Feilsøke nedlastingsproblemer for Xbox Live på Xbox 360

Hvis du har problemer med å laste ned en programvareoppdatering for konsollen, kan du se Feilkode etter programvareoppdatering for konsollen.

Hvis du har problemer med å laste ned kjøpt innhold, kan du se følgende sider:

Hvis du ikke kan laste ned innhold fra Xbox-butikker, finner du problemet nedenfor og prøver løsningene.

Løsninger

Nettbutikkene for Xbox Live er for øyeblikket ikke tilgjengelige

Denne feilen forekommer hvis Xbox Games Store gjennomgår systemvedlikehold, eller hvis systemfiler som er midlertidig lagret på Xbox 360-konsollen, er skadet.

Løsning 1: Prøv på nytt senere

Kontroller statusen for Xbox Live. Hvis du får et varsel fra Xbox Live-tjenesten, venter du og prøver på nytt senere.

Hvis du ikke får noen varsler fra Xbox Live-tjenesten, prøver du neste løsning.

Løsning 2: Tøm systembufferen

Systemhurtigbufferen inneholder midlertidige filer som brukes av Xbox 360-konsollen. Problemet kan kanskje løses ved å tømme systembufferen. Følg denne fremgangsmåten:

1. Tøm systembufferen for Xbox 360.
  2. Start konsollen på nytt.
  3. Prøv å kjøpe eller laste ned varen på nytt.

Hvis du får den samme feilkoden, prøver du neste løsning.

Løsning 3: Slett systemdatafilen for Store

Det lagres også midlertidige filer for Xbox Games Store på Xbox 360-konsollen. Du kan løse dette problemet hvis du sletter systemdatafilen for Store.

Gjør følgende for å slette systemdatafilen for Store:

1. Gå til Settings på konsollen, og velg deretter System.
  2. Velg Storage, og velg deretter den primære lagringsenheten
  3. Velg System Items.
  4. Velg Marketplace System Data.
  5. Velg Delete.
  6. Start konsollen på nytt.
  7. Prøv å kjøpe eller laste ned varen på nytt.

Hvis du fortsatt ikke får tilgang til Xbox Games Store etter at du har tømt systemet og slettet systemdatafilen for Store, er Xbox Games Store sannsynligvis nede for systemvedlikehold eller har et midlertidig problem. Please try again later.

Du ser Nedlastingen stoppet når du prøver å laste ned innhold

Denne meldingen kan vises i følgende situasjoner:

• Når nettverksbåndbredden er lav.
  • Når du har startet en annen aktivitet på konsollen. Når nedlasting av innhold har lavere prioritet enn spilling eller andre aktiviteter.

Start nedlastingen på nytt

Prøv å starte nedlastingen på nytt for å løse problemet. Slik gjør du det:

picture
  1. Hvis du spiller et spill, avslutter du det og går tilbake til Xbox-dashbord.
  2. Trykk Guide-knappen på håndkontrolleren.
  3. Gå til Games & Apps.
  4. Velg Active Downloads.
  5. Merk varen du vil laste ned, og velg deretter Last ned nå.

Hvis nedlastingen ikke vises i Aktive nedlastinger-listen, må du starte nedlastingen på nytt. Slik gjør du det:

1. Logg på Xbox Live på konsollen.
  2. Gå til Settings, og velg deretter Account.
  3. Velg Download History.
  4. Merk artikkelen du har problemer med å laste ned, og velg deretter Last ned på nytt.

Viktig! Ikke bruk konsollen til å spille spill eller gjøre andre ting så lenge nedlastingen pågår. Bruk av konsollen under nedlasting av innhold kan føre til at nedlastingen stanser midlertidig, stopper eller blir tidsavbrutt. Kontroller også at andre datamaskiner i hjemmet ikke brukes til å laste ned eller overføre filer. Når noen i huset surfer på Internett, bruker de båndbredde som kunne ha vært utnyttet av konsollen

Hvis nedlastinger fortsatt stopper eller mislykkes, kan du prøve å forbedre hastighetene på Xbox Live-tilkoblingen.

