Feilkode 80190821 vises når du prøver å foreta et kjøp på Xbox 360

Følgende feilkode og -melding vises når du prøver å foreta et kjøp på Xbox 360-konsollen:

Kan ikke hente informasjon fra Xbox Live.

Statuskode: 80190821

Dette kan bety ett av følgende:

• Det er et problem med Xbox Live-tjenesten.
  • Det har oppstått et problem med betalingsalternativet. Det kan for eksempel hende at kredittkortbetalingen ikke ble godkjent, eller at kredittkortselskapet utfører sikkerhetskontroller på kontoen din før betalingen blir godkjent.

Løsninger

Prøv følgende fremgangsmåter for å løse problemet:

Løsning 1: Kontroller statusen for Xbox Live-tjenesten.

Hvis det vises noen varsler her, venter du til tjenesten er oppe og går, og deretter prøver du på nytt:

Xbox Live kjernetjenester: oppe og går
2017-07-23T19:50:04.9898878+00:00
Kjøp og bruk av innhold: oppe og går
2017-07-23T19:50:04.9898878+00:00

Løsning 2: Test tilkoblingen til Xbox Live.

Slik tester du tilkoblingen til Xbox Live:

1. Gå til Settings, og velg deretter System.
  2. Velg Network Settings.
  3. Velg Wired Network eller navnet på det trådløse nettverket ditt hvis du blir bedt om å gjøre det.
  4. Velg Test Xbox Live Connection.
  5. Hvis du får en feilmelding når du tester tilkoblingen, kan du se løsningen for feil på tilkobling til Xbox 360.

Løsning 3: Kontroller faktureringsadressen.

Kontroller at faktureringsadressen for Microsoft-kontoen samsvarer med faktureringsadressen som brukes av kredittkortselskapet. Kontroller også at kortets utløpsdato ikke er passert. Slik gjør du det:

1. Logg på siden Betaling og fakturering med Microsoft-kontoen.
  2. Hvis du ikke husker e-postadressen eller passordet for Microsoft-kontoen din, kan du bruke løsningen for tapt konto eller løsningen for tapt passord
  3. Velg Faktureringsinformasjon, og følg deretter trinnene for å gå gjennom faktureringsinformasjonen.

Obs!  Hvis du ser noen feil, velger du Rediger profil og følger deretter instruksjonene for å oppdatere informasjonen.

Løsning 4: Kontakt banken eller kredittselskapet.

Kjøpet kan ha mislyktes av følgende årsaker:

• Kredittkortet er ikke aktivert.
  • Kredittkortet ble avslått fordi det ikke var nok penger på det.
  • Kredittkortet er ikke autorisert for nettkjøp eller automatisk fakturering.
  • Kredittkortselskapet blokkerer transaksjonen.

Kontakt kredittkortselskapet eller banken, og kontroller at kortet du bruker, er aktivert, at det har tilgjengelige midler, og at transaksjonen ikke blir blokkert av en eller annen grunn.

Løsning 5: Prøv kjøpet på nytt senere.

Kjøpet kan ha blitt blokkert av en av disse årsakene:

• For mange nylige kjøpsforsøk er blitt avvist.
  • Microsoft-kontoen eller betalingsalternativet brukes fra et mistenkelig sted.
  • Betalingsalternativet du vil bruke, kan ha en manglende betaling registrert som gjør at det ikke kan brukes til nye kjøp.

Vent, og prøv transaksjonen på nytt om 24 til 48 timer. Hvis det skjer mange mislykkede kjøp, kan dette føre til at transaksjoner ikke blir behandlet før du har ventet en stund (vanligvis 24 til 48 timer) med å gjøre nye kjøpsforsøk.

Løsning 6: Bruk et forhåndsbetalt kort.

Som alternativ til kreditt- eller bankkort kan du kjøpe et forhåndsbetalt Microsoft-gavekort fra en detaljist og bruke det til å foreta kjøp. Merk at ikke alle kjøp støtter Microsoft-gavekort eller alternativer for forhåndsbetaling. Før du kjøper et Microsoft-gavekort, må du kontrollere at dette betalingsalternativet er tilgjengelig for varen du vil kjøpe.

Løsning 7: Bekreft at du bruker et godkjent betalingsalternativ.

Du kan bruke Visa-, MasterCard- eller American Express-kort så lenge de tillater internasjonale kjøp. Selv om kortet ditt har en Visa- eller MasterCard-logo, kan det hende at banken eller det utstedende kredittselskapet ikke godkjenner internasjonale kjøp.

Obs!  Forhåndsbetalte kort, debetkort og gavekort (også kort med Visa- eller MasterCard-logo) kvalifiserer foreløpig ikke som internasjonale kort.

Hvis kredittkortet ditt er godkjent som betalingsmåte, prøver du den neste løsningen.

Løsning 8: Kontroller kortnummeret, utløpsdatoen, sikkerhetskoden til kortet og navnet på kortet.

Skriv inn kredittkortnummeret på nytt uten mellomrom, kommaer eller andre ikke-numeriske tegn. Kontroller at utløpsdatoen, sikkerhetskoden til kortet og navnet du har angitt, er korrekte og samsvarer med informasjonen på kortet.