Administrere Microsoft-kontoen

Hva er en Microsoft-konto?

Microsoft-kontoen er kontoen du bruker til å administrere samhandlinger med Xbox Live og andre Microsoft-tjenester, inkludert Outlook.com, OneDrive, Skype, Windows 8, Windows Phone, Xbox Music med mer. Denne kontoen gjør at du kan administrere kjøp, faktureringsinformasjon og innhold fra én enkelt konto.

Hvis du vil opprette en Microsoft-konto, må du angi en kombinasjon av e-postadresse og passord som du vil bruke til å logge på Microsoft-tjenester. Kontoen kan konfigureres med en Microsoft-e-postadresse (brukernavn@live.com eller brukernavn@outlook.com) eller en annen gyldig e-postadresse (for eksempel en @gmail.com-, @comcast.net-, @yahoo.com-adresse). Hvis du foretrekker det, kan du begynne med en ny Outlook.com-e-postadresse som du oppretter når du konfigurerer en ny Microsoft-konto.

Løsninger

Logge på Microsoft-kontoen (eller opprette en ny konto)

Hvis du bruker en e-postadresse og et passord til å logge på Microsoft-tjenester, for eksempel Hotmail, Outlook, Messenger eller Xbox LIVE, har du en Microsoft-konto.

Hvis du vet denne e-postadressen og dette passordet, skal du kunne logge på Microsoft-kontoen. Hvis du ikke har en Microsoft-konto, kan du enkelt få deg en.

Hvis du har en Microsoft-konto, men har glemt påloggingsinformasjonen, kan du se Hva du gjør hvis du glemmer Microsoft-kontoen eller passordet. Hvis du vet påloggingsinformasjonen, men får en feilmelding når du prøver å logge på, kan du se Hva du gjør hvis du får en feil når du prøver å logge på Microsoft-kontoen.

Hva du gjør hvis du glemmer e-postadressen du brukte for Microsoft-kontoen

Hvis du har glemt e-postadressen du brukte for Microsoft-kontoen, kan du se Finne Microsoft-kontoen.

Hva du gjør hvis du glemmer passordet du brukte for Microsoft-kontoen

Hvis du har glemt passordet du brukte for Microsoft-kontoen, kan du tilbakestille passordet på Internett. Gå til Tilbakestill passordet i nettleseren, og angi e-postadressen for Microsoft-kontoen. Du kan velge mellom ulike alternativer for hvordan du vil ha koblingen for tilbakestilling av passord tilsendt.

Hvis du ikke kan tilbakestille passordet for Microsoft-kontoen ved hjelp av disse tilbakestillingsalternativene, kan du gjenopprette tilgang til Microsoft-kontoen ved å fylle ut et elektronisk skjema for kontogjenoppretting. Du kan gjøre dette ved å gå til Gjenopprette Microsoft-kontoen og følge fremgangsmåten for å fylle ut skjemaet for å gjenopprette kontoen din.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du tilbakestiller eller gjenoppretter passordet for Microsoft-kontoen, kan du se Glemt passordet til Microsoft-kontoen.

Hva du gjør hvis du husker e-postadressen og passordet til Microsoft-kontoen, men får en feil når du prøver å logge på

Hvis du vet informasjonen for Microsoft-kontoen, men fortsatt ikke kan logge på kontoen, bekrefter du først at det ikke finnes noen tjenestevarsler for Xbox LIVE.

Hvis det ikke finnes gjeldende tjenestevarsler, kan du se Feil ved Xbox-kontoadministrasjon hvis du vil ha informasjon om vanlige feilmeldinger om pålogging og Microsoft-kontoen. Hvis feilen du får, ikke vises der, bruker du verktøyet Søk i feilkoder/statuskoder for Xbox til å slå opp feilkoden og finne informasjon om denne bestemte feilen.

