Du fikk ikke en sikkerhetskode

Hver gang du går inn på Microsoft-kontoen, endrer personlige opplysninger på den eller legger til ny kontaktinformasjon på den, genereres en sikkerhetskode som sendes til en e-postadresse eller et telefonnummer i sikkerhetsinformasjonen på kontoen. Du blir deretter bedt om å angi denne koden for bekrefte endringen. Det tar vanligvis bare et par øyeblikk før du mottar koden.

Årsaker til at du kanskje ikke får sikkerhetskoden, og ting du kan prøve

Sikkerhetsinformasjonen er utdatert eller utilgjengelig

Én årsak til at du kanskje ikke får koden, er at sikkerhetsinformasjonen er utdatert, og du får ikke lenger tilgang til den (du har for eksempel endret e-postadresse eller telefonnummer).

Du kan løse dette problemet ved å oppdatere sikkerhetsinformasjonen. Se Oppdatere all sikkerhetsinformasjon for Microsoft-kontoen for å finne ut hvordan du gjør dette.

Andre årsaker til at du kanskje ikke får en kode

Hvis du ikke straks mottar sikkerhetskoden, kan forsinkelsen skyldes problemer med operatøren av de trådløse tjenestene eller Internett-leverandøren. Her er enkelte ting du kan prøve:

1. Hvis du brukte en e-postadresse til å motta koden, sjekker du søppelpostmappen.
  2. Prøv å vente litt til. Enkelte operatører behandler forespørsler saktere enn andre.
  3. Hvis du fortsatt ikke får koden, bruker du en annen sikkerhetskontaktmetode som er knyttet til kontoen, til å motta koden.

Obs!  Hvis du ber om en ny kode, er ikke den forrige koden du bad om, lenger gyldig. Hvis du angir den forrige koden, får du en feilmelding med beskjed om at koden ikke er gyldig.