Legge til sikkerhetskontaktinformasjon i Microsoft-kontoen

Når sensitive endringer gjøres i kontoen din, må vi sende deg en sikkerhetskode for å bekrefte at du er personen som foretar endringene. Sikkerhetskoden sendes til et telefonnummer eller en e-postadresse som du har oppgitt tidligere. Telefonnummeret og e-postadressen kalles sikkerhetskontaktinformasjon. Det kreves bare én kontaktmetode, men vi oppfordrer deg på det sterkeste til å ta med både en e-postadresse og et telefonnummer i tilfelle du mister tilgangen til en av dem.

Legge til sikkerhetskontaktinformasjon

Følg denne fremgangsmåten for å legge til ny sikkerhetskontaktinformasjon i Microsoft-kontoen:

1. Logg på med e-postadressen og passordet for Microsoft-kontoen.
  2. Velg Sikkerhet og passord under Konto.
  3. Det kan hende du blir bedt om å få oss til å sende deg en sikkerhetskode til én av metodene for sikkerhetskontakt. Kontroller om du har mottatt koden på telefon eller e-post, og angi den når du blir bedt om det.
  4. Velg enten Legg til en ny e-postadresse eller Legg til et nytt telefonnummer, og følg instruksjonene.
  5. Gjør ett av følgende:
    • Hvis du la til en e-postadresse, kontrollerer du e-posten og ser om du har fått en e-post fra Microsoft. Angi koden i e-posten i feltet som vises, for å bekrefte at vi har riktig e-postadresse.
    • Hvis du legger til et telefonnummer, sendes en kode til telefonen din. Angi koden i feltet som vises, for å fullføre konfigurasjonsprosessen.

Obs!  Du må fullføre dette trinnet for at telefonnummeret eller e-postadressen skal være gyldig til bruk som sikkerhetskontaktinformasjon.

Du mottar også et varsel til eksisterende e-postadresse eller telefonnummer for sikkerhetskontakt. Dette er en forholdsregel i tilfelle endringene ble gjort av noen andre. Hvis det skjer, kan du avbryte endringen ved å klikke koblingen i varselet.

Hvis du ikke lenger har tilgang til gjeldende sikkerhetskontaktinformasjon

Hvis du ikke har tilgang til noen av telefonnumrene eller e-postadressene som er brukt som metoder for sikkerhetskontakt, må du fjerne den utdaterte informasjonen og erstatte den. Se Oppdatere sikkerhetsbevisene for Microsoft-kontoen for Xbox Live for å finne ut hvordan. Den gamle informasjonen blir fjernet, og den nye informasjonen blir aktivert om 30 dager. Dette gjør at du kan stoppe en fjerning hvis du får tilgang til den forrige informasjonen igjen, eller hvis du ikke foretok endringen.

Ikke vær urolig. Så lenge du vet passordet og kan logge på konsollen, kan du fortsette å bruke Xbox Live-tjenestene og foreta kjøp på konsollen i løpet av ventetiden på 30 dager.

Legge til sikkerhetsinformasjon under pålogging

Når du oppretter en ny Microsoft-konto, blir du bedt om å legge til sikkerhetskontaktinformasjon. Du har noen dager på deg til å bekrefte informasjonen ved å sende tilbake sikkerhetskoden som du mottok på e-post eller via tekstmelding. Vi anbefaler imidlertid at du ordner det med en gang for å hindre avbrudd i spillingen.