Xbox 360-reparasjon: Vanlige spørsmål

Denne artikkelen gir deg informasjon om Xbox 360-garanti, -registrering og -reparasjon.

Hvis du trenger hjelp til å løse problemer med konsollen, se siden Xbox 360, Kinect og tilbehør: Maskinvarefeil.

Garanti og registrering

Hva er garantiperiodene for Xbox 360-konsoller og -tilbehør?

Garantiene er:

• Xbox 360-konsoll: Ett år
  • Den originale Xbox 360-konsollen med tre blinkende røde lys eller feilmeldingen E74: Three years from the console purchase date (not applicable to the Xbox 360 E console or Xbox 360 S console)
  • Kinect-sensor: Ett år
  • Tilbehør: Ett år

Obs!

• Garanti som er spesifikk for Norge:
    • Xbox 360-konsoll: To år
      Hvis konsollen din er innenfor garantiperioden på to år, reparerer vi konsollen din i henhold til vilkårene i garantien.
    • Den originale Xbox 360-konsollen med tre blinkende røde lys eller feilmeldingen E74: Five years
      Hvis konsollen din er utenfor garantiperioden på to år, men det er mindre enn fem år siden du kjøpte den, tar vi inn konsollen din til inspeksjon og testing. I samsvar med norsk lovgivning aksepterer vi forespørsler om reparasjoner opptil fem år etter konsollens opprinnelige kjøpsdato (det vil si innen fem år etter at konsollen ble solgt).
    • Kinect-sensor: Ett år
    • Tilbehør: Ett år
    • Hvis det viser seg at konsollen din har en feil som ikke kan anses som vanlig slitasje, reparerer/erstatter vi konsollen helt gratis.
    • Hvis konsollen etter inspeksjonen viser feil som kan anses for å være vanlig slitasje og/eller er i tråd med noen av de opprinnelige ekskluderingene i henhold til vilkårene for garantien, anses konsollen for å være uten gyldig garanti.
      Du kan velge å betale for en reparasjon uten gyldig garanti, eller velge å få konsollen returnert til deg uten ekstra kostnad.

Hvordan finner jeg ut om konsollen min har gyldig garanti?

Bruk fremgangsmåten nedenfor for å finne ut om Xbox 360-konsollen har eller ikke har gyldig garanti.

Har du ikke registrert konsollen din?

Registrer produktet på Internett hvis du vil se garantiinformasjonen (hvis du blir bedt om det, angir du Windows Live ID-informasjonen).

Har du registrert konsollen din tidligere?

Kontroller garantistatusen (logg på med Windows Live IDen, hvis det er nødvendig). Garaintiinformasjonen vises.

Jeg ser ikke et produkt jeg registrerte tidligere

Registrerte du produktet via telefon?

Det kan hende at Xbox-produktet ikke er knyttet til din Windows Live ID. Fortsett og registrer Xbox-produktet på nytt på Internett. Sørg for at du bruker det samme navnet og den samme adressen som ble brukt da du registrerte produktet via telefon.

Har du mer enn én Windows Live-konto?

Logg deg av og deretter på igjen ved hjelp av Windows Live IDen du opprinnelig brukte til å registrere Xbox-produktet med.

Konsollen min har tre blinkende røde lys eller en E74-feil. Dekkes dette av garantien?

Garantiperioden for tre blinkende røde lys og E74-feilen er tre år fra den opprinnelige kjøpsdatoen for konsollen. Hvis konsollen din er utenfor denne garantiperioden på tre år, kan du fortsatt få konsollen reparert mot betaling.

Dekkes kosmetisk skade av garantien?

Kosmetiske skader, for eksempel riper, sprekker og hakk, og vanlig bruk og slitasje dekkes ikke av produktgarantien for Xbox 360.

Jeg trodde konsollen min fortsatt hadde gyldig garanti, men webområdet deres sier at konsollen min ikke har gyldig garanti. Hva skal jeg gjøre?

Hvis du tror at sluttdatoen for garantien som vises på Internett, er feil, kan du ringe kundestøtte for Xbox og fremvise kjøpsbevis. Du vil bli bedt om å sende den opprinnelige kjøpskvitteringen via e-post for å bekrefte kjøpsdatoen for produktet. Under Assistanse nederst på denne siden finner du kontaktinformasjon for Xbox kundestøtte.

Hvilken garanti har jeg etter at konsollen min er reparert?

