Tilgjengelighet og Kinect for Xbox 360

Oversikt

Få svar på vanlige spørsmål om tilgjengelighet og Kinect for Xbox 360.

På denne siden

Kan personer med funksjonshemninger spille Kinect-spill?

Vi i Microsoft mener at interaktiv underholdning skal være til glede for så mange som mulig. Vi er klar over at hver person har unike evner, og at ikke alle brukere kan spille alle titlene som er tilgjengelige for Kinect på Xbox 360, på grunn av spillenes fysiske natur. Det er flere titler tilgjengelige for Kinect for Xbox 360 som kan spilles av brukere med ulike funksjonshemninger og sansesvekkelser. Vi prøver hele tiden å forbedre Kinect-opplevelsen og vil gjerne ha tilbakemelding om hvordan vi kan forbedre Kinect- og Xbox-teknologien for alle brukere. Vi fortsetter å bruke disse tilbakemeldingene mens vi jobber med fremtidige versjoner av Kinect-teknologien. Vi har gjort tekniske forbedringer siden Kinect-teknologien først ble utgitt, og vi har utvidet spillemulighetene slik at noen av de som tidligere ikke kunne bruke Kinect, nå kan få glede av den. Etter hvert som nye teknologier som Kinect for Xbox 360 blir tilgjengelige, kan hver nye utgave som utgis, bli forbedret basert på tilbakemelding.

Jeg sitter i rullestol eller må sitte hele tiden. Kan jeg spille Kinect-spill?

Sittende brukere kan glede seg over forskjellige funksjoner og spill som er utviklet for Kinect for Xbox 360. Hvorvidt Kinect fungerer for sittende brukere, er foreløpig i stor grad avhengig av spillet. Enkelte spill er bedre egnet for sittende brukere enn andre. Spillutviklere kan lage spillene slik at aktiviteter som er besværlige for enkelte brukere, kan ignoreres eller fullføres på en annen måte. Vi underviser derfor spillutviklere på dette punktet på ulike utviklingsarrangementer for å gi en underholdende spillopplevelse til en bred målgruppe. Å navigere på Dashboard og å bruke underholdningsfunksjoner uten kontroller på Xbox Live, for eksempel Xbox Music Video-Kinect, er noe brukere kan ha glede av enten de sitter eller står. Xbox 360 Dashboard inneholder også flere apper som er egnet for sittende brukere.

Hvilke Kinect-spill og -funksjoner kan jeg bruke mens jeg sitter?

Hvordan kan jeg få en bedre Kinect-opplevelse når jeg sitter?

Du trenger ikke å gjøre noe annet enn å foreta den første Kinect-kalibreringen for å spille de ovennevnte spillene.

Ta hensyn til følgende faktorer for å få størst mulig glede av Kinect:

• Stoler. Mindre rullestoler, for eksempel sportsrullestoler, ser ut til å fungere best med Kinect.
    Store utstikkende armlener (for eksempel kontrollarmen på enkelte større elektriske rullestoler) kan gjøre at Kinect ikke gjenkjenner bevegelsen siden infrarødtsensoren kan oppfatte armlenene som armene til en annen bruker. Prøv å flytte disse armlenene slik at de er utenfor sensorens synsfelt.
  • Plassering av Kinect-sensor. For å oppnå best gjenkjenning når du sitter, plasserer du Kinect-sensoren i brystkassehøyde eller litt høyere. Ikke plasser sensoren lavere enn brystkassehøyde når du sitter.
  • Belysning. Kontroller at du har tilstrekkelig belysning i rommet der du spiller.
  • Overflater. Skinnende overflater kan skape problemer for Kinect. Vurder å dekke over eventuelle reflekterende overflater på stolen.

Jeg har amputert. Kan jeg spille Kinect-spill?

Hvis du er Xbox 360-bruker med én arm, kan du forvente varierende grad av suksess med Kinect, avhengig av din situasjon.

• Hvis amputasjonen av armen er over albuen og du ikke har på protese, kan Kinect få problemer med å kartlegge skjelettet ditt. Kinect identifiserer spillere ved å lete etter en spesifikk form – i dette tilfellet to armer, to ben og et hode – og gjenkjenner denne formen som et skjelett. Slik kartlegging er nødvendig for å skjelne mellom brukeren og andre figurer i brukermiljøet (f.eks. sofa, stol eller salongbord). Uten disse skjelettindikatorene kan det hende at Kinect antar at det den ser på ikke er et skjelett eller at sikten mot et lem er blokkert.
  • Hvis amputasjonen er under albuen eller hvis du bruker en "realistisk" protese, burde Kinect kunne kartlegge skjelettet ditt.
  • Hvis du bruker en kortere eller mekanisk protese, kan skinnende eller reflekterende overflater skape mindre problemer med kartlegging av skjelettet. Hvis du opplever slike problemer, kan du prøve å dekke reflekterende overflater for å øke sjansene for vellykket kartlegging og spilling.

Hvis du er en Xbox 360-bruker med benprotese, burde du kunne spille alle Kinect-spill du har riktig mobilitet og rekkevidde for.

• Kinect-kartlegging baserer seg på visuelle signaler, så en "realistisk utseende" benprotese burde gjenkjennes på lignende måte som et naturlig ben. Hvis du har bukse over benprotesen, burde Kinect kunne gjenkjenne kroppsformen din og la deg spille alle Kinect-spill du har riktig mobilitet og rekkevidde for.
  • Hvis du bruker en mer mekanisk protese uten bukse, kan skinnende eller reflekterende overflater skape mindre problemer med kartlegging av skjelettet. Hvis du opplever slike problemer, kan du prøve å dekke reflekterende overflater for å øke sjansene for vellykket kartlegging og spilling.
  • Hvis du bruker gåstøtte, f.eks. stokk, kan det hende at Kinect tolker denne som en utvidelse av armen din i stedet for en separat gjenstand, og kan derfor ha tilsvarende vansker med å kartlegge armbevegelsene dine.

