Hvorfor du uventet blir bedt om e-post og passord for Microsoft-kontoen

Hvorfor du blir bedt om e-post og passord for Microsoft-kontoen

For å beskytte personlige data ber vi alle som har en Xbox Live-konto om å kontrollere at sikkerhetsinformasjonen som er knyttet til kontoen, er korrekt og oppdatert ved å logge på med e-postadressen og passordet for Microsoft-kontoen. Når du ser en melding der du blir bedt om å oppdatere eller bekrefte passordet ditt, har du to uker til å etterkomme kravet. Hvis du ikke har gjort det innen denne fristen, vil Microsoft låse kontoen din for å beskytte den, og du vil ikke kunne logge deg på igjen før du har bekreftet passordet.

Finn ut hvordan du kan tilbakestille passordet hvis du har glemt det.

Om sikkerhetsbevis

Ved å legge til sikkerhetsbevis for Microsoft-kontoen kan du hjelpe oss å sørge for at ingen uautoriserte endringer gjøres på kontoen din, og du kan gjøre det enklere å tilbakestille kontopassordet hvis du glemmer det.

Se denne videoen for å finne ut hvordan du legger til sikkerhetsbevis for å gjøre Microsoft-kontoen sikrere.

Obs! Du kan også se denne videoen ved å klikke Gjør Microsoft-kontoen din sikrere ved å legge til sikkerhetsbevis.

Når du legger til sikkerhetsbevis for kontoen din, kan vi hjelpe deg å løse problemer med kontoen raskere, og vi kan bekrefte at du er den faktiske eieren av kontoen.

• Disse bevisene brukes for å kontrollere tilgangen til kontoen din eller aktiviteter på Xbox.com, Xbox-konsollen, Xbox Live, Windows og andre steder der Microsoft-kontoen brukes.
  • Dette holder kontoen sikrere og hjelper deg med å tilbakestille passordet ditt.
  • Hvis du glemmer passordet ditt eller noen prøver å få tilgang til kontoen din, trenger vi en måte å nå deg på for å gjenopprette kontrollen over kontoen din. Derfor er det lurt å holde denne informasjonen oppdatert. Vi bruker bare denne informasjonen til å beskytte kontoen din.

Telefon- og e-postbeviser

Xbox Live krever at du har to beviser på kontoen, og at minst ett av dem er et telefonnummer eller en e-postadresse. Vi anbefaler ett bevis for telefonnummer og ett for e-postadresse for å få de beste sikkerhetsbevisene for kontoen din. Hvis du har to beviser, er det mer sannsynlig at du har tilgang til minst én av disse kontoene. På den måten reduseres sjansene for at du blir utestengt fra kontoen din i selv korte perioder.

Gjøre datamaskinen til en klarert PC

Du kan også velge Gjør denne datamaskinen til en klarert PC for å koble Microsoft-kontoen din med en eller flere personlige (ikke offentlige) datamaskiner. Hvis du senere må tilbakestille passordet ditt, bruker du bare en av de sammenkoblede datamaskinene, og vi vet at du er deg.