Feilkode 80072EF3 vises når du logger på Xbox Live

Du ser følgende feilmelding og -kode når du prøver å logge på Xbox Live på Xbox 360-konsollen din:

Får ikke logget på Xbox Live

80072EF3

Dette kan bety at det er et nettverkstilkoblingsproblem, at det finnes skadede data på harddisken i konsollen, eller at du har et utestående beløp i et abonnement.

Løsninger

Løsning 1: Slå konsollen av og deretter på igjen.

Slik gjør du det:

1. Hold nede Xbox-guideknappen  på håndkontrolleren i 3 sekunder.
  2. Velg Turn Off Console på skjermmenyen, og trykk deretter A-knappen .
  3. Gjenta trinn 1. Konsollen slås på.

Løsning 2: Se etter og slett skadet innhold.

Slik gjør du det:

1. Trykk guideknappen  på håndkontrolleren.
  2. Gå til Settings, og velg System Settings.
  3. Velg Storage.
  4. Velg et lagringssted, og trykk deretter A-knappen  på håndkontrolleren.
  5. Velg Games and Apps, og trykk deretter A-knappen .
  6. Bla ned og se etter skadede spillagringsfiler. En skadet fil er merket med et gult utropstegn.
  7. Hvis du finner en skadet spillagringsfil, sletter du den:
    1. Velg spillet, og trykk deretter A-knappen .
    2. Velg Delete, og trykk deretter A-knappen .
    3. Når du blir bedt om å svare på «This will permanently delete the selected content from your console. Are you sure you want to delete?», velger du Yes.

Løsning 3: Tøm systembufferen.

Noen problemer kan løses ved å slette eventuelle skadede data fra systembufferen. Slik gjør du det:

1. Trykk guideknappen  på håndkontrolleren.
  2. Gå til Settings, og velg System Settings.
  3. Velg Storage.
  4. Merk en lagringsenhet, og trykk deretter Y-knappen  på håndkontrolleren. (Det har ikke noe å si hvilken lagringsenhet du velger, siden hurtigbufferen tømmes for alle lagringsenheter.)
  5. Velg Clear System Cache.
  6. Når du blir bedt om å bekrefte vedlikehold av lagringsenhet, velger du Ja.

Løsning 4: Betal eventuelle utestående beløp på kontoen.

Hvis du har et betalingsalternativ som er knyttet til et abonnement med et utestående beløp, må du betale beløpet du skylder, før du kan foreta et kjøp på Xbox-konsollen.

Slik betaler du det forfalte beløpet på nettet:

1. Logg på siden Tjenester og abonnementer med legitimasjonen for Microsoft-kontoen din.
  2. Finn frem til det forfalte abonnementet i listen. Det forfalte beløpet vises i rødt.
  3. Velg Betal nå, og følg deretter instruksjonene for å betale beløpet.

Obs!  Hvis abonnementet har forfalt, kan du ikke bruke en forhåndsbetalt kode til å betale beløpet du skylder. Du må betale det utestående beløpet ved å bruke fremgangsmåten ovenfor før du løser inn den forhåndsbetalte koden.

Løsning 5: Bekreft sikkerhetsinformasjonen for Microsoft-kontoen.

Hvis du nylig la til sikkerhetsinformasjon på Microsoft-kontoen, må du kanskje bekrefte den. Denne bekreftelsesprosessen viser at du, og ikke noen som prøver å stjele kontoopplysningene dine, gjør endringene. Se Kontrollere sikkerhetsinformasjonen for Microsoft-kontoen.

Løsning 6: Slett profilen som er lagret på Xbox-konsollen, og last den ned på nytt.

Slik sletter du profilen som er lagret på Xbox-konsollen:

1. Trykk guideknappen  på håndkontrolleren.
  2. Gå til Settings og velg System.
  3. Velg Storage.
  4. Velg All Devices.
  5. Velg Gamer Profiles.
  6. Velg gamertagen du vil slette.
  7. Velg Delete.
  8. Velg Delete Profile Only. (Dermed slettes profilen, men lagrede spill og prestasjoner beholdes.)

Slik laster du ned profilen på nytt:

1. Trykk guideknappen  på håndkontrolleren.
  2. Velg Download Profile.
    Obs!  Hvis det ikke vises et varsel om nedlasting av profil, betyr dette sannsynligvis at du er logget på profilen. Trykk X-knappen  for å logge av.
  3. Skriv inn Microsoft-kontoen som er knyttet til gamertagen. Hvis du ikke husker e-postadressen eller passordet for Microsoft-kontoen din, kan du se Vanlige spørsmål om Microsoft-konto.
    Obs!  Hvis kontoen din er en Xbox Live-barnekonto, må du bruke forelderens Microsoft-konto til å laste ned profilen.
  4. Velg lagringsenheten for profilen (for eksempel harddisk). Nedlasting av profilen starter.
  5. Når nedlastingen er fullført, kan du velge om du vil kreve et passord for Microsoft-konto for å logge på profilen. Alternativet Remember Password er deaktivert som standard, noe som betyr at du blir bedt om passordet når du logger på Xbox Live-profilen din.

La Remember Password være uavmerket hvis du vil bli bedt om passordet for Microsoft-kontoen når du logger på profilen din på denne konsollen.

Løsning 7: Feilsøk nettverkstilkoblingen.

Hvis du vil ha hjelp med tilkoblingsproblemer, kan du se løsningen for feil på tilkobling til Xbox 360.