Administrere personvern og nettsikkerhet for Xbox One og Xbox 360 på datamaskinen

Oversikt

På Xbox One og Xbox 360 kan du bestemme hvordan du vil administrere innstillingene for personvern og nettsikkerhet.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å administrere innstillingene for personvern og nettsikkerhet i Xbox Live på Xbox.com.

Trinn 1: Logg på med e-postadressen og passordet for Microsoft-kontoen øverst på en xbox.com-side, for eksempel denne.

Trinn 2: Velg Min konto.

Trinn 3: Klikk Administrere personvern og nettsikkerhet nederst på Min konto-siden.

Obs!  Microsoft tar personvern og nettsikkerhet på alvor, så det kan hende du blir bedt om å bekrefte identiteten din ved hjelp av en sikkerhetskode. Hvis du blir bedt om det, følger du instruksjonene på skjermen for å få en kode.

picture

Trinn 4: Når du har fått koden, skriver du den inn i det angitte feltet.

picture

Administrere personvernvalg

I Microsoft arbeider vi hardt for å kunne tilby nyskapende produkter, og noen ganger kommer det til nye funksjoner eller beskrivelser blir endret. Med Xbox får du den fleksibiliteten du trenger til å avgjøre hva du vil dele og hvem du vil dele det med. Med Xbox får også foreldre og barnepassere mulighet til å avgjøre hvilken informasjon familiemedlemmene deres skal kunne dele med andre. Når du administrerer personverninnstillingene, kan du derfor velge å foreta administrasjonen selv, eller du kan bestemme på vegne av barna i familien hvis du er en voksen i familien.

Hvis du er et barn, eller hvis alle medlemmene i familien din også er voksne, kan du selvsagt ikke se eller administrere andres valg.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å vise eller endre personverninnstillingene.

Trinn 1: Logg på med e-postadressen og passordet for Microsoft-kontoen øverst på en xbox.com-side, for eksempel denne.

Trinn 2: Velg Min konto.

Trinn 3: Velg Sikkerhet, familie og forumer.

picture

Trinn 4: Velg Personverninnstillinger.

Trinn 5: Velg gamertagen for personen du vil administrere innstillinger for.

Obs!  Hvis du ser en rød sirkel med en strek gjennom, betyr det at gamertagen du prøver å velge, tilhører en voksen, så du kan ikke se eller endre innstillingene for denne personen. Be den aktuelle personen om å logge seg på Xbox.com for å administrere sine egne innstillinger.

picture

På Xbox kan du ta avgjørelser vedrørende en rekke innstillinger for nettsikkerhet. Innstillingene for nettsikkerhet er valg du tar for deg selv eller familiemedlemmene dine om hvilken Xbox-funksjonalitet som passer best for familien din.

Xbox One er ny, så noen av funksjonene er forskjellige fra de som er på Xbox 360. Du må derfor foreta andre valg for hvilken funksjonalitet som passer for deg og familien din, avhengig av om du bruker Xbox 360 eller Xbox One.

Slik viser eller endrer du innstillingene for nettsikkerhet:

Trinn 1: Velg gamertagen for personen du vil administrere innstillinger for.

Obs!  Hvis du ser en rød sirkel med en strek gjennom, betyr det at gamertagen du prøver å velge, tilhører en voksen, så du kan ikke se eller endre innstillingene for denne personen. Be den aktuelle personen om å logge seg på Xbox.com for å ta egne avgjørelser.

Trinn 2: Trykk eller klikk Nettsikkerhet for Xbox 360 for å administrere innstillingene for Xbox 360. Trykk eller klikk Xbox One Online Safety for å administrere innstillingene for Xbox One.

Administrere valg for nettsikkerhet

På Xbox kan du ta avgjørelser vedrørende en rekke innstillinger for nettsikkerhet. Innstillingene for nettsikkerhet er valg du tar for deg selv eller familiemedlemmene dine om hvilken Xbox-funksjonalitet som passer best for familien din.

Xbox One er ny, så noen av funksjonene er forskjellige fra de som er på Xbox 360. Du må derfor foreta andre valg for hvilken funksjonalitet som passer for deg og familien din, avhengig av om du bruker Xbox 360 eller Xbox One.

Slik viser eller endrer du innstillingene for nettsikkerhet:

Trinn 1: Velg gamertagen for personen du vil administrere innstillinger for.

Obs!  Hvis du ser en rød sirkel med en strek gjennom, betyr det at gamertagen du prøver å velge, tilhører en voksen, så du kan ikke se eller endre innstillingene for denne personen. Be den aktuelle personen om å logge seg på Xbox.com for å ta egne avgjørelser.

Trinn 2: Trykk eller klikk Nettsikkerhet for Xbox 360 for å administrere innstillingene for Xbox 360. Trykk eller klikk Xbox One Online Safety for å administrere innstillingene for Xbox One.

picture

Trinn 3: Se på listen over innstillinger, og avgjør for hvert familiemedlem om du ønsker at Xbox skal gjøre funksjonaliteten tilgjengelig, ved å velge Tillat eller Blokker.

Vær oppmerksom på følgende vedrørende innhold på markedsplassen: Du kan velge å tillate “alt”, “bare gratis” innhold eller "ingenting" for kjøp og nedlastinger på Xbox One.

picture

Vær oppmerksom på følgende vedrørende treningsinformasjon for Xbox 360: For Xbox 360 kan du bestemme om du vil dele treningsstatistikk, som omfatter data for kaloriforbrenning, spilletid, bevegelsesintensitet og tilbakemeldinger fra fysisk aktivitet i Kinect-spill og -apper. Høyde, vekt og fødselsår deles ikke med andre Xbox Live-medlemmer. Du kan imidlertid bestemme to ting: hvem som kan se informasjonen din, og om treningsinformasjonen for Xbox 360 skal bli lagret i frakoblet modus eller på Internett.

picture

Trinn 4: Når du er ferdig, blar du til nederst på siden og klikker den grønne Lagre-knappen.

Det var det! Når du klikker Lagre, blir valgene dine brukt på Xbox Live.