Feilsøke kroppssporing for Xbox 360 Kinect-sensoren

Kinect for Xbox 360

Før du begynner

1. Riktig plassering av sensoren

Sensoren skal plasseres mellom 0,6 og 1,8 meter opp fra gulvet, og ingenting skal være mellom deg og sensoren. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Konfigurasjon av Kinect-sensoren.

Kontroller at sensoren ikke står for langt bak på hyllen, og at det ikke er noe foran sensoren (pass for eksempel på at sensoren ikke er plassert bak glass).

Sørg for at ingenting hindrer sensoren i å vippe opp eller ned automatisk.

Lyset på sensoren skal være grønt, noe som betyr at den er tilkoblet og klar til dyst. Ikke noe grønt lys?

2. Tom spilleplass

Tøm området mellom sensoren og spillerne.

Én spiller: Stå 1,8 meter unna.

To spillere: Stå 2,4 meter unna.

3. God belysning

Pass på at det er nok lys i rommet, slik at ansiktet er klart synlig og jevnt belyst. Prøv å minimalisere side- eller bakgrunnsbelysning, særlig fra et vindu.

Du får de beste sporingsresultatene hvis du unngår å plassere sensoren eller spilleren i direkte sollys.

Enkelte lysforhold kan gjøre det vanskelig for Kinect å identifisere deg eller spore bevegelsene dine.

Sørg for at rommet har skarp, jevn belysning.

4. Hensyn spillerne må ta

Spillerne må være minst 1 meter høye.

Vend ansiktet mot sensoren, og kontroller at det ikke dekkes av noe, for eksempel en lue, håret ditt eller reflekterende briller.

Prøv å unngå å bruke posete klær.

Enkelte svarte klesfarger kan absorbere infrarødt lys, og dette gjør det vanskelig for Kinect å spore deg helt nøyaktig.

Starte Kinect-feilsøkingen

Bruk Kinect-feilsøking slik at Kinect kan spore og se hele kroppen din. Bruk Kinect-feilsøkingen hver gang du flytter sensoren, eller når du har følgende problemer:

• Dine bevegelser gjenkjennes ikke.
  • Ett eller flere Kinect-spill sporer ikke kroppsbevegelsene dine på riktig måte.
  • Du bør justere sensorens standardvinkel.

1. Sett inn en Kinect-spillplate.
    2. Trykk Xbox Guide-knappen på håndkontrolleren.
    3. Gå til Settings, og velg deretter Kinect-feilsøking.
    1. Velg Tracking, og følg deretter instruksjonene på skjermen.

Bruke Kinect-feilsøkingen

1. Stå på et sted hvor sensoren kan se hele kroppen din. Du skal kunne se et omriss av kroppen din med en prikk på hodet ditt, begge hendene og begge føttene. Det kan hende at du må ta et steg fremover eller bakover på spilleplassen.
  2. Obs! Hvis Kinect ikke kan se hele kroppen din, velger du Adjust Angle for å vippe sensoren opp eller ned.

3. Velg Tracking Test for å sjekke at Kinect sporer kroppsbevegelsene dine på riktig måte. Sporingstesten forteller deg om det har oppstått sporingsproblemer, og foreslår måter du kan løse et problem på.

Gå for eksempel nærmere hvis sensoren ikke kan se deg. Når du har løst problemet, velger du Try Again.

Hvis bildet ditt vises på skjermen, har sensoren problemer med å se ansiktet ditt.

Hvis dette skjer, gjør du følgende:

• Kontroller at ingenting dekker fjeset ditt, for eksempel en lue, håret ditt eller reflekterende briller.
  • Snu deg mot sensoren.
  • Sørg for at ansiktet ditt har god belysning.
  • Kontroller at sensoren er plassert 0,6 til 1,8 meter fra gulvet.

Når du har løst alle problemene, avslutter du Kinect-feilsøkingen slik at innstillingene lagres.