Spille av DVDer på Xbox 360-konsollen

Løsninger

Du trenger ingen spesiell programvare eller maskinvare for å kunne spille av DVDer på Xbox 360-konsollen.

Slik starter du: Sett inn en DVD i DVD-stasjonen på Xbox 360-konsollen, og slå på konsollen. Konsollen starter automatisk å spille av DVDen.

Hvis du har problemer med å spille av en plate, kan du se Feilsøke DVDer og filmer på konsollen.

Bokmerke: Hvis du stopper en DVD og løser den ut før funksjonen avsluttes, lager Xbox 360-konsollen et bokmerke og husker hvor du stoppet. Når du setter inn DVDen, fortsetter den fra dette punktet.

Obs! Du kan ikke slå av bokmerkefunksjonen.

Soner, formater og plater som støttes

Soner som støttes

Hver Xbox 360-konsoll er produsert for en bestemt sone for DVDer og spill, i henhold til internasjonale standarder. Xbox 360-konsollen kan bare spille av plater som er solgt i samme sone som konsollen.

DVD-soner som støttes

Finn sonekoden som vises som et tall mellom én og åtte på emballasjen, og kontroller at den samsvarer med sonen din i tabellen nedenfor.

Sone

Geografiske soner/land

1

USA, Canada, Bermuda og amerikanske territorier

2

Europa (unntatt Russland, Ukraina og Hviterussland), Midtøsten, Egypt, Japan, Sør-Afrika, Swaziland, Lesotho, Grønnland

3

Sørøst-Asia, Sør-Korea, Taiwan, Hongkong, Macau

4

Mexico, Sentral- og Sør-Amerika, Australia, New Zealand, Oseania

5

India, Afghanistan, Ukraina, Hviterussland, Russland, Afrika, Sentral- og Sør-Asia, Nord-Korea

6

Folkerepublikken Kina, Hongkong

7

Reservert

8

Spesielle internasjonale steder, for eksempel om bord i fly og cruiseskip

Spillsoner som støttes

Sone

Geografiske soner/land

GR1: NTSC

Nord-Amerika og Sør-Amerika (USA, Canada, Mexico, Chile og Brasil)

GR2: NTSC-J

Asia (Hongkong, Japan, Korea, Singapore og Taiwan)

GR3: PAL

Europa, Sør-Afrika, India, Australia og New Zealand

Formater som støttes

Xbox 360-konsollen støtter de fleste filmformater. Se listene nedenfor for mer informasjon om formater som støttes.

AVI-støtte

Xbox 360-konsollen støtter følgende for AVI:

• Filtyper: AVI, DIVX
  • Beholdere: AVI
  • Videoprofiler: MPEG-4 Part 2 (Simple Profile og Advanced Simple Profile)
  • Videobithastighet: 5 Mbps med en oppløsning på 1280×720 ved 30 fps
  • Lydprofiler: Dolby® Digital (2-kanals og 5.1-kanals), MP3
  • Høyeste bithastighet for lyd: Ingen begrensninger

H.264-støtte

Xbox 360-konsollen støtter følgende for H.264:

•  Filtyper: MP4, M4V, MP4V, MOV, AVI
  • Beholdere: MPEG-4, QuickTime
  •  Videoprofiler: Baseline, Main og High (opptil nivå 4.1)
  •  Videobithastighet: 10 Mbps med en oppløsning på 1920×1080 ved 30 fps
  •  Lydprofiler: AAC, 2-kanals, lav kompleksitet
  •  Høyeste bithastighet for lyd: Ingen begrensninger

Støtte for MPEG-4 Part 2

Xbox 360-konsollen støtter følgende for MPEG-4:

• Filtyper: MP4, M4V, MP4V, MOV, AVI
  • Beholdere: MPEG-4, QuickTime
  • Videoprofiler: MPEG-4 Part 2 (Simple Profile og Advanced Simple Profile)
  • Videobithastighet: 5 Mbps med en oppløsning på 1280×720 ved 30 fps
  • Lydprofiler: AAC, 2-kanals, lav kompleksitet
  • Høyeste bithastighet for lyd: Ingen begrensninger

Støtte for WMV (VC-1)

Xbox 360-konsollen støtter følgende for WMV:

• Filtyper: WMV
  • Beholdere: ASF
  • Videoprofiler: WMV7 (WMV1), WMV8 (WMV2), WMV9 (WMV3), VC-1 (WVC1 eller WMVA) i Simple, Main og Advanced opptil nivå 3
  • Videobithastighet: 15 Mbps med en oppløsning på 1920×1080 ved 30 fps
  • Lydprofiler: WMA7/8, WMA9 Pro (stereo og 5.1), WMA Lossless
  • Høyeste bithastighet for lyd: Ingen begrensninger

