Xbox 360 Digital Rights Management

Vanlige spørsmål om DRM

Denne siden gir svar på vanlige spørsmål om Digital Rights Management (DRM) og Xbox 360.

Obs!  Hvis du har spørsmål om DRM og datamaskinen, kan du se Systemet Digital Rights Management for Windows Media virker kanskje ikke hvis datamaskinens maskinvare endres i Microsofts kunnskapsbase.

På denne siden

Hva er Digital Rights Management?

Innholdsleverandører, for eksempel Xbox Store, bruker Digital Rights Management-teknologi til å styre bruken og distribusjonen av spill og annet innhold. Dette innholdet er beskyttet av mediebruksrettigheter som tillater bestemt bruk av dette innholdet.

Du får en lisens til å bruke innholdet når du kjøper innhold. Lisensen består av to deler:

• Systemlisensen. Denne lisensen gjelder for gamertagen som kjøper innholdet.
  • Den lokale lisensen. Denne lisensen gjelder for konsollen som du første gang lastet ned innholdet på.

Kan jeg overføre en innholdslisens fra én Xbox 360-konsoll til en annen?

Ja, du kan overføre innholdslisenser til en annen Xbox 360-konsoll. Du kan imidlertid bare overføre en lisens hver fjerde måned.

Hvis du kjøpte en ny konsoll eller fikk konsollen reparert, bruker du alternativet for lisensoverføring på konsollen. Slik gjør du det:

1. Logg på Xbox Live fra konsollen med gamertagen du opprinnelig brukte til å kjøpe innholdet.
  2. Må du finne Microsoft-kontoen og/eller passordet? Se Finne e-postadressen eller passordet for Microsoft-kontoen.

3. Gå til Settings, og velg deretter Account.
picture
  1. Velg License Transfer under Your Billing Options.
  2. Følg instruksjonene for å overføre innholdslisensene.
  3. Når du har overført lisensene, laster du ned innholdet på nytt for å oppdatere de lokale lisensene. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du gjør dette, kan du se Slik laster du ned innhold du tidligere har lastet ned eller kjøpt, til Xbox 360 på nytt.

Nå kan andre profiler bruke innholdet på konsollen din. Du kan også bruke innholdet når du ikke er koblet til Xbox Live.

Hva er beskyttet innhold?

Alle spill, videoer eller tillegg som bruker DRM, er beskyttet innhold. Du må ha innholdslisensen for å kunne bruke DRM-beskyttet innhold.

Eksempler på beskyttet innhold

• Spill
  • TV-programmer
  • Filmer
  • Musikkvideoer
  • Tilleggsinnhold for spill

Hva er en lisens?

Med en lisens kan du bruke beskyttet innhold. Et annet navn for lisens er mediebruksrettigheter.

Hvordan brukes lisenser på Xbox 360-konsollen?

Xbox 360-konsollen kontrollerer om du har en gyldig lisens når du prøver å bruke DRM-beskyttet innhold. Du kan ikke bruke innholdet hvis konsollen ikke finner en gyldig lisens for det, eller hvis lisensen ikke tillater handlingen. Det vises vanligvis en feilmelding som forklarer problemet.

Hvordan får jeg tak i lisenser for innhold?

Innholdslisenser lastes ned når du laster ned innhold. Du kan vise nedlastingsloggen på Xbox 360-konsollen og laste ned dette innholdet på nytt for å oppdatere en manglende eller skadet lisens.

Obs!  Du må først bruke verktøyet for lisensoverføring. Bruk deretter denne fremgangsmåten til å overføre lisensene til en ny konsoll.

Kan jeg overføre film- og TV-programlisenser?

Du kan dessverre ikke overføre film- og TV-programlisenser til en annen konsoll, på grunn av lisensieringsbegrensninger.

Hva er en "roaming" Xbox 360-konsoll?

"Roaming" betyr at du bruker innholdet på en annen Xbox 360-konsoll enn den du kjøpte det på. Du laster for eksempel ned et spill fra Xbox Live Games Store til harddisken på én konsoll. Deretter kobler du til denne harddisken på en annen konsoll. Når du kobler harddisken til den andre konsollen og logger på Xbox Live, kan du spille spillet uten begrensninger.

Obs!  Du må bruke profilen som kjøpte innholdet, til å logge på Xbox Live.

Hvorfor kan jeg ikke vise, spille eller bruke tidligere nedlastet innhold?

Kan jeg overføre en innholdslisens fra én Xbox Live-konto til en annen?

Nei. Innholdslisensene lagres på Xbox 360-konsollen, ikke i Xbox Live-kontoen.

Hvis du vil la noen andre bruke innholdslisensen, må du laste ned Xbox Live-profilen din til Xbox 360-konsollen deres. Deretter overfører du innholdslisensene til denne Xbox 360-konsollen.

Når du har overført innholdet, kan andre profiler bruke innholdet på den konsollen.

Hvorfor får jeg feilmeldingen «Dette elementet kan ikke overføres mellom profiler» når jeg prøver å overføre innhold til en annen profil?

Det er enkelte elementer som er lagret på Xbox 360-konsollen som du ikke kan overføre fra én profil til en annen. Du kan for eksempel ikke overføre innhold i Xbox Live Games Store til en annen profil. Hvis du ikke kan flytte et element til en annen profil, laster du ned elementet ved å bruke den andre profilen, på samme måte som med den opprinnelige profilen.

Obs!  Du må gjenopprette noen elementer i den andre profilen. Du må for eksempel gjenopprette et lagret spill i den andre profilen.

Hvorfor kan ikke vennen min spille spillene jeg lastet ned til hans/hennes konsoll?

Lisensen for innholdet du kjøpte, er for én konto eller én konsoll. Når du har kjøpt og lastet ned et Xbox Live-spill, kan alle i husstanden bruke det. Du kan installere og spille spillet på andre konsoller. Det er imidlertid bare kontoen som kjøpte spillet, som kan spille det. En venn kan ikke spille det ved å bruke sin konto. Hvis vennen din vil gjøre dette, må han eller hun kjøpe det ved å bruke sin egen Xbox Live-konto.