Den trådløse Xbox 360-håndkontrolleren kobles fra eller kan ikke kobles til

Problem

Den trådløse Xbox 360-håndkontrolleren kan ikke koble til eller opprettholde en stabil tilkobling til konsollen, og du får følgende feilmelding:

Please reconnect controller

I tillegg blinker de fire grønne lampene kontinuerlig på den trådløse håndkontrolleren.

Dette kan bety ett av følgende:

• Batteriene i den trådløse Xbox 360-håndkontrolleren er dårlige, eller den oppladbare batteripakken for Xbox 360 må lades opp igjen.
  • En annen trådløs enhet, for eksempel en mikrobølgeovn, en trådløs telefon eller ruter, skaper forstyrrelser.
  • Metallobjekter som er plassert mellom konsollen og den trådløse kontrolleren, skaper forstyrrelser. Det kan være et frontdeksel av krom eller skillevegger, hyller eller dører av metall i et hjemmeunderholdningssystem.
    Obs!
    Alle lisensierte frontpaneler for Xbox 360-konsollen er testet for interferens og skaper ikke forstyrrelser for lisensierte trådløse enheter.
  • Fire håndkontrollere er allerede tilkoblet konsollen.

Løsninger

Prøv løsningene nedenfor i angitt rekkefølge. Hvis en løsning ikke virker, prøver du neste løsning.

Løsning 1: Start konsollen på nytt, og prøv deretter å koble til kontrolleren på nytt.

1. Slå av konsollen, vent noen minutter, og slå den deretter på igjen.
  2. Hold nede Guide-knappen på håndkontrolleren til den slås på.
picture
  1. Trykk og slipp tilkoblingsknappen på konsollen.
picture
  1. Trykk og slipp tilkoblingsknappen på håndkontrolleren innen 20 sekunder.
picture
  1. Når lysene rundt strømknappen på konsollen slutter å blinke, er håndkontrolleren tilkoblet.

Løsning 3: Bytt batteriene, eller lad batteripakken på nytt

Gjør ett av følgende:

• Hvis du ikke har oppladbare batterier, setter du i nye AA-batterier.
  • Hvis du har oppladbare batterier for Xbox 360:
    1. Ta ut batteriene, og sett dem inn igjen i kontrolleren. Kontroller at batteriene er satt skikkelig i.
    2. Hold nede Guide-knappen på kontrolleren. Oppe til venstre på Guide-knappen angir batterimåleren hvor mye batteri det er igjen.
    3. Hvis batteripakken begynner å bli dårlig, lader du den igjen.
  • Hvis du har et spille- og ladesett for Xbox 360:
    1. Kontroller at batteripakken er satt riktig inn i håndkontrolleren og koblet til én av USB-portene på konsollen. Hvis du kontrollerer begge disse tingene, men du fortsatt har problemer, prøver du trinn 2.
    2. Kontroller USB-portene på konsollen.
      1. Koble ladekabelen til hver USB-port på konsollen – én om gangen. Det er USB-porter på forsiden og baksiden av konsollen.
      2. Hvis kontrolleren virker i én USB-port, men ikke i en annen, prøver du et annet tilbehør i USB-porten som ikke virket med kontrolleren.
      3. Hvis USB-porten ikke virker med noe tilbehør, kan det hende at Xbox 360-konsollen må repareres. Kontakt kundestøtte for Xbox for å få hjelp. Se "Assistanse" nederst på denne siden for mer informasjon.

Hvis USB-portene virker, men du fortsatt har tilkoblingsproblemer, prøver du trinn 3.

3. Slå av vibreringstilbakemelding (romling) på kontrolleren. Hvis du spiller spill med tilbakemelding mens du lader, tar det lenger tid for håndkontrolleren å lade, og batteripakken kan bli raskere utladet enn den blir ladet. Slik slår du av vibrering:  Koble ladekabelen til hver USB-port på konsollen – én om gangen. Det er USB-porter på forsiden og baksiden av konsollen.
      1. Trykk på Guide-knappen på håndkontrolleren og gå til Settings.
      2. Velg Preferences.
      3. Velg Vibration.
      4. Velg Enable Vibration for å fjerne merket i avmerkingsboksen.

Løsning 4: Fjern objekter mellom håndkontrolleren og konsollen

Kontrolleren virker inntil 10 meter fra konsollen. Objekter som er plassert mellom kontrolleren og konsollen, kan imidlertid redusere rekkevidden. I tillegg kan objekter som bruker trådløs teknologi (for eksempel trådløse telefoner), forstyrre den trådløse kontrolleren. Fjern eller flytt objekter eller trådløse enheter som kan skape forstyrrelser for den trådløse kontrolleren eller konsollen. Her er noen enheter som kan skape forstyrrelser:

• Mikrobølgeovner
  • Trådløse telefoner
  • Trådløse rutere
  • Frontdeksler av krom
  • Skillevegger av metall
  • Hyller
  • Dører i et hjemmeunderholdningssystem

Obs!  Alle lisensierte frontdeksler for Xbox 360-konsollen er testet for interferens og skaper ikke forstyrrelser for lisensierte trådløse enheter.

Løsning 5: Koble fra alle håndkontrollere og headsett

Hvis alle fire lampene rundt strømknappen på konsollen lyser grønt og håndkontrolleren har fire blinkende grønne lamper, kan det hende at fire håndkontrollere allerede er tilkoblet konsollen. Koble fra alle kontrollerne, og prøv deretter å koble til kontrolleren som det er problemer med.

• Du kan koble fra en trådløs kontroller ved å holde nede Guide-knappen i tre sekunder og deretter slå av kontrolleren.
  • Du kan koble fra et trådløst headsett ved å slå av headsettet.
  • Du kan koble fra en kabelbasert håndkontroller eller et kabelbasert headsett ved å trekke ut kabelen fra konsollen.

Finn ut mer om hvordan du kobler til spillkontrollere.

Løsning 6: Bytt kontrolleren.

Hvis håndkontrolleren fortsatt ikke fungerer slik den skal, må den byttes. Du kan bestille en ny Xbox 360-håndkontroller fra det nettbaserte servicesenteret for Xbox. Du må registrere konsollen for å bytte en håndkontroller der garantien fortsatt gjelder. Se Xbox 360-reparasjon: Vanlige spørsmål for å se hvor lenge garantien gjelder.