Feilkode 80072af9 vises når du prøver å logge på eller laste ned innhold fra Xbox Live

Problem

Hvis du ser en av følgende feilmeldinger og -koder når du prøver å logge på Xbox Live eller laste ned innhold fra Xbox Live:

Some Xbox Live content is temporarily unavailable... You can still access your profile, communicate with other players, and play games online.

The content will automatically appear when it's available.

Status Code: 80072af9

The download could not be completed. Please try again later. Any points you used for this transaction have already been deducted from your balance and will not be deducted again.

Statuskode: 80072af9

Dette kan bety ett av følgende:

• Enkelte Xbox-funksjoner er ikke tilgjengelige på grunn av systemvedlikehold eller på grunn av et midlertidig Xbox Live-problem.
  • Du får ikke tilgang til enkelte Xbox-funksjoner på grunn av et nettverkskonfigurasjonsproblem.

Løsninger

• Løsning 1: Kontroller statusen til Xbox Live-tjenesten. Slik gjør du det:

Det kan hende enkelte Xbox Live-funksjoner er midlertidig utilgjengelige på grunn av planlagt systemvedlikehold eller på grunn av uforutsette Xbox Live-problemer. Hvis du vil finne statusen til Xbox Live-tjenesten, kan du gå til statussiden for tjenesten.

• Løsning 2: Test tilkoblingen til Xbox Live. Slik gjør du det:
    1. Gå til Settings-senteret, og velg System.
    2. Velg Network Settings.
    3. Velg Wired Network eller navnet på det trådløse nettverket ditt hvis du blir bedt om å gjøre det.
    4. Velg Test Xbox Live Connection.
  • Løsning 4: Åpne nettverksporter. Slik gjør du det:

Hvis du vil gå til Xbox Live, må flere porter være åpne på nettverksmaskinvaren eller på brannmuren. Hvis du vil ha informasjon om hvilke nettverksporter som må være åpne for Xbox Live, kan du se Nettverksporter som brukes av Xbox Live.

Hvis du fortsatt ikke kan laste ned innholdet, prøver du neste løsning.

• Løsning 5: Forbedre nettverksytelsen. Hvis du ikke kan koble til Xbox Live, ofte blir frakoblet eller ikke kan se deler av innholdet, kan du prøve å forbedre nettverksytelsen. Hvis du trenger hjelp, kan du se Problemer med tilkoblingshastighet eller frakoblinger.

Hvis du fortsatt ikke kan laste ned innholdet, prøver du neste løsning.

• Løsning 6: Se etter problemer med nettverkstilkobling eller ISP. Det kan hende at du ikke kan koble til Xbox Live eller bruke enkelte funksjoner hvis Internett-leverandøren har angitt grenser for båndbredde eller tilkoblingstid. Kontakt Internett-leverandøren for å finne ut om det er noen begrensninger som kan føre til at tilkoblingen blir tidsavbrutt.

Hvis problemet fortsatt ikke er løst, kontakt kundestøtte for Xbox ved å klikke koblingen Kontakt oss nederst på denne siden.