Typer plater som støttes

Type

Beskrivelse

Spillplater

Xbox-spillplate
Original Xbox-spillplate

DVD-plater

DVD–video
DVD–audio
DVD–ROM
DVD-R/RW (skrivebeskyttet)
DVD+R/RW (skrivebeskyttet)
Dual layer DVD+R9

CD-plater

CD-DA (Red Book)
CD-ROM (Yellow Book, Modes 1 og 2)
CD-ROM XA (Yellow Book, Extended Mode 2, Form 1 og 2)
CD-R, CD-RW, CD-Extra
WMA-CD
MP3-CD
JPEG foto-CD

Hastigheter som støttes for DVD-stasjoner

Medietype

Hastighet

CD-standarder:

Avspilling: Lav CD-hastighet

3-7.13x

Kopiering: Middels CD-hastighet

6.4-14.8x

DVD-standarder:

Film-DVDer: Middels DVD-hastighet

2-5x

Originale Xbox-spillplater: Middels DVD-hastighet

2-5x

Xbox DVD-spillplater: Høy DVD-hastighet

5-12x

Bithastigheter og oppløsninger som støttes

Maksimal bithastighet og oppløsning

Xbox 360-konsollen blokkerer ikke video fra å spilles av på bakgrunn av en høyeste bithastighet, oppløsning eller bilder per sekund (fps). Selv om innhold med en høyere bithastighet ikke blokkeres, kan avspillingskvaliteten være lavere enn optimalt. Bruk høyere bithastigheter på eget ansvar.

Høyeste videofilstørrelse som støttes

Den høyeste filstørrelsen for en MPEG-4 Part 2- eller H.264-fil er 4 GB. Windows Media Player 11 og Zune-programvaren støtter imidlertid direkteavspilling av WMV-filer som er større enn 4 GB.

Bruke en Xbox-kontroller til avspilling

Bruk følgende snarveier på kontrolleren til å styre avspilling:

For å …

Trykker du ...

Spille av eller stanse midlertidig

Obs! Hvis DVDen er angitt med bokmerke, starter avspillingen automatisk der den ble stoppet siste gang du viste den.

START

Hoppe tilbake ett kapittel

LB
eller
A, og velg deretter hopp bakover

Hoppe fremover ett kapittel

RB
eller
A, og velg deretter hopp fremover

Spole fremover

RT

Spole bakover

LT

Bla oppover én side om gangen gjennom en elementliste

RT

Bla nedover én side om gangen gjennom en elementliste

LT

Åpne skjermvisningen for mer avanserte avspillingskontroller.

X, Y

Grunnleggende og avanserte alternativer for avspillingsmeny

Grunnleggende skjermmeny

Avansert skjermmeny:

Stoppe DVD-avspilling eller stanse den midlertidig

Aktivere undertekster

Spole DVDen fremover eller bakover

Endre kameravinkel

Gå til forrige eller neste kapittel på DVDen

Endre lydkanal

Gå til hovedmenyen for DVDen

Zoome bildet

Gå til tittelmenyen for DVDen

Angi et gjentatt punkt for A-B-tilbakekobling

Vise en informasjonsrute på skjermen

Visningsmodi

Visningsmodusen angir formatet, eller størrelsesforholdet, som innholdet vises i.

Du kan få tilgang til forskjellige visningsmodi når du ser på en DVD eller Netflix-film, ved å trykke A på kontrolleren og deretter velge Display.

Hvis du ser på en DVD for første gang, brukes standardvisningsmodusen – Auto. Hvis du endrer visningsmodusen, bruker konsollen den nye innstillingen neste gang du ser samme DVD.

Visningsmodus

Beskrivelse

Auto

Bestemmer automatisk den optimale visningsopplevelsen av en DVD. Størrelsesforholdet (for eksempel 4×3 eller 16×9) i det opprinnelige innholdet beholdes.

Letterbox

Viser bildet på hele skjermen mens størrelsesforholdet i den opprinnelige DVDen, beholdes.

Full-screen

Viser bildet på hele skjermen i størrelsesforholdet 4×3. Dette kan være nyttig for gammelt innhold som kan ha et størrelsesforhold på 4×3 med svarte stolper kodet inn i bildet.

Stretch

Viser bildet på hele skjermen, og strekker innhold med et størrelsesforhold på 4×3 vannrett for å fylle en TV-skjerm i formatet 16×9.

Native

Viser innhold med den opprinnelige oppløsningen. Bruk denne modusen til å vise innhold som har svært lav oppløsning eller lav bithastighet.