Bruke en Xbox One-konsoll som gjest

Når du har en gjest som vil være med i side-om-side-flerspillerspill, men ikke har en egen Xbox Live-konto eller gamertag, kan gjesten opprette en gjestekonto til engangsbruk på Xbox One-konsollen.

Når en gjestekonto brukes, opprettes en midlertidig konto som er en kopi av kontoen til familiemedlemmet som for øyeblikket er logget på konsollen.

På slutten av økten, når familiemedlemmet med kontoen som ble brukt til å opprette gjestekontoen, logger av, blir gjestekontoen også logget av og fjernet fra konsollen.

Opprette en gjestekonto på Xbox One

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  2. Velg Logg på.
  3. Bla ned, og velg kontoen din for å logge på.
Det vises en liste over kontoer på påloggingspanelet som vises over Hjem-skjermen.
  1. Velg Legg til og administrer.
  2. Velg Legg til gjest.
Spillerbildet for den påloggede kontoen vises sammen med alternativene for Legg til ny og Legg til gjest, som er uthevet.
  1. Hvis du har tenkt å bruke Kinect for Xbox One, følger du instruksjonene for å få Kinect-sensoren til å gjenkjenne gjesten din. Hvis ikke kan du hoppe over Kinect-trinnene.

Gjestekontoen er en kopi av vertskontoen som vises som Vertsnavn (1).

Spillerbildene til påloggede spillere vises der ett er valgt, sammen med alternativer for Logg av og Jeg ble ikke gjenkjent.

Hvis du har flere gjester som vil være med, velger du bare Legg til gjest på nytt for å opprette flere gjestekontoer.

Fjerne en gjestekonto fra Xbox One-konsollen

Når du eller gjesten logger av, fjernes gjestekontoen. Slik logger du av konsollen:

1. Hvis du vil gå tilbake til Hjem-skjermen, trykker du på Xbox-knappen  for å åpne guiden, og deretter velger du Hjem.
Eksempel på Hjem-skjermen på Xbox
  1. Merk spillerbildet øverst til venstre.
Eksempel på Hjem-skjermen der et spillerbilde er uthevet i hjørnet.
  1. Velg kontoen din, trykkA-knappen på kontrolleren, og velg deretter Logg av.
Spillerbildet til én pålogget spiller vises på et panel med alternativer for Vis profil og Logg av, som er uthevet.

Vanlige spørsmål

Hvilke innstillinger for personvern og nettsikkerhet brukes på en gjestekonto?

Hvis bare én person er logget på konsollen, har gjestekontoen samme personverninnstillinger som verten.

Hvis flere i husstanden er logget på, har gjestekontoen samme innstillinger for personvern og nettsikkerhet som familiemedlemmet med de mest begrensende innstillingene. Hvis for eksempel et barn er logget på, begrenses gjesten av innstillingene for barnet.

Kan en gjest foreta kjøp ved å bruke vertskontoens betalingsmåte?

Nei, vertens betalingsmåte og abonnementer legges ikke til på gjestekontoen. Ingenting kan kjøpes med en gjestekonto.

Kan jeg lagre denne gjestekontoen for bruk i fremtiden?

Så snart verten eller gjesten logger av, fjernes gjestekontoen fra konsollen. Hvis gjesten vil spille på denne konsollen i fremtiden, anbefaler vi at vedkommende oppretter en Microsoft-konto og gamertag på konsollen.