Feilkoden C101A225 vises når du legger til et kredittkort eller foretar et kjøp på Xbox 360

Følgende feilkode vises når du prøver å foreta et kjøp eller legge til et kredittkort på Xbox 360-konsollen:

C101A225

Dette betyr ett av følgende:

• Kredittkortet kunne ikke autoriseres.
  • Vi oppdaget mistenkelig aktivitet og hindrer belastninger på kortet.

Løsninger

Løsning 1: Bekreft Microsoft-kontoopplysningene.

Kontroller at faktureringsadressen for Microsoft-kontoen samsvarer med faktureringsadressen som brukes av kredittkortselskapet. Kontroller også at kortets utløpsdato ikke er passert. Slik gjør du det:

1. Logg på siden Betaling og fakturering med Microsoft-kontoen.

Hvis du ikke husker e-postadressen eller passordet for Microsoft-kontoen din, kan du bruke løsningen for tapt konto eller løsningen for tapt passord.

2. Velg Faktureringsinformasjon, og følg deretter trinnene for å gå gjennom faktureringsinformasjonen.

Obs!  Hvis du ser noen feil, velger du Rediger profil og følger deretter instruksjonene for å oppdatere informasjonen.

3. Logg av Microsoft-kontoen, og logg deretter på på nytt.
  4. Logg på Xbox Live, og prøv å foreta et kjøp eller legge til et kredittkort på nytt.

Løsning 2: Bekreft kredittkortopplysningene.

Skriv inn kredittkortnummeret på nytt uten mellomrom, kommaer eller andre ikke-numeriske tegn. Kontroller at utløpsdatoen, sikkerhetskoden og navnet du har angitt, stemmer og samsvarer med det som vises på kortet.

Løsning 3: Bekreft at du bruker et godkjent betalingsalternativ.

Du kan bruke Visa-, MasterCard- eller American Express-kort så lenge de tillater internasjonale kjøp. Selv om kortet ditt har en Visa- eller MasterCard-logo, kan det hende at banken eller det utstedende kredittselskapet ikke godkjenner internasjonale kjøp.

Obs!  Forhåndsbetalte kort, debetkort og gavekort (også kort med Visa- eller MasterCard-logo) kvalifiserer ikke som internasjonale kort og godkjennes ikke.

Hvis kredittkortet ditt er godkjent som betalingsmåte, prøver du den neste løsningen.

Løsning 4: Kontakt banken eller kredittselskapet.

Kjøpet kan ha mislyktes av følgende årsaker:

• Kredittkortet er ikke aktivert.
  • Kredittkortet ble avslått fordi det ikke var nok penger på det.
  • Kredittkortet godtar ikke nettkjøp eller automatisk fakturering.
  • Kredittkortselskapet hindrer bruk av kortet med hensikt.

Kontakt kredittkortselskapet eller banken, og kontroller at betalingsalternativet du bruker, er aktivert, at kortet har tilgjengelige midler, og at transaksjonen ikke blir blokkert av en eller annen grunn.

Hvis banken eller kredittselskapet ikke blokkerer transaksjonen, prøver du neste løsning.

Løsning 5: Prøv kjøpet på nytt senere.

Kjøpet kan ha blitt blokkert av en av følgende årsaker:

• For mange nylig avviste kjøpsforsøk.
  • Betalingsalternativet brukes fra et ugyldig sted.
  • Betalingsalternativet har hatt en registrering for manglende betaling som gjør at det ikke kan brukes til nye kjøp.

Vent, og prøv transaksjonen på nytt om 24 til 48 timer. Hvis det forekommer mange mislykkede kjøp, kan dette føre til at transaksjoner ikke blir behandlet før du har ventet en stund (vanligvis 24 til 48 timer) med å gjøre nye kjøpsforsøk.

Hvis problemet vedvarer etter at du har ventet 48 timer, prøver du den neste løsningen.

Løsning 6: Prøv et annet betalingsalternativ.

Hvis du fortsatt har problemer, kan du prøve et annet betalingsalternativ. Du kan for eksempel prøve å bruke PayPal eller et annet kredittkort.

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du endrer betalingsalternativet, kan du se Oppdatere et betalingsalternativ på nettet, velge Oppdatere et betalingsalternativ, Fjerne et betalingsalternativ eller Legge til et betalingsalternativ til venstre på skjermen og følge instruksjonene.