Du har glemt passordet for Microsoft-kontoen

Oversikt

Hvis du har glemt passordet til Microsoft-kontoen eller trenger å tilbakestille det, kan du prøve løsningene på denne siden. Hvis du ikke vet hvilken e-postadresse som er knyttet til Microsoft-kontoen din, kan du se Finne e-postadressen eller passordet for Microsoft-kontoen.

Obs!  Microsoft-konto er det nye navnet på det som tidligere ble kalt Windows Live ID. Disse to betegnelsene betyr det samme.

Løsninger

Tilbakestille passordet for Microsoft-kontoen fra Xbox One-konsollen

Obs!  Det kan hende at Xbox One ikke er tilgjengelig i alle områder.

Hvis du ikke husker passordet for Microsoft-kontoen, kan du be om at passordet tilbakestilles fra påloggingsskjermen på Xbox One-konsollen.

1. Angi e-postadressen du bruker til å logge på Microsoft-kontoen din, på påloggingsskjermen, og trykk deretter B-knappen på kontrolleren for å lukke det virtuelle tastaturet.
  2. Velg I forgot my password.
  3. Angi tegnene du ser på skjermen (slik at vi kan bekrefte at du ikke er en robot).

Gjennomgå sikkerhetsbevisene dine

Deretter kommer du til Show that you’re you-skjermen. Du kan tilbakestille passordet ved først å bekrefte identiteten din, så får du tilsendt en sikkerhetskode. Du blir bedt om å velge hvordan du ønsker å motta denne sikkerhetskoden.

Den alternative e-postadressen og det alternative telefonnummeret du har oppgitt som sikkerhetskontaktinformasjon, kalles sikkerhetsbevis. Du kan se sikkerhetsbevisene du har oppgitt, på Show that you’re you-skjermen.

Hvis du av en eller annen grunn ikke får tilgang til noen av sikkerhetsbevisene dine, må du gå gjennom noen tilleggstrinn på nettet for å få tilsendt en kobling for tilbakestilling av passord. Se Tilbakestille passordet for Microsoft-kontoen på Internett nedenfor.

Velge hvordan du ønsker å motta sikkerhetskoden

Velg blant de oppførte sikkerhetsbevisene, så sender vi sikkerhetskoden din der.

1. Velg sikkerhetsbeviset (e-postadressen eller telefonnummeret) du ønsker at vi skal sende koden din til, på skjermen Show that you’re you.
  2. Se etter sikkerhetskoden på telefonen din eller i e-posten din, og angi den i feltet på skjermen Check your phone eller Check your email.

Bruk av en godkjenningsapp

Noen synes det er mer praktisk å konfigurere en godkjenningsapp på smarttelefonene sine, slik at de ikke trenger å vente på en kode. Du kan finne ut mer om godkjenningsapper til fremtidig bruk når du logger på kontoen din etter at du har tilbakestilt passordet. Hvis du bruker en godkjenningsapp, ser du Use my authenticator app som alternativ på skjermen Show that you’re you. Slik bruker du appen:

1. Velg Use my authenticator app, og klikk deretter Next.
  2. Åpne appen og angi koden som er oppgitt, på smarttelefonen din.

Hvis totrinnsbekreftelse er konfigurert på kontoen din

Hvis du har aktivert totrinnsbekreftelse for Microsoft-kontoen din, må du be om å få og angi sikkerhetskoden to ganger, og bruke forskjellig sikkerhetsbevis hver gang.

Skrive inn et nytt passord

Når du har bekreftet identiteten din ved å angi sikkerhetskoden vi har sendt deg, blir du bedt om å velge et nytt passord og angi det to ganger. Passord må inneholde minimum åtte tegn og bestå av en blanding av store og små bokstaver, tall og symboler.

1. Skriv inn det nye passordet på skjermen Pick a password.
  2. Skriv inn det samme passordet en gang til for å bekrefte det, på skjermen One more time.

Det var det! Passordet ditt er tilbakestilt.