Administrere sikkerhetsinformasjonen for Microsoft-kontoen

Passord
Du kan lagre Microsoft-kontoen og passordet på Xbox-konsollen, slik at du raskt kan logge på Xbox Live og enkelt logge på andre Microsoft-tjenester. Hvis du vil sørge for at ingen andre kan logge på Xbox LIVE med kontoen din, kan du passordbeskytte Xbox LIVE-profilen på konsollen ved å kreve at passordet for Microsoft-kontoen angis ved pålogging. Hvis du vil gjøre dette, kan du se Passordbeskyttelse av Xbox LIVE-profilen. Hvis du vil fjerne et lagret passord for Microsoft-kontoen fra konsollen fullstendig, kan du se Fjerne passordet for Microsoft-kontoen fra Xbox 360-konsollen.

Du vil kanskje også endre passordet regelmessig for å holde kontoen sikker. Hvis du vil gjøre dette, kan du se Endre passordet for Microsoft-kontoen. Det er også en god idé å oppgi mer sikkerhetsinformasjon for kontoen (for eksempel et mobiltelefonnummer eller en alternativ e-postadresse) hvis du noensinne må tilbakestille kontopassordet eller bekrefte eierskap av kontoen. Se Legge til sikkerhetsinformasjon om tilbakestilling av passord for Microsoft-kontoen hvis du vil ha informasjon om hvordan du gjør dette.

Sikkerhetsbevis
Sikkerhetsbevis er en måte å bekrefte kontoeierskapet på. Vi kan hjelpe deg med å løse problemer med kontoen raskere hvis vi har et telefonnummer og en e-postadresse vi kan kontakte deg på for å sende deg en kode for å bekrefte at du er den faktiske eieren av kontoen.

• Disse bevisene brukes for å kontrollere tilgangen til kontoen din eller aktiviteter på Xbox.com, Xbox 360-konsollen, Xbox LIVE, Windows og andre steder der Microsoft-kontoen brukes.
  • Dette holder kontoen sikrere og hjelper deg med å tilbakestille passordet ditt.
  • Hvis du glemmer passordet ditt eller noen prøver å få tilgang til kontoen din, trenger vi en måte å nå deg på for å gjenopprette kontrollen over kontoen din. Derfor er det lurt å holde denne informasjonen oppdatert. Vi bruker bare denne informasjonen til å beskytte kontoen din.

Hvis du vil vite mer om sikkerhetsbevis og hvordan de beskytter Microsoft-kontoen, kan du se Oversikt over sikkerhetsbevis for Microsoft-kontoen. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du konfigurerer og administrerer sikkerhetsbevisene, kan du se Legge til et sikkerhetsbevis for Microsoft-kontoen og Fjerne et sikkerhetsbevis for Microsoft-kontoen.

Hvis du ikke får tilgang til sikkerhetsbevisene fordi de er utdatert eller feil eller du har glemt dem, kan du se Jeg får ikke tilgang til sikkerhetsbevisene for Microsoft-kontoen. Hvis du har aktivert totrinnsbekreftelse og ikke kan logge på en app eller enhet som ikke ber om sikkerhetsbevis, kan du se En app eller enhet ber meg ikke om et sikkerhetsbevis for å få hjelp.

Endre Microsoft-kontoen som er knyttet til Xbox LIVE-gamertagen

Xbox LIVE-gamertager knyttes til en Microsoft-konto for påloggingsformål. Hvis du vil flytte din eksisterende gamertag til en annen Microsoft-konto, kan du se Flytte en gamertag til en annen Microsoft-konto for å få informasjon om hvordan du gjør dette.

Annullere eller fjerne en Microsoft-konto fra Xbox-konsollen

Hvis du vil lukke Microsoft-kontoen, kan du finne ut hvordan på Annullere Microsoft-kontoen. Hvis du vil fjerne et lagret passord for Microsoft-kontoen fra konsollen fullstendig, kan du se Fjerne passordet for Microsoft-kontoen fra Xbox 360-konsollen.

Vanlige spørsmål om Microsoft-kontoer