til Your Information, og velg deretter Account Security.
  3. Microsoft-kontoen som er knyttet til barnets Xbox Live-gamertag, vises.

Hvis barnets gamertag ikke er lagret på Xbox 360-konsollen, følger du denne fremgangsmåten:

1. Logg av alle profiler.
  2. Trykk Guide-knappen, og velg deretter Download profile.
  3. Angi e-postadressen og passordet til Microsoft-kontoen for kontoen din (voksenkonto).
  4. Velg barnekontoen du vil laste ned.
  5. La det være merket av for Remember password og velg Sign in.

Bruke alternative metoder for å finne e-postadressen for barnets Microsoft-konto

Hvis du ikke kan logge på en Xbox Live-profil på konsollen, kan du følge disse fremgangsmåtene for å finne barnets Microsoft-konto:

• Logg på Xbox Live med en e-postadresse du tror du brukte til å opprette barnets konto (se Løsning 1 nedenfor).
  • Se om du har fått meldinger fra Xbox Live i e-postkontoene dine (se Løsning 2 nedenfor).
  • Kontroller om e-postkontoen er endret etter at du opprettet barnets konto (se Løsning 3 nedenfor).

Hvis du allerede har prøvd alle disse løsningene og du fortsatt ikke finner e-postadressen til barnets Microsoft-konto, kan du kontakte kundestøtte for Xbox ved hjelp av Kontakt oss-alternativet nederst på denne siden.

Løsning 1: Prøv å logge på med en e-postadresse du tror du brukte til å opprette barnets konto

1. Gå til login.live.com og prøv å logge på med det du tror er barnets Microsoft-konto (en e-postadresse og et passord). Hvis du kan logge på, er e-postadressen og passordet du har angitt, gyldig.
  2. Deretter går du til Xbox.com og prøver å logge på med de samme opplysningene.
    • Hvis du blir bedt om å opprette en Xbox-profil, er ikke Microsoft-kontoen du angav, for tiden knyttet til en Xbox Live-konto.
    • Hvis du klarer å logge på og du ser barnets gamertag øverst til høyre på skjermen, er denne e-postadressen knyttet til en Xbox Live-konto. Bruk disse opplysningene til å logge på barnets konto på Xbox One-konsollen.

Løsning 2: Kontroller e-postkontoene dine

Kontroller e-postkontoene dine for meldinger om Xbox Live-medlemskapet (søk etter meldinger om Xbox Live eller Microsoft-fakturering). Dette kan hjelpe deg med å fastslå hvilken e-postadresse som er knyttet til barnets Xbox Live-medlemskap.

Løsning 3: Kontroller om e-postadressen er endret

Tenk tilbake på den gangen du opprettet barnets Microsoft-konto. Brukte du en annen Internett-leverandør for e-post på den tiden? Ettersom e-postadressen for Microsoft-kontoen din egentlig er et "brukernavn", trenger du ikke å ha tilgang til den gamle e-postkontoen for at du skal kunne bruke den til å logge på Xbox Live.

Har du glemt passordet for Microsoft-kontoen?

Hvis du har glemt passordet til barnets Microsoft-konto eller du ønsker å tilbakestille det, kan du se Glemt passordet til Microsoft-kontoen.