Lagre spillagringene dine i nettskyen

Spille et lagret spill på flere konsoller

Hvis du har mer enn én Xbox 360-konsoll eller vil spille spill hos en venn, kan du lagre spillagringene dine i nettskyen (på våre Xbox LIVE-servere). Når spillagringen din er lagret i nettskyen, kan du fortsette å spille spillet på en annen konsoll, akkurat fra der du var.

Obs!

• Hvis du vil spille en spillagring i nettskyen på en konsoll, må konsollen være koblet til Xbox LIVE. Spillagringer i nettskyen kan ikke spilles uten en Internett-tilkobling.
  • Xbox LIVE-profilen må lastes ned til konsollen som du vil spille en spillagring i nettskyen på. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du laster ned Xbox LIVE-profilen til en annen konsoll, kan du se Laste ned, flytte eller slette Xbox LIVE-profilen.

Cloud Saved Games

Konfigurere nettlagring for spillagringer

Når du skal bruke nettskylagring for spillagringene dine, trenger du:

• Et gullmedlemskap på Xbox LIVE
  • En konsoll koblet til Xbox LIVE
  • 514 MB ledig lagringsplass på konsollen (lokal hurtigbuffer)

Trinn 1: Aktivere Cloud Saved Games (for en konsoll)

1. Fra Xbox-dashbordet går du til Settings og velger deretter System.
  2. Velg Storage, og velg deretter Cloud Saved Games.
  3. Velg Enable Cloud Saved Games.

En lokal hurtigbuffer reserveres på konsollen, og du kan nå lagre eller flytte spillagringer til nettskyen. Hvis du vil ha mer informasjon om denne hurtigbufferen, kan du se delen under Når lastes spillagringen min opp til nettskyen.

Hvis du får en feilmelding når du aktiverer spillagring i nettsky, kan du se Feilsøke spillagringer i nettskyen.

Trinn 2: Lagre eller flytte en spillagring til nettskyen

• Nytt spill: Når du starter et nytt spill, blir du som regel spurt om hvor du vil lagre spillfremdriften (spillagringen din). Hvis du har aktivert Cloud Saved Games (trinn 1), velger du Cloud Saved Games som lagringsenhet. Hver gang du nå logger på Xbox LIVE-profilen og spiller spillet, lagres spillagringen din automatisk i nettskyen.
  • Eksisterende spillagringer: Hvis du har en eksisterende spillagring som du vil lagre i nettskyen, kan du flytte spillagringen til nettskyen. Slik gjør du det:
  1. Logg på Xbox LIVE-profilen din.
  2. Gå til Settings, og velg deretter System.
  3. Velg Storage.
  4. Velg lagringsenheten med spillagringen som du vil flytte til nettskyen.
  5. Velg Games.
  6. Velg spillet med spillagringen din.
  7. Velg spillagringen.
  8. Velg Move.
  9. Velg Cloud Saved Games.

Du kan kopiere, flytte eller slette spillagringer som er lagret i nettskyen, akkurat som når du vil kopiere, flytte eller slette elementer på harddisken. Se Kopiere, flytte eller slette innhold hvis du vil ha mer informasjon.

Bruke en spillagring i nettskyen på en annen konsoll

1. Logg på Xbox LIVE-profilen din.
  2. Aktiver Cloud Saved Games (se Trinn 1: Aktivere Cloud Saved Games ovenfor).
  3. Start spillet med spillagringen i nettskyen.
  4. Velg Cloud Saved Games som lagringsenhet når du blir bedt om det.

Nå kan du spille på den andre konsollen, akkurat fra der du var sist. Når du er ferdig med å spille, lagres spillagringen din i nettskyen.

Når lastes spillagringen min opp til nettskyen?

Når du spiller et spill, mellomlagres spillagringen lokalt på konsollen. Når du avslutter spillet, flyttes spillagringen automatisk til nettskyen. Du trenger ikke å foreta deg noe for at dette skal skje (annet enn de to trinnene ovenfor). Hvis du ser på Active Downloads-listen, kan du se statusen for spillagringen som lastes opp til nettskyen (hvis du vil se dine aktive nedlastinger, trykk Guide-knappen på kontrolleren, gå til Games & Apps og velg Active Downloads).

Har du det travelt med å slå av konsollen?

Ikke bekymre deg. Du kan slå av konsollen før en spillagring er lastet opp til nettskyen. Når du slår av konsollen, står konsollen i lav strømmodus til spillagringen er lastet opp til nettskyen (så lenge konsollen har strøm og er koblet til Internett, vel å merke).

Viktig! Hvis du kobler strømmen fra konsollen eller kobler konsollen fra Internett, stoppes opplastingen av spillagringen til neste gang du kobler konsollen til Xbox LIVE. Hvis dette skjer, kan du ikke bruke spillagringen på andre konsoller. Hvis det oppstår en feil som er knyttet til spillagringer i nettskyen, kan du se Feilsøke spillagringer i nettskyen.

Deaktivere nettlagring for spillagringer

Det finnes to alternativer for å deaktivere nettlagring for spillagringer:

1. Flytte spillagringer fra nettskyen og deaktivere nettlagring
  2. Først må du flytte spillagringene dine fra nettskyen. Se Kopiere, flytte eller slette innhold for informasjon om hvordan du flytter innhold fra en lagringsenhet til en annen (for eksempel fra Cloud Saved Games til harddisken).

Når du har gjort dette, kan du deaktivere nettlagring. Slik gjør du det:

1. Fra Xbox 360 Dashboard går du til Settings og velger deretter System.
    2. Velg Storage.
    3. Merk Cloud Saved Games, og trykk deretter Y.
    4. Velg Disable Cloud Saved Games.
  3. Beholde spillagringer i nettskyen og deaktivere nettlagring
  4. Du kan deaktivere nettlagring på en enkel konsoll og beholde spillagringene dine i nettskyen som du kan bruke på en annen konsoll. Slik gjør du det:

1. Fra Xbox-dashbordet går du til Settings og velger deretter System.
    2. Velg Storage, og velg deretter den primære lagringsenheten
    3. Velg System Items, og velg deretter Cloud Storage Console Copy.
    4. Velg Delete.

Obs! Du blir bedt om å bekrefte at du vil beholde spillagringene dine i nettskyen. Fremtidige oppdateringer til spillagringene kommer ikke til å bli synkronisert med denne konsollen.