Finne e-postadressen for Microsoft-kontoen

Oversikt

Hvis du vil ha tilgang til Xbox Live-kontoen din, må du vite hva e-postadressen du brukte til å opprette Microsoft-kontoen, er. Kundestøtte for Xbox kan ikke oppgi denne informasjonen selv om du vet hva gamertagen din er.

Du kan finne e-postadressen du brukte til å opprette Microsoft-kontoen, på flere måter. Du kan finne det på konsollen hvis du fortsatt kan logge på. Ikke vær urolig hvis du ikke kan logge på konsollen. Du kan lete etter disse opplysningene på andre steder.

Hvis du trenger å finne e-postadressen for barnets Microsoft-konto, kan du se Finne e-postadressen for barnets Microsoft-konto. Hvis du har glemt passordet for Microsoft-kontoen, kan du se Glemt passordet til Microsoft-kontoen.

Obs!  Microsoft-konto er det nye navnet på det som tidligere ble kalt Windows Live ID. Disse to betegnelsene betyr det samme. Microsoft-kontoen er kontoen du bruker til å administrere samhandlinger med Xbox Live og andre Microsoft-tjenester, inkludert Outlook.com, OneDrive, Skype, Windows 8, Windows Phone, Xbox Music med mer. Denne kontoen gjør at du kan administrere kjøp, faktureringsinformasjon og innhold fra én enkelt konto.

Løsninger

Finne e-postadressen for Microsoft-kontoen via Xbox One-konsollen

Obs!  Det kan hende at Xbox One ikke er tilgjengelig i alle områder.

Hvis du kan logge på Xbox One-konsollen, kan du finne Microsoft-kontoen som er knyttet til Xbox Live-kontoen din, under Settings. Slik gjør du det:

1. Trykk Xbox-knappen for å gå til Home-skjermen, eller si Xbox, go home.
  2. Velg Settings.
  3. Velg Sign-in, security & passkey.
picture
  1. Nederst i den andre kolonnen merket Sign-in & Security ser du e-postadressen du bruker for å logge på Microsoft-kontoen din.
picture

Finne e-postadressen for Microsoft-kontoen via Xbox 360-konsollen

Hvis du kan logge på Xbox 360-konsollen, kan du finne Microsoft-kontoen som er knyttet til Xbox Live-kontoen din, på to måter.

Fra Home-skjermen:

1. Logg på med den Xbox Live-aktiverte gamertagen.
  2. E-postadressen for Microsoft-kontoen vises vekselvis sammen med gamertagen øverst til høyre.

Fra Settings-området:

Hvis du har deaktivert visningen av gamertagen og Microsoft-kontoen din på Home-skjermen, finner du dem i Settings-området.

1. Logg på med den Xbox Live-aktiverte gamertagen.
  2. Gå til Settings, og velg Account.
picture
  1. Bla mot høyre til Your Information, og velg Account Security. Microsoft-kontoen som er knyttet til Xbox Live-gamertagen, vises.

Andre måter for å finne e-postadressen for Microsoft-kontoen

Hvis du ikke kan logge på en Xbox Live-profil på konsollen, kan du bruke disse måtene for å finne Microsoft-kontoen:

• Gå til login.live.com og prøv å logge på med det du tror er din Microsoft-konto (en e-postadresse og et passord). Hvis du kan logge på, er e-postadressen og passordet du har angitt, gyldig. Deretter går du til Xbox.com og prøver å logge på med de samme opplysningene. Hvis du blir bedt om å opprette en Xbox-profil, er ikke Microsoft-kontoen du angav, for tiden knyttet til en Xbox Live-konto. Ellers logger du på og ser gamertagen din øverst til høyre på skjermen. Denne e-posten er knyttet til en Xbox Live-konto.
  • Kontroller e-postkontoene dine for meldinger om Xbox Live-medlemskapet (søk etter meldinger om Xbox Live eller Microsoft-fakturering). Dette kan hjelpe deg med å fastslå hvilken e-postadresse som er knyttet til Xbox Live-medlemskapet.

Har du glemt passordet for Microsoft-kontoen?

Hvis du har glemt passordet til Microsoft-kontoen eller ønsker å tilbakestille det, kan du se Glemt passordet til Microsoft-kontoen.