Forbedre bildekvaliteten på en Xbox 360-konsoll

Løsninger

Når du kobler konsollen til en TV eller skjerm, bruker konsollen standardinnstillingene basert på TVen og kablene som er brukt. I enkelte tilfeller kan du endre disse innstillingene for å forbedre bildekvaliteten. Hvis du bruker en HDMI-kabel, velger konsollen automatisk de beste innstillingene.

Endre innstillingene

Velg TV eller skjerm

Høyoppløsning (HDTV)

Følgende innstillinger gjelder for en høydefinisjons-TV (HDTV) eller skjerm som er tilkoblet med en HDMI-kabel. Trinnene kan avvike noe hvis du bruker en annen kabel.

Endre skjermoppløsning

1. Trykk på Guide-knappen på kontrolleren, gå til Settings og velg System Settings.
  2. Velg Console Settings.
  3. Velg Display.
  4. Velg HDTV Settings.
  5. Velg riktig skjermoppløsning for TVen eller skjermen.
Forbedre fargekvalitet

Mange HDTVer viser bedre farger dersom mer fargeinformasjon blir oppgitt. Xbox 360-konsollen kan sende ytterligere fargedata til din HDTV for å optimere bildet.

Obs! Ikke alle HDTVer godtar ytterligere fargeinformasjon.

1. Trykk Guide-knappen på håndkontrolleren, gå til Settings og velg System Settings.
  2. Velg Console Settings.
  3. Velg Display.
  4. Velg Reference Levels
  5. Velg alternativet som fungerer best for din TV eller skjerm.

Reference levels

Standard: Dette er standard referansenivå. Det skal fungere for alle skjermtyper. Velg dette alternativet hvis Intermediate og Expanded gir dårlig fargekvalitet.

Intermediate: Velg dette alternativet hvis Expanded gir dårlig fargekvalitet.

Expanded: Velg dette alternativet for HDTV. Dette alternativet virker ikke særlig godt på de fleste VGA-skjermer og på eldre HDTV-skjermer.

Forbedre fargemetning og fargenyanser

1. Trykk Guide-knappen på håndkontrolleren, gå til Settings og velg System Settings.
  2. Velg Console Settings.
  3. Velg Display.
  4. Velg HDMI Color Space.
  5. Velg alternativet som fungerer best for din TV eller skjerm.
HDMI Color Space settings

Auto: Angi automatisk oppløsning og innholdstype RGB eller YCbCr basert på anbefalinger for HDMI.

Source: Angi RGB eller YCbCr automatisk basert på spill eller videokilde.

RGB: Bruk denne innstillingen for HDMI-kompatible skjermer. Viser spill og videoer i RGB-format.

YCbCr709: Brukes vanligvis for filmer i høy definisjon.

YCbCr601: Brukes vanligvis for filmer med standardoppløsning.

Standard TV

Hvis bildet på TVen eller skjermen blir komprimert eller strukket, kan du prøve å endre skjermformat. Følgende trinn gjelder for en standard TV eller skjerm som er tilkoblet med en A/V-kabel. Trinnene kan avvike noe hvis du bruker en annen kabel.

Slik endrer du skjermformat

1. Trykk på Guide-knappen på kontrolleren, gå til Settings og velg System Settings.
  2. Velg Console Settings.
  3. Velg Display.
  4. Velg Screen Format.
  5. Velg Normal eller Widescreen, avhengig av TVens format. Konsulter brukerhåndboken for TVen hvis du ikke kjenner til formatet for din TV.