Problemer med nedlasting eller direkteavspilling av videoer fra Xbox Music- og Xbox Video-butikkene.

Hvis du har problemer med nedlasting eller direkteavspilling av videoer fra Xbox Music- og Xbox Video-butikkene, kan du prøve følgende løsninger:

Løsning 1: Maksimer nettverksbåndbredden

Kontroller at andre datamaskiner i hjemmet ikke brukes til å laste ned eller overføre filer når du laster ned innhold fra Xbox Live. Når noen i huset surfer på Internett, bruker de nettverksbåndbredde som kunne ha vært utnyttet av konsollen.

Obs! Båndbredde er mengden informasjon som overføres via Internett-tilkoblingen.

Direkteavspilling av video krever optimal Internet-tilkoblingshastighet. Finn ut hva du kan gjøre for å øke hastigheten på Xbox Live.

Løsning 2: Prøv video med standardoppløsning i stedet for HD-video

Direkteavspilling av HD-video krever høyere Internett-hastighet enn video med standardoppløsning. Hvis en versjon av filmen med standardoppløsning er tilgjengelig, kan du prøve å spille den av direkte i stedet.

Prøv de andre løsningene nedenfor hvis du har problemer med å laste ned videoer.

Løsning 3: Last ned hele videoen

Du kan prøve å laste ned hele videoen før du spiller den av, i stedet for å spille den av direkte.

Løsning 4: Slett videoen og last den ned på nytt

Prøv å slette videoen, slette systembufferen og deretter laste ned videoen på nytt.

1. Slett videoen fra harddisken. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du sletter innhold fra konsollen, kan du se Kopiere, flytte eller slette Xbox 360-innhold.
  2. Tøm systembufferen for Xbox 360.
  3. Start konsollen på nytt.
  4. Prøv å laste ned videoen på nytt.

Du ser feilkoden 80072746 eller feilmeldingen "Kan ikke behandle oppdatering"

Hvis du ser feilkoden 80072746 eller feilmeldingen "Kan ikke behandle oppdatering" når du prøver å laste ned en oppdatering av konsollprogramvaren til Xbox 360-konsollen, kan du se Feilkode xxxx-xxxx-xx8x-xxxx-80072746 vises når du prøver å laste ned en oppdatering til Xbox 360-konsollen.

Hvis du vil ha informasjon om en feilmelding som ikke vises på denne siden, kan du se siden Søk i feilkoder/statuskoder for Xbox.

Du ser feilkoden 80072EE2 eller "Noe Xbox Live-innhold er midlertidig utilgjengelig"

Hvis du ser feilkoden 80072EE2 eller feilmeldingen "Noe Xbox Live-innhold er midlertidig utilgjengelig", kan du se Statuskode 80072EE2 vises når du prøver å kjøpe innhold på Xbox Live.

Hvis du vil ha informasjon om en feilmelding som ikke vises på denne siden, kan du se siden Søk i feilkoder/statuskoder for Xbox.

Det nedlastede innholdet er ikke det jeg valgte

Hvis det nedlastede innholdet ikke samsvarer med det du valgte på Xbox Live, kan du Se Assistanse nederst på denne siden for mer informasjon.

"Kjøp nå" vises for en artikkel i nedlastingsloggen

Du kan vanligvis laste ned artikler fra nedlastingsloggen uten ekstra kostnader. Kontroller at varen ligger i nedlastingsloggen. Slik gjør du det:

1. Logg på Xbox Live på konsollen.
  2. Gå til Settings, og velg deretter Account.
  3. Velg Download History.
  4. Merk artikkelen i nedlastingsloggen, og velg deretter Last ned på nytt.

