Xbox 360 Digital Rights Management

Vanlige spørsmål om DRM

Denne siden inneholder vanlige spørsmål om Digital Rights Management (DRM) og Xbox 360.

Obs!  Denne artikkelen omhandler DRM og Xbox 360. Hvis du har spørsmål om DRM og datamaskinen, kan du se artikkelen Systemet Digital Rights Management for Windows Media virker kanskje ikke hvis datamaskinens maskinvare endres i Microsofts kunnskapsbase.

På denne siden

Hva er Digital Rights Management?

Innholdsleverandører, for eksempel Xbox-butikker, bruker Digital Rights Management-teknologi til å styre bruken og distribusjonen av spill- og videofiler. Xbox-butikker selger og leier ut DRM-beskyttede videoer, spill og tillegg som dekkes av mediebruksrettigheter som tillater spesifikk bruk av dette innholdet.

Du får en lisens til å bruke innholdet når du kjøper innhold. Lisensen består av to deler: systemlisensen og den lokale lisensen. Systemlisensen gjelder for gamertagen som kjøper innholdet, og den lokale lisensen gjelder for konsollen som du første gang lastet ned innholdet på.

Kan jeg overføre en innholdslisens fra én Xbox 360-konsoll til en annen?

Ja, du kan overføre innholdslisenser fra én Xbox 360-konsoll til en annen Xbox 360-konsoll. Du kan imidlertid bare overføre en lisens hver fjerde måned.

Hvis du nylig har fått konsollen reparert eller har kjøpt en ny konsoll, bruker du alternativet for lisensoverføring på konsollen til å overføre innholdslisenser. Slik gjør du det:

1. Logg på Xbox Live fra konsollen med gamertagen du opprinnelig brukte til å kjøpe innholdet.
  2. Gå til Settings, og velg Account.
picture
  1. Velg License Transfer under Your Billing Options.
  2. Følg instruksjonene for å overføre innholdslisensene.
  3. Etter at lisensene er overført, må du laste ned innholdet på nytt for å oppdatere de lokale lisensene. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du gjør dette, kan du se Slik laster du ned innhold du tidligere har lastet ned eller kjøpt, til Xbox 360 på nytt.

Når du har fulgt denne fremgangsmåten, kan andre profiler bruke innhold på konsollen din og når du ikke er koblet til Xbox Live.

Hva er beskyttet innhold?

Beskyttet innhold er alle spill, videoer eller tillegg som Digital Rights Management beskytter. Hvis du vil spille eller bruke spill, videoer eller tillegg som er beskyttet, må du ha lisens for dette innholdet.

Eksempler på beskyttet innhold

• Spill
  • TV-programmer
  • Filmer
  • Musikkvideoer
  • Tilleggsinnhold for spill

Hva er en lisens?

Med en lisens kan du bruke beskyttet innhold. Et annet navn for lisens er mediebruksrettigheter.

Hvordan brukes lisenser på Xbox 360-konsollen?

Når du prøver å bruke beskyttet innhold, kontrollerer Xbox 360-konsollen om du har en gyldig lisens for dette innholdet. Hvis lisensen tillater at du bruker innholdet, spiller Xbox 360-konsollen av innholdet.

Hvis Xbox 360-konsollen ikke finner en gyldig lisens for innholdet, eller hvis lisensen ikke tillater handlingen, kan du ikke bruke innholdet på Xbox 360-konsollen. Du får vanligvis en feilmelding som forklarer hvorfor handlingen ikke ble utført.

Hvordan får jeg tak i lisenser for innhold?

Du får lisenser automatisk når du laster ned innhold. Hvis lisensen mangler eller er blitt skadet, kan du åpne nedlastingsloggen på Xbox 360-konsollen og laste ned dette innholdet på nytt for å oppdatere lisensen.

Obs!  Lisenser overføres ikke til en ny konsoll med mindre du først brukte verktøyet for lisensoverføring for å gjøre det.

Kan jeg overføre film- og TV-programlisenser?

Du kan dessverre ikke overføre film- og TV-programlisenser fra én konsoll til en annen, på grunn av lisensieringsbegrensninger.

Hva er en "roaming" Xbox 360-konsoll?

"Roaming" betyr at du bruker innholdet på en annen Xbox 360-konsoll enn den du kjøpte det på. Du kan for eksempel laste ned et spill fra Xbox Live Games Store til harddisken på én konsoll. Deretter kan du koble til harddisken som inneholder dette spillet, på en annen konsoll. Når du kobler harddisken til den andre konsollen og logger på Xbox Live, kan du spille spillet uten begrensninger.

Obs!  Hvis du vil bekrefte innholdet, må du bruke profilen som kjøpte innholdet, til å logge på Xbox Live.

Hvorfor kan jeg ikke vise, spille eller bruke tidligere nedlastet innhold?

Kan jeg overføre en innholdslisens fra én Xbox Live-konto til en annen?

Nei. Innholdslisensene lagres på Xbox 360-konsollen, ikke i Xbox Live-kontoen.

Hvis du vil la noen andre bruke innholdslisensen, må du laste ned Xbox Live-profilen din til deres Xbox 360-konsoll og deretter overføre innholdslisensene til den Xbox 360-konsollen.

Når du har lastet ned Xbox Live-profilen din og overført innholdslisensene til en annen Xbox 360-konsoll, kan andre profiler bruke dette innholdet på denne konsollen.

Hvorfor får jeg feilmeldingen «Dette elementet kan ikke overføres mellom profiler» når jeg prøver å overføre innhold til en annen profil?

Det er enkelte elementer som er lagret på Xbox 360-konsollen som du ikke kan overføre fra én profil til en annen. Du kan for eksempel ikke overføre innhold i Xbox Live Games Store til en annen profil. Hvis du ikke kan flytte et element til en annen profil, må du laste ned elementet til den andre profilen på samme måte som du skaffet elementet med den opprinnelige profilen.

Obs!  Du må gjenopprette noen elementer i den andre profilen. Du må for eksempel gjenopprette et lagret spill i den andre profilen.

Hvorfor kan ikke vennen min spille spillene jeg lastet ned til hans/hennes konsoll?

Lisensen for innholdet du kjøpte, er for én konto eller én konsoll. Hvis kjøpte og deretter lastet ned et spill fra Xbox Live, kan alle i husstanden bruke det. Du kan også installere og spille spillet på så mange andre konsoller du vil, men det er bare den opprinnelige kontoen som kjøpte spillet, som kan spille det. Hvis vennen din prøver å spille spillet ved å bruke sin egen konto, kan ikke han eller hun spille det. Vennen din må kjøpe spillet ved å bruke sin egen Xbox Live-konto for å kunne spille spillet.