Kinect-talegjenkjenning og chat på Xbox 360

Oversikt

Med Kinect-talegjenkjenning kan du styre Xbox 360-konsollen med talekommandoer.

Kinect-talegjenkjenning

Om talegjenkjenning

Mikrofonikonet angir at du kan snakke for å kommunisere med Kinect.

Start med å si "Xbox" og les deretter høyt ett av alternativene som vises på skjermen.

Områder som støttes

Med Kinect kan du styre Xbox 360-konsollen med stemmen.

Talegjenkjenning støttes i følgende områder/land og på følgende språk:

Område/land Språk
Australia Engelsk
Brasil Portugisisk
Canada Engelsk
Canada Fransk
Frankrike Fransk
Tyskland Tysk
Irland Engelsk
Italia Italiensk
Japan Japansk
Mexico Spansk
New Zealand Engelsk
Spania Spansk
Sveits Fransk
Sveits Tysk
Storbritannia Engelsk
De forente stater Engelsk

Kom snart tilbake for å få oppdateringer om flere land som støtter talegjenkjenning.

Obs! Talesøk for Bing støttes i følgende nasjonale innstillinger og på følgende språk:

Område/land Språk
Australia Engelsk
Canada Engelsk
Tyskland Tysk
Irland Engelsk
New Zealand Engelsk
Spania Spansk
Sveits Fransk
Sveits Tysk
Storbritannia Engelsk
De forente stater Engelsk

Ord på skjermen vises på språket som er angitt for Xbox Live-kontoen din, eller på språket som er angitt på Xbox 360-konsollen.

Finn innstilling for språk og område/land for konsollen

1. Trykk Guide-knappen på håndkontrolleren, gå til Settings og velg deretter System Settings.
  2. Velg Console Settings og deretter Language and Locale.

Obs!  Når du er koblet til Xbox Live, bruker Kinect-sensoren språket for Xbox Live-kontoen.

Finn ut hvordan du endrer språk for konsollen og Xbox Live-kontoen

Kom i gang

Før du begynner, logger du på Xbox Live for å kontrollere at konsollprogramvaren er oppdatert.

For å få de beste resultatene må du sørge for at følgende er tilfelle:

En klar sensor

Hvis lyset på sensoren er grønt, er den tilkoblet og klar til dyst.

Kontroller at talegjenkjenning er aktivert. Slik gjør du det.

God plassering av sensoren

• Plasser sensoren minst 0,3 meter fra høyttalere. Ved høyt TV-volum kan det hende at avstanden må være opptil 0,9 meter eller mer mellom sensoren og høyttalere.
  • Ikke plasser sensoren i direkte sollys.
  • Ikke plasser sensoren oppå konsollen, annet elektronisk utstyr eller noe som vibrerer.

Minimal bakgrunnsstøy

• Prøv å fjerne støy som kommer utenfra og fra omgivelsene.
  • Hold sensoren unna vindstøy, for eksempel fra vifter eller luftekanaler.

Tydelig tale

Snakk tydelig med din naturlige stemme.

Vi anbefaler at du bruker lydfeilsøkingen hvis ...

• Kinect har problemer med å høre dine talekommandoer.
  • Du kan ikke høres under chat.
  • Kinects talestyring aktiveres når du ikke ønsker det.
  • Du har flyttet Kinect.
  • Du har flyttet på høyttalerne eller endret antall høyttalere i rommet.

Starte Kinect-lydfeilsøkingen

Bruk Kinect-lydfeilsøkingen til å kalibrere lyd for spilleplassen. Bruk lydfeilsøkingen hvis du flytter Kinect eller kobler til høyttalere, eller hvis du har følgende problemer:

• Kinect-talekommandoer fungerer ikke som forventet.
  • Andre spillere kan ikke høre deg.
  • Andre spillere hører ekko når du blir med i et spill eller en chatteøkt.

Før du starter må du kontrollere at kabelbasert headsett ikke er koblet til noen av kontrollerne.

1. Trykk Guide-knappen.
  1. Gå til Settings, og velg deretter Kinect Tuner.
  2. Velg Audio, og følg deretter instruksjonene på skjermen.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du chatter med venner, kan du gå til Chatte og kommunisere med Xbox Live.