Støtter Kinect tegnspråk?

For øyeblikket støtter ikke Kinect tegnspråk som en form for kommando for å sende informasjon til sensoren.

Vil jeg kunne bruke Kinect-talegjenkjenning?

I siste versjon av dashbordet er det blitt gjort oppdateringer i funksjonen for Kinect-talegjenkjenning. Disse oppdateringene bør forbedre håndfri navigasjon via Xbox-dashbordet så vel som funksjonen for søk i skyen for støttede land/områder og språk. Med disse oppdateringene støttes Kinect-talegjenkjenning i følgende land/områder og på følgende språk:

Område/land

Språk

Australia

Engelsk

Canada

Engelsk

Canada

Fransk

Brasil

Portugisisk

Østerrike

Tysk

Frankrike

Fransk

Tyskland

Tysk

Irland

Engelsk

Italia

Italiensk

Japan

Japansk

Mexico

Spansk

New Zealand

Engelsk

Spania

Spansk

Sveits

Tysk

Sveits

Fransk

Storbritannia

Engelsk

De forente stater

Engelsk

Jeg har en talefeil eller aksent. Vil Kinects talegjenkjenning fungere for meg?

Kinect-talegjenkjenning er utviklet for å reagere på bestemte talemønstre, slik at den følger brukerkommandoer på riktig måte. Denne funksjonen er med på å begrense antall utilsiktede reaksjoner på lyder i omgivelsene (hunder som bjeffer, telefoner som ringer osv.). Dette kan påvirke Kinects evne til å spore og reagere på lyder og stemmer som den ikke kan kartlegge i den flerspråklige Kinect-databasen for gjenkjente talekommandoer. Vi har taklet noen utrolige teknologiske utfordringer siden Kinect ble utgitt i 2010, og vi tror brukere blir kjempefornøyde med de siste oppdateringene denne sesongen, for eksempel forbedret talegjenkjenning som gjør at flere brukere enn noensinne kan spille. Vi har jobbet hardt for å finne løsninger på noen av utfordringene Kinect-brukere står overfor. Etter hvert som teknologien utvikles, blir det ofte mulig å implementere ideer som tidligere var for vanskelige.

Jeg har en hørselshemming. Er teksting tilgjengelig for videoer og filmer via min Xbox?

Teksting på Xbox er for tiden bare tilgjengelig på utvalgt innhold for direkteavspilling og nedlastbart innhold på Xbox Video-markedsplassen i USA.

Hvordan fokuserer Microsoft på tilgjengelighet med Kinect?

Vi prøver hele tiden å forbedre Kinect-opplevelsen, og derfor er vi aktive i fellesskapet av personer med funksjonshemninger og sansesvekkelser gjennom vårt e-postalias for informasjon om tilgjengelighet for Xbox 360 og arrangementer som konferansen for Kinect-tilgjengelighet (Kinect Accessibility Roundtable), slik at vi kan forbedre Kinect- og Xbox-teknologien for alle brukere. Med støttende teknologier og tilgjengelighetsfunksjoner i Kinect for Xbox 360 blir det enklere og mer komfortabelt for Kinect-brukere å navigere og spille. Takket være talegjenkjenning og forbedret skjelettsporing kan nå flere brukere enn noensinne få glede av Kinect-opplevelsen. Vi underviser også utgivere på ulike utviklingsarrangementer i hvordan de kan lage spillene slik at de når en bredere målgruppe, inkludert brukere med funksjonshemninger og sansesvekkelser og de med unike spillebehov.

Hvordan passer tilgjengelighet inn i Microsofts videre planer?

Microsoft er bransjeledende innenfor nyskapninger for økt tilgjengelighet gjennom vårt engasjement for å tilrettelegge teknologi for personer med alle slags evner og talenter, og for å bidra til at personer og virksomheter over hele verden kan realisere sitt fulle potensial. Vi anser dette målet for å være et løfte til våre kunder og oppfyller dette løftet ved å anstrenge oss for å utvikle teknologi som er tilgjengelig for alle.

Hvordan når Microsoft disse målene?

Vi i Microsoft viser at vi har innsikt i og er opptatt av tilgjengelighet, ved å ta hensyn til tilgjengeligheten ved produktene i alle faser av produktplanlegging, forskning og utvikling, produktutvikling og testing. Vi samarbeider med interessegrupper over hele verden og bygger sterke bånd med teknologipartnere, myndigheter og organisasjoner som jobber for å ivareta funksjonshemmedes interesser. Microsoft støtter også globale policyprogrammer som fremmer bredere digital innlemmelse på regionalt, nasjonalt og internasjonalt nivå.

Hvor kan jeg lese mer om Microsoft og selskapets forpliktelse til tilgjengelighet?

Besøk nettstedet for Microsoft og tilgjengelighet.

Jeg vil gjerne ha kontakt med noen hos Microsoft vedrørende min tilgjengelighetssituasjon med Kinect. Hvem kan jeg snakke med?

Kontakt oss på e-post på xaccess@microsoft.com, så vil et av våre teammedlemmer med glede besvare spørsmålet ditt eller henvise deg til den mest relevante personen på Microsoft Kinect for Xbox 360-teamet.