Feilsøke problemer med en oppdatering for Xbox 360-konsollen

Prøv løsningene under hvis programvaren i Xbox 360-konsollen ikke kan oppdateres, og du får en av følgende feilmeldinger:

• Kan ikke laste ned oppdateringen. Hvis du vil teste tilkoblingen, åpner du Systeminnstillinger og velger Nettverksinnstillinger, Test Xbox Live-tilkobling.
  • Får ikke installert oppdateringen. Denne disken kan ikke leses.
  • Kan ikke lese oppdateringen fra disken. Vennligst sett disken inn igjen for å fortsette med oppdateringen.

Hvis du får en feilkode i stedet for en feilmelding

Hvis du får en feilkode med formatet xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-C000-0001 (seks grupper med fire sifre), kan du se Feilkoder for systemoppdatering av Xbox 360.

Feilsøking av Xbox 360-oppdateringer

Løsning 1: Prøv å installere oppdateringen på nytt.

1. Start konsollen på nytt.
  2. Trykk guideknappen  på håndkontrolleren.
  3. Gå til Settings, og velg deretter System Settings.
  4. Velg Network Settings.
  5. Velg Wired Network eller navnet på det trådløse nettverket (hvis du blir bedt om å gjøre det).
  6. Velg Test Xbox Live Connection.
  7. Velg Yes hvis du får spørsmål om du vil oppdatere programvaren i konsollen.

Hvis dette ikke løser problemet, prøver du neste løsning.

Løsning 2: Kontroller at du har nok lagringsplass.

Den nyeste oppdateringen for konsollprogramvaren krever minst 190 MB lagringsplass (eller 256 MB hvis du bor i Japan). Hvis du ikke har nok ledig plass, må du flytte eller slette noe. Se Kopiere, flytte eller slette Xbox-lagrede spill, profiler og avatarartikler.

Hvis dette ikke løser problemet, prøver du neste løsning.

Løsning 3: Tøm systembufferen.

Det kan hende du kan løse problemet ved å fjerne de midlertidige filene på konsollen. Se Slik tømmer du hurtigbufferen på Xbox 360.

Prøv oppdateringen på nytt etter at du har tømt hurtigbufferen. Hvis dette ikke løser problemet, prøver du neste løsning.

Løsning 4: Sett inn lagringsenheten på nytt.

Prøv oppdateringen på nytt etter at du har byttet lagringsenhet. Hvis dette ikke løser problemet, prøver du neste løsning.

Løsning 5: Kopier oppdateringen til en minnepinne eller en CD/DVD.

Hvis løsningene ovenfor ikke løste problemet, kan du kopiere konsolloppdateringen fra datamaskinen til en minnepinne eller CD/DVD og deretter installere oppdateringen på konsollen. Du finner instruksjoner om hvordan du installerer systemoppdateringen fra en minnepinne eller CD/DVD, under Slik får du en ny Xbox 360-oppdatering.

Hvis dette ikke løser problemet, prøver du neste løsning.

Løsning 6: Last ned profilen på nytt.

I enkelte tilfeller etter en oppdatering kan du få feilmeldingen «Connection to the Xbox Live has been lost» når du prøver å starte et spill eller en app, og du kan bli logget av kontoen din. Du kan løse dette problemet ved å laste ned profilen din på nytt:.

1. På Xbox-dashbordet går du til social.
  2. Velg Sign In or Out.
  3. Bla til høyre, og velg Download profile.
  4. Logg av kontoen din (hvis du er logget på).
  5. Velg Download profile.
  6. Skriv inn brukernavnet og passordet for Microsoft-kontoen din.

Hvis dette ikke løser problemet, prøver du neste løsning.

Løsning 7: Installer den nyeste systemoppdateringen for Xbox 360 på nytt.

Slik installerer du den nyeste Xbox 360-oppdateringen på nytt:

1. Tøm systembufferen. Se delen Tøm systembufferen ovenfor for å gjøre dette.
  2. Rull tilbake systemoppdateringene, og installer dem deretter på nytt. Slik gjør du det:
    1. Trykk guideknappen  på håndkontrolleren.
    2. Gå til settings, og velg System.
    3. Velg Storage.
    4. Utfør følgende knappesekvens: X, LB, RBXLBRB, X.
    5. Velg alternativet for å rulle tilbake alle systemoppdateringer som er installert. Konsollen startes på nytt automatisk, og deretter lastes oppdateringene ned på nytt.
  3. Tilbakestill nettverksmaskinvaren. Slik gjør du det:
    1. Koble fra strømkabelen på baksiden av ruteren, modemet eller gatewayen. Hvis du har en ruter og et modem, kobler du strømkabelen fra begge enhetene.
    2. Slå av Xbox 360-konsollen ved å holde inne av/på-knappen på fremsiden av konsollen.
    3. Vent 5 minutter.
    4. Hvis du bruker en ruter, kobler du den til og venter til alle lampene lyser på vanlig måte.
    5. Koble til resten av maskinvaren, og prøv å koble til Xbox Live.

Hvis dette ikke løser problemet, ser du neste løsning.

Løsning 8: Be om reparasjon.

Hvis du har forsøkt alle løsningene på denne siden og fremdeles har problemer, kan det hende at konsollen må repareres. Du kan sende inn en forespørsel om reparasjon på Internett på Støtte for enheter.