Feilkode 06-2e-00 oppstår når du spiller et spill eller installerer en oppdatering fra en plate på Xbox 360

Du ser følgende feilmelding når du prøver å spille et spill eller installere en oppdatering fra en plate.

Unrecognized Disc

Hvis du trykker Y på kontrolleren, ser du statuskoden 06-2e-00.

Dette kan bety ett av følgende:

• Det er et problem med platen (den kan for eksempel være ripete eller skitten).
  • Spillet du forsøker å spille kan ha problemer.
  • Det kan være problemer med systembufferen.

Løsninger

Løsning 1: Undersøke og rengjøre platen

Se nøye nederst på spill-, film- eller musikkplaten (siden uten etikett eller bilde). Betydelige riper eller flekker kan forhindre at konsollen leser platen.

Slik rengjør du platen:

1. Hold platen i kantene uten å berøre overflatene.
  2. Bruk en myk, ren og lett fuktet klut, og tørk forsiktig av platen fra midten og utover.
  3. Når platen er ren, kan du legge den i konsollen og se om den kan spilles av.

Hvis platen fortsatt ikke kan spilles av, prøver du løsning 2.

Løsning 2: Prøve andre plater

Prøv andre plater for å finne ut om problemet skjer med alle plater eller bare med denne bestemte platen.

Kontroller at platetypen og sonekoden er kompatibel med konsollen. Hvis du vil ha mer informasjon om formater og soner, kan du se Soner, formater og CD/DVD-plater som støttes.

Hvis platen du bruker har en sonekode som er kompatibel med konsollen, men du fortsatt ikke kan spille av platen, prøver du løsning 3.

Løsning 3: Tøm systembufferen (bare spillplater).

Hvis det er flere spillplater du ikke kan spille av på Xbox 360-konsollen, kan du prøve å tømme systembufferen.

Hvis du fortsatt ikke kan spille av en spillplate, prøver du løsning 4.

Løsning 4: Fjerne lagringsenheten (bare spillplater)

Hvis problemet bare oppstår med spillplater, kan du prøve å midlertidig fjerne harddisken fra konsollen for å se om det løser problemet. Hvis Xbox 360-konsollen ikke har en harddisk, hopper du til løsning 5.

Hvis dette løser problemet, kan du sette inn harddisken på nytt og bestille en ny Xbox 360-harddisk fra vårt nettbaserte servicesenter for Xbox (logg på med Microsoft-kontoen). Konsollregistrering er påkrevd for å bytte en harddisk der garantien fortsatt gjelder.

Hvis du fortsatt ikke kan spille av spillplatene, prøver du løsning 5.

Løsning 5: Koble fra minneenheter og minnepinner (bare spillplater).

Hvis problemet bare oppstår med spillplater, kan du prøve følgende:

1. Slå av konsollen.
  2. Koble fra minneenheter eller minnepinner som er koblet til konsollen.
  3. Slå på konsollen.
  4. Prøv å spille et spill.

Hvis dette løser problemet, kopierer du innholdet fra minneenheten eller minnepinnen til harddisken og bruker en annen minnepinne.

Hvis du fortsatt ikke kan spille av spillplatene, prøver du løsning 6.

Løsning 6: Be om en reparasjon.

Hvis du ikke kan løse problemet med de foregående løsningene, må konsollen repareres. Se Få Xbox-konsollen eller Kinect-sensoren reparert.

Har du reparasjons- eller garantispørsmål? Se Xbox 360-garanti, -registrering og -reparasjon: Vanlige spørsmål.