Feilkoden E93 vises når du bruker en Xbox 360-konsoll

Problem

Det kan hende at røde lys blinker på Xbox 360-konsollen, og at du ser følgende feilkode og -melding:

E93. Systemfeil. Kontakt kundestøtte for Xbox.

Statuskode: E93

Det kan bety at Xbox 360-konsollen du bruker, har en maskinvarefeil og må repareres.

Løsninger

Prøv følgende løsninger for å løse problemet.

• Løsning 1a: Koble fra alt tilbehør, og koble det til igjen.
    1. Slå av konsollen, og koble fra strømforsyningen.
    2. Koble fra alt tilbehør som er koblet til fronten og baksiden av konsollen, inkludert videokabler, nettverkskabel og USB-enheter. Ikke fjern harddisken.
    1. Koble til strømforsyningen igjen, og slå deretter på konsollen.
    2. Koble til tilbehøret én etter én, og begynn med en kontroller. Slå deretter på konsollen, og kontroller av/på-knappen på konsollen.
      • Hvis lampen på av/på-knappen lyser grønt, kan du koble til neste tilbehør.
      • Xbox 360 E- eller Xbox 360 S-konsollen: Hvis lampen på av/på-knappen lyser rødt når du har koblet til et spesifikt tilbehør, tyder dette på at tilbehøret er i ustand og bør byttes ut.
      • Den originale Xbox 360-konsollen: Hvis lampen på av/på-knappen blinker rødt når du har koblet til et spesifikt tilbehør, tyder dette på at tilbehøret er i ustand og bør byttes ut.
    3. Gjenta trinn 4 til du har koblet til alt tilbehør.
      • Hvis strømforsyningslampen fortsatt lyser grønt når du har koblet til alt tilbehøret, kan problemet ha vært en løs tilkobling.
      • Hvis du ikke kan fastslå om et bestemt tilbehør er årsak til problemet, kan det være et problem med harddisken. Det kan hende du må fjerne den fra konsollen.
  • Løsning 1b: Koble harddisken fra konsollen.

Hvis konsollen er en Xbox 360 E-konsoll:

1. Slå av konsollen.
    2. Plasser konsollen vannrett.
    3. Finn frem til utløseren for harddiskdekslet på høyre side av konsollen. Den er nær baksiden av konsollen.
    4. Skyv utløseren diagonalt (nedover og mot fronten av konsollen) mens du trekker i harddiskdekslet for å åpne det.
    1. Dra hardt i klaffen for å ta ut harddisken.
    1. Sett på harddiskdekslet før du slår på konsollen på nytt.

Hvis konsollen er en Xbox 360 S-konsoll:

1. Slå av konsollen.
    2. Plasser konsollen vannrett.
    3. Finn frem til utløseren for harddiskdekslet på høyre side av konsollen. Den er nær baksiden av konsollen.
    4. Skyv utløseren mot fronten av konsollen mens du trekker i harddiskdekslet for å åpne det.
    1. Dra hardt i klaffen for å ta ut harddisken.
    1. Sett på harddiskdekslet før du slår på konsollen på nytt.

Hvis konsollen er en original Xbox 360-konsoll:

1. Slå av konsollen.
    2. Finn frem til harddisken oppå konsollen (eller på venstre side, avhengig av om konsollen står eller ligger).
    1. Trykk utløserknappen på harddisken.

Løft harddisken ut av konsollen.

Hvis du fortsatt har problemer, prøver du neste løsning.

• Løsning 2: Fjern minnepinnene
    Fjern alle minnepinner som er koblet til konsollen.
    Hvis du fortsatt har problemer, prøver du neste løsning.
  • Løsning 3: Be om en reparasjon
    Hvis du ikke kan løse problemet med de foregående løsningene, må Xbox 360-konsollen kanskje repareres. Se Få Xbox-konsollen eller Kinect-sensoren reparert.