Xbox 360 Digital Rights Management

Xbox 360 Digital Rights Management: Vanlige spørsmål

Denne siden inneholder vanlige spørsmål om Digital Rights Management (DRM) og Xbox Live.

Obs!  Denne artikkelen omhandler DRM og Xbox 360. Hvis du har spørsmål om DRM og datamaskinen, kan du se artikkelen Systemet Digital Rights Management for Windows Media virker kanskje ikke hvis datamaskinens maskinvare endres i Microsofts kunnskapsbase.

På denne siden

Hva er Digital Rights Management?

DRM-teknologi (Digital Rights Management) brukes av innholdsleverandører, for eksempel Xbox-butikker, til å styre måten spill- og videofiler brukes og distribueres på. Xbox-butikker selger og leier ut DRM-beskyttede videoer, spill og tilleggsinnhold som dekkes av mediebruksrettigheter som tillater spesifikk bruk av dette innholdet.

Når du kjøper innhold, får du en lisens til å bruke dette innholdet. Lisensen består av to deler: systemlisensen og den lokale lisensen. Systemlisensen gjelder for gamertagen som kjøper innholdet, og den lokale lisensen gjelder for konsollen som du første gang lastet ned innholdet på.

Kan jeg overføre en innholdslisens fra én Xbox 360-konsoll til en annen?

Ja, du kan overføre innholdslisenser fra én Xbox 360-konsoll til en annen hver fjerde måned.

Hvis konsollen nylig ble reparert, eller du har kjøpt en ny konsoll, bruker du alternativet for lisensoverføring på konsollen til å overføre innholdslisenser. Slik gjør du det:

1. Logg på Xbox Live fra konsollen med gamertagen du opprinnelig brukte til å kjøpe innholdet.
  2. Gå til Innstillinger og velg Konto.
  3. Velg Lisensoverføring under Dine faktureringsalternativer.
  4. Følg instruksjonene for å overføre innholdslisensene.
  5. Etter at lisensene er overført, må du laste ned innholdet på nytt for å oppdatere de lokale lisensene. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du gjør dette, kan du se Laste ned innhold du har kjøpt tidligere.

Når du har fulgt denne fremgangsmåten, kan innholdet brukes av andre profiler på konsollen din og når du ikke er koblet til Xbox Live.

Hva er beskyttet innhold?

Alle spill, videoer eller tillegg som bruker Digital Rights Management-beskyttelse, er beskyttet innhold. Hvis du vil bruke spill, videoer eller tillegg som er beskyttet, må du ha lisens for dette innholdet.

Eksempler på beskyttet innhold

• Spill
  • TV-programmer
  • Filmer
  • Musikkvideoer
  • Tilleggsinnhold for spill

Hva er en lisens?

Lisens er et annet navn på mediebruksrettigheter.

Hvordan brukes lisenser på Xbox 360-konsollen?

Når du prøver å bruke et spill, en video eller et tillegg som er beskyttet, kontrollerer Xbox 360-konsollen om du har en gyldig lisens for dette innholdet. Hvis lisensen tillater at du bruker innholdet, kan du bruke det på Xbox 360-konsollen.

Hvis Xbox 360-konsollen ikke finner en gyldig lisens for innholdet, eller hvis lisensen ikke lar deg utføre handlingen, kan du ikke bruke innholdet på Xbox 360-konsollen. Du får vanligvis en feilmelding som forklarer hvorfor handlingen ikke ble utført.

Hvordan får jeg tak i lisenser for innhold?

Du får lisenser automatisk når du laster ned innhold. Hvis lisensen mangler eller har blitt skadet, kan du åpne nedlastingsloggen på Xbox 360-konsollen og laste ned dette innholdet på nytt for å få tak i lisensen på nytt. Når du gjør dette, oppdateres eksisterende lisenser. Lisenser overføres ikke til en ny konsoll, med mindre du først brukte verktøyet for lisensoverføring for å gjøre det.

Kan jeg overføre film- og TV-programlisenser?

Du kan dessverre ikke overføre film- og TV-programlisenser fra én konsoll til en annen på grunn av lisensieringsbegrensninger.

Hva er en "roaming" Xbox 360-konsoll?

"Roaming" betyr at du bruker innholdet du har kjøpt via én Xbox 360-konsoll (konsoll A), på en annen Xbox 360-konsoll (konsoll B). Du kan for eksempel laste ned et spill fra Xbox Live Games Store til konsoll A, og deretter koble til harddisken med spillet til konsoll B. Når du kobler til harddisken til konsoll B og logger deg på Xbox Live, kan du spille spillet uten begrensninger.

Obs!  For at slik roaming skal være tillatt må du være tilkoblet Xbox Live med profilen som kjøpte innholdet, slik at lisensen for innholdet kan bekreftes.

Hvorfor kan jeg ikke vise, spille eller bruke tidligere nedlastet innhold?

Følg fremgangsmåten for feilsøking under Kan ikke spille av nedlastet Xbox Live-innhold.

Kan jeg overføre en innholdslisens fra én Xbox Live-konto til en annen?

Nei. Innholdslisensene lagres på Xbox 360-konsollen, ikke i Xbox Live-kontoen.

Hvis du vil at en annens Xbox Live-konto skal kunne bruke dine innholdslisenser, må du laste ned Xbox Live-profilen din og deretter overføre innholdslisensene til denne personens Xbox 360-konsoll.

Når du har lastet ned Xbox Live-profilen din og overført innholdslisensene til en annen Xbox 360-konsoll, kan innholdet brukes av alle profilene på denne konsollen.

Hvorfor får jeg feilmeldingen «Dette elementet kan ikke overføres mellom profiler» når jeg prøver å overføre innhold til en annen profil?

Noen elementer som er lagret på Xbox 360-konsollen din, kan ikke overføres fra én profil til en annen. Innhold i Xbox Live Games Store kan for eksempel ikke overføres til en annen profil. Hvis du ikke kan flytte et element til en annen profil, må du laste ned elementet til den andre profilen på samme måte som du skaffet elementet med den opprinnelige profilen.

Obs! Du må gjenopprette noen elementer i den andre profilen. Du må for eksempel gjenopprette et lagret spill i den andre profilen.