Slik kjøper eller leier du Film og TV-innhold med Xbox 360-konsollen

Finn ut hvordan du kan kjøpe og leie Film og TV-innhold på Xbox 360-konsollen.

Hvis du har problemer med å se videoer med Film og TV, kan du se Feilsøke Film og TV på Xbox 360.

Obs! Hvis du vil kjøpe eller leie videoer på Xbox 360, må du:

• Være logget på Xbox Live via bredbåndstilkobling til Internett (kabel, DSL eller LAN).
  • Kontrollere at betalingsalternativet og faktureringsinformasjonen i Microsoft-kontoen  er oppdatert.

På denne siden

Slik kjøper eller leier du en film på Xbox 360-konsollen

1. Trykk guideknappen på håndkontrolleren, og velg deretter Xbox Home.
  2. Velg TV og filmer, og deretter Film og TV.
  3. Velg filmer.
  4. Velg et av alternativene for å bla gjennom de tilgjengelige titlene. Du kan for eksempel velge Aktuelt.
  5. Bla gjennom filmene og velg musikkvideoen du vil se.
  6. Velg Lei eller Kjøp hvis du vil se filmen.

Mer informasjon om leie av film på Xbox 360-konsollen

Når du leier en film gjennom Film og TV, er den tilgjengelig for deg i 14 dager. Nedtellingen på 14 dager begynner når du kjøper filmen. Når du begynner å spille av filmen, begynner en annen klokke å tikke. Da kan du se videoen så mange ganger du ønsker i løpet av en 24-timersperiode.

La oss si at du leier en film klokken 15:00 den 1. mai. Hvis du begynner å se filmen klokken 20:00 den 5. mai, utløper leieperioden klokken 20:00 den 6. mai.

Obs! I motsetning til en film du kjøper, må en film du leier, ses på enheten den ble leid for (for eksempel Xbox 360-konsollen, en datamaskin eller en Windows Phone).

Slik kjøper eller leier du et TV-program på Xbox 360-konsollen

1. Trykk guideknappen på håndkontrolleren, og velg deretter Xbox Home.
  2. Velg TV og filmer, og deretter Film og TV.
  3. Velg TV.
  4. Velg et av alternativene for å bla gjennom de tilgjengelige titlene. Du kan for eksempel velge Nye utgivelser.
  5. Bla gjennom titlene og velg noe du vil se på.
  6. Velg et kjøpsalternativ, for eksempel Kjøp sesongkort, eller velg Se alle episoder for å kikke gjennom og kjøpe enkeltstående episoder.

Se gratis TV-programmer på Xbox 360-konsollen

Film og TV gir deg et stort utvalg av de nyeste TV-programmene i katalogen vår. Du kan velge mellom 100 episoder du kan se helt gratis.

1. Trykk guideknappen på håndkontrolleren, og velg deretter Xbox Home.
  2. Velg TV og filmer, og deretter Film og TV.
  3. Velg TV.
  4. Velg Gratis-TV.
  5. Bla gjennom titlene og velg noe du vil se på.
  6. Velg Kjøp for å se videoen.

Se på TV-programmer eller filmer i HD på Xbox 360

Du kan laste ned og spille av HD-filmer og -videoer direkte fra Xbox 360-konsollen til HDTV-en ved hjelp av en HDMI-kabel, HD AV-kabelen for Xbox 360 eller VGA HD AV-kabelen for Xbox 360. Fullstendig oppløsning på 1080p krever en 1080p-kompatibel HDTV som er HDCP-aktivert, samt en HDMI-kabel eller VGA HD AV-kabel for Xbox 360.

Hvis hjemmenettverket ditt er raskt nok, kan du også spille av videoer direkte. Med Xbox 360-konsollens HDMI-tilkobling eller VGA HD AV-kabelen for Xbox 360 kan du vise oppløsninger på opptil 1080p. Med HD AV-kabelen for Xbox 360 kan du vise oppløsninger på opptil 720p eller 1080p.

Du kan også se SD-videoer (480p) på de fleste TVer ved å bruke én av disse kablene: HD AV-kabel for Xbox 360, VGA HD AV-kabel for Xbox 360, kompositt-AV-kabel for Xbox 360 eller S-Video AV-kabel for Xbox 360. Hvilken kabel du må bruke, avhenger av AV-inngangen på TVen.

Strømme og laste ned videoer på Xbox 360

Når du kjøper eller leier en film fra Film og TV, kan det hende du må bestemme om du ønsker å spille den av direkte eller laste den ned.

Strømme for å se nå

Direkteavspilling er et godt alternativ hvis du har en rask nettverks- og Internett-tilkobling og du ønsker å se videoen umiddelbart. Selv om alle Internett-tilkoblinger støtter videonedlasting, krever Film og TV minst bredbåndstilkobling til Internett (kabel, DSL eller LAN), spesielt hvis du ønsker å strømme videoer.

Obs! Film og TV kjører en tilkoblingstest før strømming av en video. Testen kontrollerer om tilkoblingen kan håndtere videostrømmen. Ettersom nettverkshastigheter kan variere avhengig av nettverksaktiviteten (inkludert nedlastinger i bakgrunnen), utfører Film og TV denne testen hver gang du strømmer.

Hvis nettverket ditt ikke er raskt nok til å strømme videoen, varsler Film og TV deg før du bekrefter betalingen. Hvis nettverket ditt er for tregt for direkteavspilling av HD-video, kan det hende at du kan strømme SD-versjonen, eller ganske enkelt laste ned videoen i stedet.

Nedlasting for å se senere

Nedlasting fungerer bra når du har en treg Internett-tilkobling, når du ønsker å sikre at du får den aller beste videokvaliteten fra start til slutt, eller når datamaskinen eller enheten din kommer til å være frakoblet når du ser videoen.

Uavhengig av om et nettverk er kablet eller trådløst, varierer nedlastingshastighetene etter region, Internett-leverandør og det enkelte nettverket. Du kan optimere nedlastingshastigheten ved å bruke en bredbånds-Internett-tilkobling og en kablet (i stedet for en trådløs) tilkobling for Film og TV.