Administrere personvern og nettsikkerhet for Xbox One og Xbox 360 på datamaskinen

Hurtigkobling

Logg på kontoen på Xbox.com for å administrere foreldrekontrollene.

Oversikt

Foreldrekontroller omfatter innstillinger for både personvern og nettsikkerhet. Du kan administrere alle disse for deg selv og barna ett sted på Xbox.com.

På denne siden

Administrere personverninnstillinger

Trinn 1: Velg Min konto fra en hvilken som helst side på Xbox.com. Logg på med e-postadressen og passordet for Microsoft-kontoen.

Trinn 2: Velg Sikkerhet, familie og forumer og deretter Personverninnstillinger. (Eller velg Profil og deretter Personverninnstillinger.)

Obs!  Microsoft tar personvern og nettsikkerhet på alvor, så det kan hende at du blir bedt om å bekrefte identiteten din ved hjelp av en sikkerhetskode. Hvis du blir bedt om det, følger du instruksjonene for å få en kode. Når du har fått koden, angir du den i feltet som vises på nettsiden.

Trinn 3: Velg gamertagen for personen du vil administrere innstillinger for.

picture

Bare Xbox One: Voksne kan administrere innstillingene for seg selv og eventuelle barn i Xbox One-familien. Hvis du prøver å velge gamertagen til en annen voksen, blokkeres du fra å vise innstillingene deres og foreta endringer.

Trinn 4: Bla nedover siden for å se gjennom og oppdatere alternativene for personvern for deg og familien.

Trinn 5: Når du er ferdig, blar du til bunnen av siden og velger den grønne Lagre-knappen.

Administrere innstillinger for nettsikkerhet

Noen av funksjonene på Xbox One er forskjellige fra de på Xbox 360. Du må dermed foreta andre valg for deg og familien avhengig av om du bruker Xbox 360 eller Xbox One.

Slik viser eller endrer du innstillingene for nettsikkerhet:

Trinn 1: Velg Min konto fra en hvilken som helst side på Xbox.com. Logg på med e-postadressen og passordet for Microsoft-kontoen.

Trinn 2: Velg Sikkerhet, familie og forumer og deretter Personverninnstillinger. (Eller velg Profil og deretter Personverninnstillinger.)

Trinn 3: Velg gamertagen for personen du vil administrere innstillinger for.

Trinn 4: Velg Nettsikkerhet på Xbox 360 eller Nettsikkerhet på Xbox One etter hva som er aktuelt.

Obs!  Microsoft tar personvern og nettsikkerhet på alvor, så det kan hende at du blir bedt om å bekrefte identiteten din ved hjelp av en sikkerhetskode. Hvis du blir bedt om det, følger du instruksjonene for å få en kode. Når du har fått koden, angir du den i feltet som vises på nettsiden.

Bare Xbox One: Voksne kan administrere innstillingene for seg selv og eventuelle barn i Xbox One-familien. Hvis du klikker gamertagen til en annen voksen, blokkeres du fra å vise innstillingene deres og foreta endringer.

Trinn 5: Se i listen over innstillinger, og avgjør for hvert familiemedlem om du vil at Xbox skal gjøre funksjonaliteten tilgjengelig, ved å velge Tillat eller Blokker.

Bare Xbox One-kjøp: Når det gjelder kjøp og nedlastinger på Xbox One, kan du velge mellom å tillate "hva som helst", "bare gratis" innhold eller "ingenting".

picture

Treningsinformasjon for Xbox 360: For Xbox 360 kan du bestemme om du vil dele aktivitetsstatistikk, som omfatter data for kaloriforbrenning, spilletid, bevegelsesintensitet og tilbakemeldinger fra fysisk aktivitet i Kinect-spill og -apper. Høyde, vekt og fødselsår deles ikke med andre Xbox Live-medlemmer. Du kan imidlertid bestemme to ting: hvem som kan se informasjonen din, og om treningsinformasjonen for Xbox 360 skal bli lagret i frakoblet modus eller på Internett.

picture

Trinn 6: Når du er ferdig, blar du til bunnen av siden og velger den grønne Lagre-knappen.