Når du har fullført påloggingsprosessen, blir du spurt om du ønsker å lagre passordet på konsollen. Pass på at du ikke glemmer passordet selv om det er lagret på konsollen, slik at du kan administrere kontoen din på Internett eller få tilgang til profilen din på konsollen til en venn.

Tilbakestille passordet for Microsoft-kontoen på Internett

Du kan tilbakestille passordet for Microsoft-kontoen på Internett ved å gå til siden Få tilgang til kontoen på nytt og følge denne fremgangsmåten:

1. Skriv inn Microsoft-kontoen din i den første tekstboksen.
    Obs!  Hvis du ikke husker påloggingsopplysningene for Microsoft-kontoen din, kan du se Finne e-postadressen eller passordet for Microsoft-kontoen.
  2. I den andre tekstboksen skriver du inn tegnene som vises på skjermen. Dette er for at vi skal kunne bekrefte at du ikke er en robot.
  3. Klikk Next.

På neste skjerm får du valget mellom å få en kobling for tilbakestilling av passord tilsendt per e-post eller få en kode tilsendt til telefonen din.

Velg alternativet som passer best for deg:

• Send meg en kobling for tilbakestilling på e-post: Velg dette alternativet for å få tilsendt en kobling for tilbakestilling av passord til den alternative e-postadressen som er knyttet til kontoen din. Når du åpner e-posten for tilbakestilling av passord, klikk koblingen for å tilbakestille passordet.
  • Send en kode til telefonen min: Velg dette alternativet hvis du har knyttet en telefon til kontoen din som du kan motta en sikkerhetskode per tekstmelding eller mobilsvar, på. Hvis du velger dette alternativet, blir du bedt om å angi de fire siste sifrene i telefonnummeret ditt på nytt som et ekstra sikkerhetstiltak.

Hva du må gjøre hvis du ikke kan bruke noen av alternativene for tilbakestilling av passord

Hvis du ikke kan bruke noen av alternativene for tilbakestilling av passord, kan du fremdeles få tilgang til Microsoft-kontoen din ved å fylle ut et elektronisk gjenopprettingsskjema. Dette gjør du ved å gå til Gjenopprett Microsoft-kontoen og følge fremgangsmåten nedenfor:

1. Angi e-postadressen for Microsoft-kontoen du prøver å få tilgang til, i Email address-tekstboksen.
  2. Angi en gjeldende e-postadresse som vi kan kontakte deg på, i tekstboksen Contact email address.
  3. I den tredje tekstboksen skriver du inn tegnene som vises på skjermen. Dette er for at vi skal kunne bekrefte at du ikke er en robot.
  4. Klikk Next.

For å holde Microsoft-kontoen din sikker vil du bli bedt om flere identifikasjonsopplysninger som du oppga da du først konfigurerte kontoen.

Tips til utfylling av det elektroniske skjemaet for kontogjenoppretting

• Angi en alternativ e-postadresse. Sørg for at du har tilgang til denne e-postadressen slik at vi kan sende deg kontoinformasjonen.
  • Svar på så mange spørsmål du kan.
  • Bruk opplysningene du oppga da du opprettet kontoen eller sist oppdaterte den.
  • Send inn skjemaet fra en datamaskin du ofte bruker.
  • Husk at e-postadressen kan være landsspesifikk. Hvis du for eksempel opprettet kontoen din i Sverige, kan domenet ditt være "hotmail.co.se" i stedet for "hotmail.com".

Når du har fullført nettskjemaet for gjenoppretting av passord, mottar du en e-post med bekreftelse om at forespørselen er mottatt, og du vil motta et svar på forespørselen innen et døgn (vanligvis raskere).

Obs!

• Koblingen for tilbakestilling av passord utløper et døgn etter at den er levert, så hold utkikk etter den. Hvis du ikke mottar en e-post, må du sjekke mappen for søppel-e-post (spam) for å se om noen av e-postene for kontogjenoppretting ligger der.
  • Det anbefales på det sterkeste at du bruker noen minutter på å oppdatere kontoen din, slik at du enkelt kan tilbakestille passordet hvis det skulle bli nødvendig en gang i fremtiden. Hvis du trenger å oppdatere sikkerhetsinformasjonen din, kan du se Oppdatere sikkerhetsinformasjon for Microsoft-kontoen nedenfor.

