Koble Xbox 360-konsollen til Xbox Live via en Mac-datamaskin i stedet for en ruter

Oversikt

Hvis du vil koble konsollen til Xbox Live og du ikke har en ruter, kan du koble konsollen til en Mac og dele Mac-maskinens Internett-tilkobling.

Obs!  Hvis du har en kablet eller trådløs ruter, kan du se Løsning for første gangs tilkobling av Xbox 360.

På denne siden

Mac OS X Snow Leopard: Dele Internett-tilkoblingen

Hvis Mac-maskinen er koblet til Internett og har et AirPort-kort installert samt en Ethernet-port, kan du dele Mac-maskinens Internett-tilkobling med Xbox 360-konsollen. Denne artikkelen beskriver hvordan du bruker en Mac i stedet for en ruter til å koble Xbox 360-konsollen til Xbox Live.

Trinn 1 – Koble til en nettverkskabel og aktiver Internett-deling

1. Sett den ene enden av nettverkskabelen inn i nettverkskontakten på baksiden av Xbox 360-konsollen.
  2. Sett den andre enden av kabelen inn i en Ethernet-port på Mac-maskinen.
  3. Velg Apple, og klikk Systemvalg på Mac-maskinen. Klikk deretter Deling.
  4. Velg Internett-deling.
  5. Fra listen Del tilkoblingen fra velger du AirPort.
  6. Fra Til datamaskiner med bruk av velger du Ethernet-adapter (en2).
Det er merket av for Internett-deling på Deling-skjermen i Mac OS X.

Trinn 2 – Få DNS-serveradressen for Mac-maskinen

Neste trinn er å hente Mac-maskinens DNS-serveradresse. Slik gjør du det:

1. Velg Apple og klikk Systemvalg på Mac-maskinen. Klikk deretter Nettverk.
  2. Velg Wi-Fi.
  3. Klikk DNS, og noter tallene under "DNS-servere".
DNS-fanen på Nettverk-skjermen i Mac OS X inneholder IP-adressene til tilkoblede DNS-servere.
  1. Klikk OK.
  2. Velg Ethernet.
  3. Klikk TCP/IP, og angi Konfigurer IPv4 til Av.
  4. Klikk Bruk.
Nettverk-skjermen i Mac OS X viser tilkoblingsstatusen til datamaskinen. Det vises en liste over tilkoblingstyper, for eksempel Ethernet, Wi-Fi og FireWire på venstre side. Nederst vises knappene Bruk, Tilbakestill og Hjelp meg.

Trinn 3 – Angi nettverksinnstillingene på Xbox 360-konsollen

Det siste trinnet er å konfigurere nettverksinnstillingene på Xbox 360-konsollen:

1. Trykk Guide-knappen på håndkontrolleren, gå til Settings og velg System Settings.
  2. Velg Network Settings.
  3. Velg Wired Network hvis du blir bedt om det.
  4. Velg Configure Network.
  5. I kategorien Basic Settings velger du IP Settings.
  6. Velg Manual, og velg deretter IP Address.
  7. Skriv inn 192.168.2.2, og velg deretter Done.
  8. Velg Subnet Mask, skriv inn 255.255.255.0, og velg deretter Done.
  9. Velg Gateway, skriv inn 192.168.2.1 og velg deretter Done.
  10. I kategorien Basic Settings velger du DNS Settings.
  11. Velg Manual.
  12. Velg Primary DNS Server.
  13. Skriv inn tallene du skrev ned i Trinn 2: Hente DNS-serveradressen (forrige del), og velg deretter Done.
  14. Velg Done på nytt.
  15. Trykk B på håndkontrolleren, og velg deretter Test Xbox Live Connection.

Nå skal konsollen dele Internett-tilkoblingen som Mac-maskinen bruker. Xbox 360-konsollen kan bruke den delte tilkoblingen til å koble til Xbox Live.

Hvis du trenger mer hjelp, kan du poste en melding på Xbox-foraene. Forumene har informative tips og kunnskapsrike spillere som gjerne hjelper deg.