Opprette gjestepassord og begrensninger på Xbox One-konsollen

Når ingen er logget på Xbox One-konsollen, kan du bruke et gjestepassord til å gi tilgang til innhold og angi parametere for hva som kan vises på den.

Du må opprette et gjestepassord for å kunne administrere disse begrensingene. Gjestepassordet er en sekssifret kode som du oppretter på konsollen, og bare de som har gjestepassordet, kan gjøre endringer.

Kanskje det er noen du vil skal kunne omgå disse begrensningene. Et eksempel kan være den som passer huset når du er på ferie. Hvis denne personen ikke har sin egen Xbox Live-konto, kan du gi dem gjestepassordet.

Opprett et gjestepassord

Det er enkelt å opprette et gjestepassord på Xbox One. Slik gjør du det:

1. Bla mot venstre fra Hjem-skjermen for å åpne guiden.
Hjem-skjermen på Xbox One, der guiden vises
  1. Velg Innstillinger.
Innstillinger-ikonet på guiden er valgt, og Innstillinger-menyen vises.
  1. Velg Alle innstillinger.
Guiden vises på Hjem-skjermen på Xbox One, innstillingsmenyen vises, og alternativet Alle innstillinger er uthevet.
  1. Velg System > Avlogget innholdsbegrensninger.
Alle innstillinger-skjermen på Xbox One, der alternativet Avlogget innholdsbegrensninger er uthevet
  1. Velg Opprette gjestepassord.
Skjermen Avlogget innholdsbegrensninger, der alternativet Opprett et gjestepassord er uthevet
  1. Bruk kontrolleren til å lage en tilgangsnøkkel på seks sifre. Bruk noe som du husker, men som andre ikke kan gjette.
Skjermen Angi din tilgangsnøkkel, som har et numerisk tastatur

Gi tilgang til innhold og apper

Når du har opprettet gjestepassordet, kan du angi hva slags innhold som kan ses på Xbox One når ingen er logget på. Slik gjør du det:

1. Velg Tilgang til innhold og apper.
Skjermen Avlogget innholdsbegrensninger, der alternativet Tilgang til innhold er uthevet.
  1. Rull ned for å velge det alderstilpassede innholdsnivået du vil tillate at gjestene bruker. Alderstilpassede klassifiseringer fastslås av plasseringen din. En beskrivelse av hva som er tilgjengelig på hvert alderstrinn, vises til høyre på skjermen. Trykk B  på kontrolleren når du er ferdig.
Innstillinger for alderskategori vises, der alternativet Egnet opptil alderen 14 år er uthevet.
  1. For alle innstillinger bortsett fra Ubegrenset, har du mulighet til å velge om du vil skjule ikke-passende oppføringer i søk etter apper og innhold eller i Store. Trykk B  på kontrolleren når du er ferdig.
Skjermen Gjestetilgang til innhold og apper, der alternativet Skjul oppføringer i søk, butikker og apper er uthevet
  1. Eksplisitt TV er blokkert som standard. Hvis du vil endre denne innstillingen, velger du Fjern blokkering av eksplisitte TV-programmer og trykker B  på kontrolleren når du er ferdig.
Bekreftelsesskjermen Fjern blokkering av eksplisitte TV-programmer? med alternativene Fjern blokkering av eksplisitte TV-programmer og Avbryt, der sistnevnte er uthevet.
  1. Som standard tillater konsollen at nye kontoer lastes ned eller opprettes når ingen er logget på konsollen. Hvis du vil blokkere denne funksjonen, må du sørge for at alternativet La folk laste ned og opprette nye kontoer ikke er valgt.
Skjermen Avlogget innholdsbegrensninger, der alternativet Tillat nedlasting og oppretting av nye kontoer er uthevet, men ikke avmerket