Obs! Hvis en artikkel ikke vises i nedlastingsloggen for konsollen, kan den ha blitt kjøpt via en annen Xbox Live-konto. Hvis du vil ha en oversikt over hva du har kjøpt med Xbox Live-kontoen din, kan du se Kontrollere Xbox Live-fakturaen.

Prøv løsningene nedenfor hvis en artikkel vises i nedlastingsloggen med alternativet Buy Now.

Løsning 1: Starte konsollen på nytt

Start konsollen på nytt, og logg på Xbox Live. Hvis artikkelen fortsatt vises med alternativet Buy Now i nedlastingsloggen, prøver du neste løsning.

Løsning 2: Kjøpe artikkelen på nytt (du vil ikke bli belastet)

Velg alternativet Buy Now for å laste ned artikkelen på nytt. Selv om det ser ut som du blir belastet på nytt, vil du ikke bli belastet, ettersom du allerede har kjøpt innholdet.

Du kan kontrollere at Xbox Live-kontoen din ikke ble fakturert på nytt ved å kontrollere kontoens transaksjonshistorikk. Nylige kjøp vises nederst på denne websiden.

Hvis du ser en duplisert belastning for Xbox Live-kontoen din, kontakter du kundestøtte for Xbox.

Andre nedlastingsproblemer for Xbox Live

Hvis du ikke kan laste ned innhold fra Xbox Live, kan du prøve følgende løsninger.

Løsning 1: Slett ufullstendige nedlastinger og last dem ned på nytt

Bruk disse trinnene til å avbryte alle nedlastinger, slette ufullstendige nedlastinger og last ned innholdet på nytt.

Trinn 1: Avbryt alle nedlastinger

picture
  1. Trykk Guide-knappen på håndkontrolleren.
  2. Gå til Games & Apps.
  3. Velg Active Downloads.
  4. Velg Cancel All.

Trinn 2: Avbryt delvis fullførte nedlastinger

1. Gå til Settings på konsollen, og velg deretter System.
  2. Velg Storage, og velg deretter lagringsenheten
  3. Velg innholdstypen du prøver å laste ned.
  4. Finn artikkelen du prøver å laste ned (den har kanskje et gult advarselsikon).
  5. Hvis artikkelen er oppført, merker du den og velger Delete.

Trinn 3: Last ned innholdet på nytt

Prøv å laste ned innholdet på nytt fra nedlastingsloggen. Slik gjør du det:

1. Logg på Xbox Live på konsollen.
  2. Gå til Settings, og velg deretter Account.
  3. Velg Download History.
  4. Bla gjennom nedlastingsloggen. Merk artikkelen, og følg deretter instruksjonene på skjermen for å laste den ned på nytt.

Hvis nedlastingen mislykkes på nytt, prøver du neste løsning.

Løsning 2: Tøm Xbox Live-hurtigbufferen og systembufferen

Noen ganger kan nedlastingsproblemer løses ved å tømme hurtigbufferen for Xbox Live og systembufferen for konsollen. Slik gjør du det:

1. Gå til Settings på konsollen, og velg deretter System.
  2. Velg Storage, og velg deretter lagringsenheten
  3. Velg System Items.
  4. Velg Marketplace System Data.
  5. Velg Delete.
  6. Tøm systembufferen for Xbox 360.
  7. Start konsollen på nytt.
  8. Gå tilbake til nedlastingsloggen, og prøv å laste ned artikkelen på nytt.

Hvis nedlastingen mislykkes på nytt, prøver du neste løsning.

Løsning 3: Prøv en direkte modemtilkobling

Hvis Xbox 360-konsollen er koblet til Internett via en ruter, en bro eller et trådløst tilgangspunkt, kan du prøve å koble konsollen direkte til modemet, i stedet for via disse enhetene. Dette gjør du ved å koble den ene enden av en nettverkskabel til baksiden av konsollen og den andre enden direkte til modemet. Prøv deretter å laste ned innholdet på nytt.