Skrive inn et nytt passord

Når du har mottatt en e-post med en kobling for tilbakestilling av passord, klikker du koblingen i e-posten for å tilbakestille passordet.

Når du har klikket koblingen, blir du bedt om å velge et nytt passord og angi det to ganger. Passord må inneholde minimum åtte tegn og bestå av en blanding av store og små bokstaver, tall og symboler.

Hvis du ikke klarer å tilbakestille passordet

Hvis du har gått gjennom prosessen for gjenoppretting av passord på Internett, men du ikke har klart å oppgi tilstrekkelig informasjon til å fullføre gjenopprettingen, kan du ta kontakt med kundestøtten for Xbox. Da kan vi undersøke kontologgen din nærmere og se om vi kan fullføre bekreftelsesprosessen, slik at passordet ditt blir tilbakestilt. Denne prosessen tar vanligvis et døgn, men den kan ta mer tid hvis vi mangler informasjon.

Når du tar kontakt med kundestøtte for Xbox, må du ha følgende informasjon tilgjengelig:

1. e-postadressen til Microsoft-kontoen
  2. en alternativ e-postadresse vi kan kontakte deg på hvis vi har spørsmål
  3. gamertagen som er knyttet til Xbox Live-profilen
  4. referansenummeret fra e-posten du mottok fra Microsoft om at vi ikke kunne bekrefte identiteten din
  5. konsoll-IDen eller enhets-IDen til konsollen du bruker oftest
  • Hvis du er Xbox 360-bruker, må du oppgi konsoll-IDen din for Xbox 360 på 12 sifre. Du trenger ikke å være koblet til Internett eller Xbox Live for å få konsoll-IDen. Slik finner du IDen:
    • Trykk Guide-knappen midt på kontrolleren.
    • Gå til Settings.
    • Velg Console Settings.
    • Velg System Info.
  • Hvis du er i ferd med å oppgradere fra Xbox 360 til Xbox One, må du oppgi IDen for Xbox 360-konsollen (se instruksjoner ovenfor). Jo større kontologg vi kan se gjennom, desto bedre er mulighetene dine for å gjenopprette kontoen.
  • Hvis du er Xbox One-bruker, må du oppgi enhets-IDen på 16 sifre. Konsollen må være koblet til Internett for at du skal få tilgang til enhets-IDen for Xbox Live. Slik finner du IDen:
    • Trykk Menu-knappen på den trådløse Xbox One-kontrolleren fra Home-skjermen.
    • Velg Settings.
    • Velg System.
    • Velg Console Info.

Oppdatere sikkerhetsinformasjonen for Microsoft-kontoen

Xbox Live krever at du har to sikkerhetsbevis på kontoen, og at minst ett av dem er et telefonnummer eller en e-postadresse. Vi anbefaler ett bevis for telefonnummer og ett for e-postadresse for å få de beste sikkerhetsbevisene for kontoen din. Hvis du har to bevis, er det mer sannsynlig at du har tilgang til minst én av disse kontoene. På den måten reduseres sjansene for at du blir utestengt fra kontoen din i selv korte perioder.

Legge til et telefonnummer eller en e-postadresse i kontoen

Slik legger du til et sikkerhetsbevis for Microsoft-kontoen:

1. Gå til Behandle sikkerhetsinformasjon og logg på med Microsoft-kontoen din.
  2. Klikk Legg til under Telefonnummer eller Alternativ e-postadresse.
  3. Skriv inn den nye e-postadressen eller det nye telefonnummeret, og klikk OK eller Lagre.

Obs!
    Hvis du allerede har bevis i kontoen, kan det hende du må bruke det beviset for å bekrefte tilleggelsen av et nytt bevis. Hvis du for eksempel vil legge til en ny e-postadresse som et nytt bevis, kan det hende en bekreftelse sendes til en e-postadresse som allerede er et bevis. Klikk Bekreft, og følg instruksjonene.

Hvis du vil ha mer informasjon om administrasjon av sikkerhetsbevis, kan du se: