Vanlige spørsmål for Microsoft-konto

Administrere Microsoft-kontoen Logge på Microsoft-kontoen din for å vise og oppdatere kontoinformasjonen

Oversikt

Microsoft-kontoen er kontoen du bruker til å administrere samhandlinger med Xbox Live og andre Microsoft-tjenester, inkludert Outlook.com, OneDrive, Skype, Windows 10, Windows Phone med mer. Denne kontoen gjør at du kan:

• Administrere alle Microsoft-tjenestene fra én konto
  • Logge på Xbox-konsollen eller Xbox-appen for Windows 10
  • Administrere kjøp og abonnementer
  • Opprette og administrere familieinnstillinger for å beskytte barna

På denne siden finner du svar på vanlige spørsmål og ressurser for å finne ut mer om å administrere Microsoft-kontoen.

Emner

Hvordan oppretter jeg en Microsoft-konto?

Hvis du bruker en e-postadresse og et passord til å logge på en Microsoft-tjeneste, for eksempel Hotmail, Outlook, Messenger eller Xbox Live, har du allerede en Microsoft-konto, og du kan bruke den til å logge på en Xbox-konsoll eller -tjeneste.

Hvis du ikke har en Microsoft-konto, kan du enkelt opprette en ved å gå til siden Opprett en konto og følge instruksjonene. Du kan bruke en e-postadresse du allerede bruker regelmessig, eller vi kan hjelpe deg å opprette en ny @outlook.com-adresse.

Hvordan logger jeg på en ny Xbox-konsoll eller Xbox-appen?

Hva gjør jeg hvis jeg får en feilmelding når jeg logger på?

Hvordan endrer, gjenoppretter eller fjerner jeg passordet jeg bruker til å logge på?

Endre passord

Du bør endre passordet regelmessig for å holde kontoen sikker. Hvis du trenger hjelp, kan du se Endre passordet for Microsoft-kontoen.

Gjenopprette passordet hvis du har glemt det

Hvis du ikke husker e-postadressen eller passordet for Microsoft-kontoen din, kan du bruke løsningen for tapt konto eller løsningen for tapt passord.

Fjerne passordet fra konsoller der det tidligere var lagret

Finn ut hvordan du bruker passordet til å administrere innstillinger for pålogging på konsollen

Hvordan endrer jeg e-postadressen jeg bruker for Microsoft-kontoen?

Hvis du vil endre e-postadressen du bruker for Microsoft-kontoen, kan du oppdatere den på account.microsoft.com. Når du har logget på, velger du Din informasjon og velger deretter Administrere e-postadresse eller telefonnummer for pålogging.

Jeg har ulike Microsoft-kontoer for ulike tjenester – hvordan kombinerer jeg dem?

Du kan for tiden ikke flytte tjenestene fra én Microsoft-konto til en annen. Dette alternativet kan bli tilgjengelig i fremtiden.

Hva er sikkerhetsinformasjon for Microsoft-konto, og hvordan administrerer jeg den?

Når du endrer sensitive kontoopplysninger, for eksempel passord eller kontaktopplysninger, sender vi en sikkerhetskode til et telefonnummer eller en e-postadresse vi har i arkivet, slik at vi er sikre på at personen som foretar endringen, er kontoeieren.

Alle kontoer må ha minst én kontaktmetode, men vi oppfordrer deg til å ta med både telefonnummer og e-postadresse i tilfelle du mister tilgangen til en av dem. Du kan se sikkerhetsinformasjonen ved å logge på account.microsoft.com og velge Sikkerhet og personvern.

Finn ut hvordan du kan gjøre følgende:

Hvordan avslutter jeg Microsoft-kontoen min?

Hvis du vil avslutte Microsoft-kontoen, kan du se Slik avslutter du Microsoft-kontoen. Du kan åpne en avsluttet konto på nytt innen 60 dager. Etter 60 dager slettes kontoen og alle tilknyttede detaljer permanent fra systemene våre.