Feilsøke Xbox 360-tilkobling til Xbox Live

Hvis du har problemer med å koble Xbox 360-konsollen til Xbox Live (eller opplever treg tilkobling eller tilkobling med lav kvalitet), finnes det flere løsninger tilgjengelige for å hjelpe deg.

Obs!  Før du begynner å feilsøke Xbox Live-tilkoblingen, må du kontrollere statusen for Xbox Live-tjenesten.

Xbox Live Core Services: oppe og går
02/08/2016 06:58:20 PM

Velg scenariet nedenfor som passer best for tilkoblingsproblemet du har:

"Jeg kobler til Xbox Live for første gang."

Hvis du konfigurerer Xbox 360-konsollen for å koble til Xbox Live, kan løsningen for første gangs tilkobling av Xbox 360 hjelpe deg å konfigurere og teste en kablet eller trådløs tilkobling, logge på Xbox Live og konfigurere Xbox Live-kontoen.

"Jeg har koblet til Xbox Live tidligere, men kan ikke koble til nå."

Hvis du tidligere har kunnet koble til Xbox Live med den gjeldende konsollen og nettverkskonfigurasjonen, men ikke kan koble til nå, kan du prøve løsningen for Xbox 360-tilkobling.

"Jeg får en feilmelding når jeg tester Xbox Live-tilkoblingen."

Løsningen for feil på tilkobling av Xbox 360 dekker alle typer tilkoblingsproblemer. Den kan også veilede deg gjennom å finne og rette problemer med konsollen, nettverksmaskinvaren og nettverkskonfigurasjonen.

Før du bruker denne løsningen, må du teste Xbox Live-tilkoblingen. Slik gjør du det:

1. Trykk Guide-knappen på håndkontrolleren.
  2. Velg Settings, System Settings og deretter Network Settings.
  3. Velg navnet på det trådløse nettverket, eller velg Kabelbasert nettverk hvis du har en kabelbasert tilkobling.
  4. Velg Test Xbox Live Connection.

Hvis du ikke kan koble til Xbox Live, viser tilkoblingstesten deg hvor i tilkoblingsprosessen feilen oppstår. Den viser også hva slags type feil det er. Skriv ned denne informasjonen, og gå deretter til løsningen for feil på tilkobling av Xbox 360 for å løse problemet.

"Xbox-konsollen finner ikke det trådløse nettverket mitt."

Hvis Xbox 360-konsollen ikke gjenkjenner eller ikke klarer å oppdage det trådløse hjemmenettverket, kan du bruke løsningen for trådløs nettverkstilkobling for Xbox 360 til å finne ut hva som forårsaker problemet.

"Jeg opplever lav kvalitet på strømming på Xbox Live."

Hvis du opplever dårlig kvalitet på strømming når du bruker en videoapp på Xbox Live, fokuserer løsningen for strømmingskvalitet på Xbox 360 på problemer som kan påvirke eller forstyrre tilkoblingshastigheten.

"Jeg opplever treg ytelse når jeg spiller spill på Xbox Live."

Hvis tilkoblingshastigheten påvirker nettspill eller fører til forsinkelser eller andre problemer med ytelsen, tar løsningen for treg ytelse for Xbox 360 for seg denne typen tilkoblingsproblemer.

"Jeg hører ikke vennene mine på nettet, eller jeg kan ikke delta i eller være vert for spill med flere spillere på Xbox Live."

Hvis du kan koble til Xbox Live, men ikke kan bli med eller være vert for en flerspillerøkt, eller hvis du ikke hører andre spillere når du spiller et flerspillerspill på nett, har du mest sannsynlig en NAT-feil. Prøv løsningen for NAT-feil for Xbox 360 for å løse problemet.

"Jeg blir koblet fra Xbox Live på helt tilfeldige tidspunkt."

Hvis du kan koble til Xbox Live, men opplever at tilkoblingen avbrytes uten grunn, kan løsningen for frakobling fra Xbox 360 være til nytte når du skal løse disse tilfeldige Xbox Live-frakoblingene.

"Jeg trenger du hjelp med nettverksmaskinvaren min."

Fordi det finnes så mange produsenter og modeller av nettverksmaskinvare (som modem, rutere, gatewayer og adaptere), finnes det sjelden én enkel universalløsning på problemer med nettverkskonfigurasjon. I våre fora for informasjon om nettverksmaskinvare har vi samlet informasjon om en rekke produsenter og modeller av nettverksmaskinvare. Hvis du utforsker disse foraene, finner du kanskje løsningen på et problem som gjelder konfigurasjonen din.

Disse foraene kan også hjelpe hvis du er på utkikk etter ny nettverksmaskinvare eller konfigurerer nettverket for første gang. Du kan også dele dine erfaringer med andre Xbox-eiere og finne raske løsninger på vanlige problemer.

Vær oppmerksom på at foraene er på engelsk, og dermed kan du bruke Bing Translator hvis du trenger et annet språk.