Feilkode 80048821 vises når du prøver å logge på Xbox Live

Du ser følgende feilkode og melding når du prøver å logge på Xbox Live:

Sorry, either that’s the wrong password or the email you entered doesn’t have an Xbox Live membership. Please try again, or go to Xbox.com/forgot if you need help.

Code: 80048821

Dette kan bety ett av følgende:

• Xbox Live-profilen din er skadet.
  • Det har oppstått et problem med sikkerhetsinformasjonen for Microsoft-kontoen din.

Løsninger

Løsning 1: Start Xbox 360-konsollen på nytt.

Du kan kanskje løse problemet ved å slå av Xbox 360-konsollen og deretter starte den på nytt.

Løsning 2: Kontroller passordet for Microsoft-kontoen.

Kontroller at passordet du skrev inn, er riktig. Hvis du har glemt passordet eller ikke kan logge på med det, må du tilbakestille passordet.

Løsning 3: Prøv å logge på på Xbox.com.

Slik gjør du det:

1. Trykk eller klikk Logg på øverst på en xbox.com-side, for eksempel denne.
  2. Skriv inn brukernavnet og passordet for Microsoft-kontoen din, og klikk deretter Logg på.
  3. Hvis du kan logge på Xbox.com, prøver du å logge på på Xbox 360-konsollen på nytt.

Løsning 4: Oppdater sikkerhetsinformasjon for Microsoft-kontoen

Bekreft og, om nødvendig, legg til sikkerhetsinformasjon i Microsoft-kontoen. Legg for eksempel til en ny e-postadresse eller et nytt telefonnummer.
Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du administrerer sikkerhetsinformasjonen for Microsoft-kontoen, kan du se Oversikt over sikkerhetsinformasjon for Microsoft-konto.

Når du har kontrollert og oppdatert sikkerhetsinformasjonen for Microsoft-kontoen, logger du på Xbox Live og prøver deretter å kjøpe eller laste ned innholdet på nytt.

Løsning 5: Tøm systembufferen.

Slik gjør du det:

1. Trykk guideknappen på håndkontrolleren.
  2. Gå til Settings, og velg System Settings.
  3. Velg Storage eller Memory.
  4. Merk en lagringsenhet, og trykk deretter Y på håndkontrolleren. (Det har ikke noe å si hvilken lagringsenhet du velger, siden hurtigbufferen tømmes for alle lagringsenheter.)
  5. Velg Clear System Cache.
  6. Når du blir bedt om å bekrefte vedlikehold av lagringsenhet, velger du Yes.

Løsning 6: Flytt Xbox Live-profilen, og last den deretter ned på nytt.

Slik gjør du det:

1. Formater en ekstra minnepinne som en minneenhet.
  2. Flytt profilen til minnepinnen du formaterte i trinn 1. Dette gjør du på følgende måte:
    1. Koble minnepinnen til konsollen.
    2. Trykk guideknappen på håndkontrolleren.
    3. Gå til Settings, System Settings og deretter Storage.
    4. Velg All Devices.
    5. Velg Gamer Profiles, og velg deretter spillerprofilen din.
    6. Velg Move.
    7. Velg minnepinnen som du vil flytte profilen til.
    8. Fjern minnepinnen fra konsollen.
  3. Last ned profilen på nytt. Hvis du trenger hjelp, kan du se Laste ned Xbox Live-profilen til en annen Xbox 360-konsoll eller laste den ned på nytt.

Løsning 7: Slett systemdatafilen for markedsplassen

Det lagres også midlertidige filer for Xbox Games Store på Xbox 360-konsollen. Du kan kanskje løse dette problemet hvis du sletter systemdatafilen for Store. Slik gjør du det:

1. Trykk guideknappen på håndkontrolleren.
  2. Gå til Settings, og velg deretter System Settings.
  3. Velg Storage, og velg deretter den primære lagringsenheten.
  4. Velg System Items.
  5. Velg Marketplace System Data.
  6. Velg Slett.
  7. Start konsollen på nytt.

Løsning 8: Slett den nyeste systemoppdateringen

Slik gjør du det:

1. Trykk Guide-knappen på kontrolleren.
  2. Gå til Settings, og velg deretter System Settings.
  3. Velg Storage.
  4. Merk (men ikke velg) Memory Unit.
  5. Trykk følgende knapper i følgende rekkefølge på håndkontrolleren:
    1. Venstre skulderknapp/LB
    2. Høyre skulderknapp/RB
    3. X-knappen
  6. Gjenta trinn 5.
  7. Når du ser følgende melding, velger du Yes:

Delete System Update

If any storage device contains a system update, the update and access to Xbox Live will be removed. To use these features again, sign in to Xbox Live and download the update. For more info, visit www.xbox.com/storage.

Your console will restart after the operation is complete. Do you want to continue?

Xbox 360-konsollen startes på nytt.

Løsning 9: Be om en reparasjon

Hvis du ikke kan løse problemet med de foregående løsningene, må konsollen repareres. Se Få Xbox-konsollen eller Kinect-sensoren reparert.