Oversikt over sikkerhetsinformasjon for Microsoft-konto

Oversikt

Sikkerhetsinformasjon henviser til et telefonnummer eller en sekundær e-postadresse vi kan bruke til å kontakte deg vedrørende kontosikkerhet. Denne informasjonen gjør at vi kan bekrefte identiteten din før kontoen din endres. Disse endringene kan for eksempel være et nytt passord eller ny faktureringsinformasjon eller kontaktinformasjon. Dette er med på å holde kontoen din sikker.

For å bidra til å beskytte personlige data ber Microsoft kundene sine om å bruke noen øyeblikk på å bekrefte at sikkerhetsinformasjonen for Microsoft-kontoen deres er oppdatert. Du blir kanskje bedt om å logge på Microsoft-kontoen, legge til sikkerhetsinformasjon på kontoen eller bekrefte informasjonen på Microsoft-kontoen. Dette avhenger av hvor lenge det er siden du oppdaterte sikkerhetsinformasjonen.

Emner

Logge på med Microsoft-kontoen

Hvis du ikke nylig har skrevet inn e-postadressen og passordet for Microsoft-kontoen fordi informasjonen er lagret på konsollen, blir du kanskje bedt om å bekrefte denne informasjonen i tilfelle du må laste ned profilen eller logge på en ny Xbox-konsoll.

Hvis du blir bedt om å oppdatere eller bekrefte passordet, må du gjøre dette innen én uke. Hvis du ikke oppdaterer eller bekrefter passordet innen én uke, låser Microsoft kontoen din for å bidra til å beskytte den. Derfor kan du ikke logge på på nytt før du har bekreftet passordet.

Obs!

• Du kan tilbakestille passordet for Microsoft-kontoen ved å gå til påloggingssiden og klikke eller trykke Har du ikke tilgang til kontoen din?. Følg deretter instruksjonene som blir gitt.
  • Hvis du har en Xbox One-konsoll, velger du Jeg har glemt passordet på påloggingsskjermen for Xbox for å tilbakestille passordet.
  • Hvis du ikke husker e-postadressen eller passordet for Microsoft-kontoen din, kan du bruke løsningen for tapt konto eller løsningen for tapt passord.

Legge til sikkerhetsinformasjon på Microsoft-kontoen

Vi kan bekrefte at du er kontoeieren og hjelpe deg å løse problemer med kontoen raskere hvis du har lagt til sikkerhetsinformasjon på kontoen. Hvis du ikke har et mobiltelefonnummer eller en alternativ e-postadresse du har oppgitt som sikkerhetsinformasjon, må du legge den til hvis du blir bedt om det.

Obs!  Hvis du vil vite mer om hvordan Microsoft bruker sikkerhetsinformasjon, kan du se Sikkerhetsinformasjon på Microsoft-kontoen: vanlige spørsmål.

Xbox One-brukere

Hvis du bruker en Xbox One-konsoll og blir bedt om å legge til sikkerhetsinformasjon, kan du gjøre dette på konsollen ved å følge instruksjonene som vises der. Du skriver inn et telefonnummer eller en e-postadresse som vi kan sende en sikkerhetskode til, og deretter bruker du denne sikkerhetskoden til å få tilgang til kontoen. Vi anbefaler på det sterkeste at du har minst to kontaktmetoder lagret på kontoen i tilfelle du mister tilgang til den ene eller andre. Det kan for eksempel hende at du mister tilgang til e-postmeldingen hvis du flytter eller bytter e-postleverandører.

Obs!  Du kan også legge til sikkerhetsinformasjon via en nettleser. Dette gjør du ved å følge fremgangsmåten under "Xbox 360-brukere" nedenfor.

Xbox 360-brukere

1. Gå til påloggingssiden.
  2. Logg på med e-postadressen og passordet for Microsoft-kontoen.
  3. Klikk eller trykk Sikkerhet og personvern.
  4. Velg Administrere avansert sikkerhet.
  5. Klikk eller trykk Legg til en ny e-postadresse eller Legg til et nytt telefonnummer under "Sikkerhetsinformasjon hjelper deg med å sikre kontoen din" for å legge til et telefonnummer eller en e-postadresse.
  6. Skriv inn et telefonnummer eller en e-postadresse som vi kan sende en sikkerhetskode til. Vi anbefaler på det sterkeste at du har minst to kontaktmetoder lagret på kontoen i tilfelle du mister tilgang til den ene eller andre. Det kan for eksempel hende at du mister tilgang til e-postmeldingen hvis du flytter eller bytter e-postleverandører.
  7. ?

Kontrollere sikkerhetsinformasjonen for Microsoft-kontoen

Når du legger til sikkerhetsinformasjon, må du bekrefte at du kan motta en sikkerhetskode på e-postadressen eller telefonnummeret. Hvis du hoppet over dette trinnet da du først opprettet kontoen, må du gjøre dette når du blir bedt om det.

Xbox One-brukere

Hvis du bruker en Xbox One-konsoll og blir bedt om å bekrefte sikkerhetsinformasjon, kan du gjøre dette på konsollen ved å følge instruksjonene som vises der.

Obs!  Hvis du ikke lenger har tilgang til en e-postadresse eller et telefonnummer som er oppført, må du slette dette elementet og skrive inn ny sikkerhetsinformasjon på nettet. Du kan finne ut mer under Oppdatere sikkerhetsinformasjon for Microsoft-kontoen for Xbox Live.

Xbox 360-brukere

Du må bekrefte sikkerhetsinformasjonen for Microsoft-kontoen når du legger til en ny e-postadresse eller et nytt telefonnummer. Det blir sendt en bekreftelseskode til e-postadressen eller telefonnummeret du legger til på Microsoft-kontoen. Informasjonen blir bare lagt til etter at riktig bekreftelseskode er angitt og bekreftet.