Den trådløse Xbox 360-håndkontrolleren kobles fra eller kan ikke kobles til

Oversikt

Den trådløse Xbox 360-håndkontrolleren kan ikke koble til eller opprettholde en stabil tilkobling til konsollen, og du får følgende feilmelding:

Please reconnect controller

I tillegg blinker de fire grønne lampene kontinuerlig på den trådløse håndkontrolleren.

Dette kan bety ett av følgende:

• Batteriene i den trådløse Xbox 360-håndkontrolleren er dårlige, eller den oppladbare batteripakken for Xbox 360 må lades opp igjen.
  • En annen trådløs enhet, for eksempel en mikrobølgeovn, en trådløs telefon eller ruter, skaper forstyrrelser.
  • Metallobjekter som er plassert mellom konsollen og den trådløse håndkontrolleren, skaper forstyrrelser. Det kan være et frontdeksel av krom eller skillevegger, hyller eller dører av metall i et hjemmeunderholdningssystem.

Obs!  Alle lisensierte frontdeksler for Xbox 360-konsollen er testet for interferens og skaper ikke forstyrrelser for lisensierte trådløse enheter.

• Fire håndkontrollere er allerede tilkoblet konsollen.

Løsninger

Løsning 1: Bytt batteriene, eller lad batteripakken på nytt.

Gjør ett av følgende:

• Hvis du ikke har en oppladbar batteripakke, setter du i nye AA-batterier.

Gjør følgende for å sette inn ny engangsbatterier i AA-batteripakken for den trådløse håndkontrolleren:

1. Trykk klaffen øverst på AA-batteripakken, og dra deretter ned for å løsne pakken fra håndkontrolleren.
En illustrasjon viser hvordan du tar av batteripakken på en trådløs håndkontroller for Xbox 360.
    1. Sett inn to nye AA-batterier (LR6). Snu dem slik at den positive (+) og negative (–) enden plassert som vist i diagrammet nederst på batteripakken.
    2. Skyv AA-batteripakken inn i håndkontrolleren, og dytt inn for å lukke den.
  • Hvis du har en oppladbar batteripakke for Xbox 360:
    1. Ta av batteripakken, og koble den til håndkontrolleren på nytt. Kontroller at den er koblet riktig til.
    2. Hold nede Guide-knappen på håndkontrolleren.
En finger skal til å trykke guideknappen på en Xbox 360-håndkontroller.

Øverst til venstre angir batterimåleren hvor mye batteri det er igjen.

1. Hvis batteripakken begynner å bli dårlig, lader du den igjen.
  • Hvis du har et spille- og ladesett for Xbox 360:
    1. Kontroller at batteripakken er satt riktig inn i håndkontrolleren og koblet til én av USB-portene på konsollen.

Hvis problemet ikke blir løst, kan du prøve trinn 2.

1. Kontroller USB-portene på konsollen:
      1. a. Koble ladekabelen til hver USB-port på konsollen – én om gangen. Det er USB-porter på forsiden og baksiden av konsollen.
      2. b. Hvis håndkontrolleren virker i én USB-port, men ikke i en annen, prøver du et annet tilbehør i USB-porten som ikke virket med håndkontrolleren.
      3. c. Hvis USB-porten ikke virker med noe tilbehør, kan det hende at Xbox 360-konsollen må repareres. Kontakt kundestøtte for Xbox.

Hvis USB-portene virker, men du fortsatt har tilkoblingsproblemer, prøver du trinn 3.

1. Slå av vibreringstilbakemelding (rumling) på håndkontrolleren. Hvis du spiller spill med tilbakemelding mens du lader, tar det lenger tid for håndkontrolleren å lade, og batteripakken kan bli raskere utladet enn den blir ladet. Slik slår du av vibrering:
      1. Trykk guideknappen på håndkontrolleren.
      2. Velg Settings.
      3. Velg Preferences.
      4. Velg Vibration.
      5. Velg Enable Vibration for å fjerne merket i avmerkingsboksen.

Løsning 2: Start konsollen på nytt.

Slå av konsollen, vent noen minutter, og slå den deretter på igjen.

Løsning 3: Test med en annen håndkontroller.

Hvis du har tilgang til en annen håndkontroller, tester du om den virker. I så fall kan det hende at den første håndkontrolleren er skadet. Hvis ikke kan det være et problem med konsollen.

Hvis du har tilgang til en annen konsoll, tester du om håndkontrolleren virker på den. Dermed kan du finne ut om det er håndkontrolleren eller konsollen det er problem med.

Løsning 4: Omorganiser spilleplassen, eller sett konsollen et annet sted.

Hvis dette problemet oppstår når du bruker flere håndkontrollere, kan du prøve å omorganisere spilleplassen eller sette konsollen et annet sted eller i et annet rom.

Håndkontrolleren virker opptil 10 meter fra konsollen. Objekter som er plassert mellom håndkontrolleren og konsollen, kan imidlertid redusere rekkevidden. I tillegg kan objekter som bruker trådløs teknologi (for eksempel trådløse telefoner), forstyrre den trådløse håndkontrolleren. Fjern eller flytt objekter eller trådløse enheter som kan skape forstyrrelser for den trådløse håndkontrolleren eller konsollen. Disse kan omfatte:

• Mikrobølgeovner
  • Trådløse telefoner
  • Trådløse rutere
  • Frontdeksler av krom
  • Skillevegger av metall
  • Hyller
  • Dører i et hjemmeunderholdningssystem

Obs!  Alle lisensierte frontdeksler for Xbox 360-konsollen er testet for interferens og skaper ikke forstyrrelser for lisensierte trådløse enheter.

Løsning 5: Synkroniser håndkontrolleren med konsollen på nytt.

Håndkontrolleren har mistet forbindelsen til konsollen. Hvis du vil synkronisere håndkontrolleren med konsollen på nytt, kan du se Koble en håndkontroller til Xbox 360.

Løsning 6: Koble fra alle håndkontrollere og hodesett.

Hvis alle fire lampene rundt strømknappen på konsollen lyser grønt og håndkontrolleren har fire blinkende grønne lamper, kan det hende at fire håndkontrollere allerede er tilkoblet konsollen. Koble fra alle håndkontrollerne, og prøv deretter å koble til håndkontrolleren som det er problemer med.

• Du kan koble fra en trådløs håndkontroller ved å holde nede guideknappen i tre sekunder og deretter slå av håndkontrolleren.
  • Du kan koble fra et trådløst headsett ved å slå av headsettet.
  • Du kan koble fra en kabelbasert håndkontroller eller et kabelbasert headsett ved å trekke ut kabelen fra konsollen.

Finn ut mer om hvordan du kobler en håndkontroller til Xbox 360.

Løsning 7: Bytt ut håndkontrolleren.

Hvis håndkontrolleren fortsatt ikke fungerer slik den skal, må den byttes. Du kan bestille en ny Xbox 360-håndkontroller fra det nettbaserte servicesenteret for Xbox. Du må registrere konsollen for å bytte en håndkontroller der garantien fortsatt gjelder. Se Vanlige spørsmål om garanti og service for å sjekke hvor lenge garantien varer.