Legge til sikkerhetskontaktinformasjon i Microsoft-kontoen

Når du gjør sensitive endringer i kontoen din, må vi sende deg en sikkerhetskode for å kontrollere at du er personen som foretar endringene. Vi sender sikkerhetskoden til et telefonnummer eller en e-postadresse som du har oppgitt tidligere. Telefonnummeret og e-postadressen kalles sikkerhetskontaktinformasjon. Det kreves bare én kontaktmetode, men vi oppfordrer deg på det sterkeste til å ta med både en e-postadresse og et telefonnummer i tilfelle du mister tilgangen til en av dem.

Legge til sikkerhetskontaktinformasjon

Følg denne fremgangsmåten for å legge til ny sikkerhetskontaktinformasjon i Microsoft-kontoen:

1. Logg på med e-postadressen og passordet for Microsoft-kontoen.
  2. Velg Sikkerhet og passord under Konto.
picture
  1. Det kan hende du blir bedt om å få oss til å sende deg en sikkerhetskode til én av metodene for sikkerhetskontakt. Kontroller om du har mottatt koden på telefon eller e-post, og angi den når du blir bedt om det.
  2. Velg Legg til en ny e-postadresse eller Legg til et nytt telefonnummer. Følg deretter instruksjonene som blir gitt.
  3. Gjør ett av følgende:
    • Hvis du la til en e-postadresse, kontrollerer du e-posten og ser om du har fått en e-post fra Microsoft. Det finnes en kode i e-posten. Angi denne koden i boksen som vises. Dette bekrefter at vi har riktig e-postadresse.
    • Hvis du legger til et telefonnummer, sendes en kode til telefonen din. Angi denne koden i feltet som vises, for å fullføre konfigurasjonsprosessen.

Obs!  Du må fullføre dette trinnet for at telefonnummeret eller e-postadressen skal være gyldig til bruk som sikkerhetskontaktinformasjon.

Du mottar også et varsel til eksisterende e-postadresse eller telefonnummer for sikkerhetskontakt. Dette er en forholdsregel i tilfelle noen andre gjorde endringene. Hvis det skjer, kan du avbryte endringen ved å klikke koblingen i varselet.

Hvis du ikke lenger har tilgang til gjeldende sikkerhetskontaktinformasjon

Du må fjerne og erstatte den utdaterte informasjonen hvis du ikke har tilgang til noen av telefonnumrene eller e-postadressene som er brukt som sikkerhetskontakter. Se Oppdatere sikkerhetskontaktinformasjon for Microsoft-kontoen for Xbox Live for å finne ut hvordan. Den gamle informasjonen blir fjernet, og den nye informasjonen blir aktivert om 30 dager. Dette gjør at du kan stoppe en fjerning hvis du får tilgang til den forrige informasjonen igjen, eller hvis du ikke foretok endringen.

Ikke vær urolig. Du kan fortsette å bruke Xbox Live og foreta kjøp på konsollen i løpet av ventetiden på 30 dager så lenge du vet passordet og kan logge på konsollen.

Legge til sikkerhetsinformasjon under pålogging

Du blir du bedt om å legge til sikkerhetskontaktinformasjon når du oppretter en ny Microsoft-konto. Du har noen dager på deg til å angi sikkerhetskoden som du mottok på e-post eller via tekstmelding på telefonen. Dette bekrefter informasjonen din. Vi anbefaler imidlertid at du gjør dette med en gang for å hindre avbrudd i spillingen.