Slik finner du passordet for det trådløse nettverket

Oversikt

En Xbox-konsoll kan koble til Xbox Live ved bruk av det trådløse nettverket. Du må imidlertid kjenne passordet for det trådløse nettverket for å kunne koble til. Denne siden forteller deg hvordan du finner det.

Emner

Finn passordet på maskinvaren

Hvis du fikk den trådløse ruteren eller gatewayen av Internett-leverandøren, kan det hende at nettverkspassordet er trykt på ruteren eller gatewayen. Se etter følgende ord:

• Sikkerhetsnøkkel
  • Trådløs nøkkel
  • WPA-nøkkel
  • WPA2-nøkkel
  • WEP-nøkkel

Finn passordet ved bruk av Windows 7

Hvis du har en datamaskin som er koblet til det trådløse nettverket, og den kjører Windows 7, kan du finne passordet ved å følge denne fremgangsmåten:

1. Klikk indikatoren for trådløs styrke i varslingsområdet på oppgavelinjen (nederst til høyre).
picture
  1. Høyreklikk det trådløse nettverket du vil koble til, og velg deretter Egenskaper.
picture
  1. Velg Vis tegn for å vise passordet for det trådløse nettverket.
picture

Finn passordet ved bruk av Windows 8

Hvis du har en datamaskin som er koblet til det trådløse nettverket, og den kjører Windows 8, kan du finne passordet ved å følge denne fremgangsmåten:

1. Velg indikatoren for trådløs styrke i varslingsområdet på oppgavelinjen (nederst til høyre).
picture
  1. Velg det trådløse nettverket du vil koble til, og velg deretter Vis tilkoblingsegenskaper.
picture
  1. Velg Vis tegn for å vise passordet for det trådløse nettverket.
picture

Finn passordet med en Mac

Obs! For at dette skal fungere, må Mac-datamaskinen ha vært koblet til det trådløse nettverket tidligere (eller være det nå). Du må også kunne administratorpassordet for Administrator-kontoen på Mac-datamaskinen.

1. Klikk Go på menylinjen øverst på skjermen.
  2. Velg Applications-menyen, og velg Utilities.
  3. Velg Keychain Access.
  4. Når Keychain-listen fylles, sorterer du listen etter navn og finner navnet på den trådløse ruteren du prøver å koble Xbox-konsollen til. Du kan eventuelt bruke søkeboksen for å begrense hvor mange resultater som vises.
  5. Dobbeltklikk det trådløse nettverket du prøver å finne passordet for, og merk av for Show password for å vise passordet.
picture

Finn passordet på ruterens konfigurasjonswebside

1. Åpne en webleser på datamaskinen.
  2. Skriv inn standard IP-adresse for ruteren eller gatewayen i adressefeltet (se tabellen nedenfor), og trykk deretter Enter.
picture

Følgende er standard IP-adresser som brukes av noen populære produsenter av rutere og gatewayer:

Produsent

Standard IP-adresse

Belkin

192.168.2.1

Cisco/Linksys

192.168.1.1

D-link

192.168.0.1

NETGEAR

192.168.0.1
    192.168.1.1

1. Hvis den aktuelle produsenten ikke vises i tabellen ovenfor, kan du se dokumentasjonen for ruteren eller gatewayen eller gå til nettstedet til produsenten for å få hjelp. Du kan også gå til fora for informasjon om nettverksmaskinvare for spesifikke instruksjoner for rutere.

Obs! Foraene er på engelsk. Hvis du trenger et annet språk, kan du bruke Bing Translator.

2. Skriv inn brukernavnet og passordet for ruteren eller gatewayen, og klikk deretter OK.

Obs!  Hvis du ikke kan logge på, kan du se ruter- eller gatewaydokumentasjonen for å finne standard brukernavn og passord.

3. Hvis du kunne logge på, vises konfigurasjonssiden for ruteren eller gatewayen. Finn området for de trådløse innstillingene, se etter WEP-, WPA- eller WPA2-passordet, og skriv det ned.

Obs! Hvis du har problemer med å konfigurere ruteren eller gatewayen, kan du kontakte maskinvareprodusenten eller gå til maskinvareprodusentens webområde.