Vi gir garanti etter service for reparerte konsoller. Lengden på garantien avhenger av om servicen var med eller uten gyldig garanti, på følgende måte:

• Service med gyldig garanti: Hvis Xbox 360-konsollen ble reparert i den gyldige garantiperioden (gratis reparasjon), mottar du enten balansen for den opprinnelige garantien eller 90 dager, alt etter hva som er lengst.

• Service uten gyldig garanti: Hvis Xbox 360-konsollen ble reparert utenfor den gyldige garantiperioden (betalt reparasjon), vil den reparerte konsollen ha 90 dagers garanti.

Hvor mye koster en reparasjon uten gyldig garanti?

Kostnaden for en konsollreparasjon uten gyldig garanti varierer:

360 Console

• € 80 plus tax, if you submit a repair request online
  • € 110 plus tax, if you contact Xbox Support and have a support agent create the repair order for you (See the Assistance section at the bottom of this page for contact information.)

360 S Console and 360 E Console

• € 80 plus tax, if you submit a repair request online
  • € 110 plus tax, if you contact Xbox Support and have a support agent create the repair order for you (See the Assistance section at the bottom of this page for contact information.)

Når du sender konsollen til servicesenteret for reparasjon, tester vi konsollen for finne tre blinkende røde lys eller en E74-feil. Hvis konsollen din ikke viser tegn til tre blinkende røde lys eller en E74-feil, og du ikke har en gyldig, standard ett års produktgaranti, kan du få konsollen reparert mot betaling, eller velge å få konsollen returnert til deg ureparert.

Obs! Hvis konsollen har tre blinkende røde lys, kan du prøve å bruke løsningen for blinkende røde lys for å feilsøke problemet før du sender konsollen til oss for reparasjon. Hvis du har en E74-feil, kan du sende en forespørsel om reparasjon på Internett.

Reparasjon av konsollen

Hvordan kan jeg få konsollen min reparert?

Reparasjon av konsollen må utføres på Microsoft-servicesenteret. Finn ut hvordan du kan reparere konsollen.

Hvem kan be om reparasjon på Internett?

Alle. Du trenger en Windows Live ID for å be om reparasjon. Hvis du ikke har en, kan du opprette en gratis Windows Live-konto. Windows Live IDen er en påloggingstjeneste som brukes av en rekke Microsoft-nettsteder og -tjenester.

Hvorfor er det billigere å sende en forespørsel om reparasjon på Internett enn å ringe kundestøtte for Xbox?

Det koster oss mindre hvis du sender en forespørsel om reparasjon på Internett i stedet for å snakke med en kundestøtterepresentant. Så vi sender denne besparelsen videre til deg.

Reparerer dere konsollen min?

Konsollen din vil enten bli reparert, eller den vil bli erstattet hvis reparasjon ikke er mulig. Erstattede konsoller dekkes under de samme vilkårene i garantien etter service som reparerte konsoller.

Hvor lenge vil reparasjonen ta?

Når konsollen mottas på servicesenteret vårt, er den anslåtte reparasjonstiden 10 dager for kunder i Storbritannia.

Hva gjør jeg etter at jeg har sendt reparasjonsordren min på Internett?

Når du har sendt en forespørsel om reparasjon, vil du motta en e-post med informasjon om pakking og forsendelse av konsollen til servicesenteret vårt. Bare følg instruksjonene via e-post.

Informasjon om pakking og forsendelse er også tilgjengelig på Internett:

Last ned instruksjonene for konsollforsendelse (PDF-format).

Hvis ikke har mottatt en ordrebekreftelse via e-post innen 24 timer, kan du kontrollere e-postprogrammets søppelpostmappe eller søppelpostfilter. E-postetiketter sendes av UPS (pkginfo@ups.com), og e-postmeldinger om reparasjonsstatus sendes av Microsoft. Hvis du ikke finner e-posten blant søppelposten, kan du ta kontakt med kundestøtte for Xbox ved hjelp av Assistanse-informasjonen nederst på denne siden.

Hvordan kontrollerer jeg statusen til reparasjonen min?

Du kan når som helst gå til det nettbaserte servicesenteret for Xbox for å kontrollere reparasjonsstatusen. Under Kontrollere reparasjonsstatusen (hjørnet nederst til høyre) angir du reparasjonsforespørselsnummeret og postnummeret, og deretter klikker du Kontroller status. Reparasjonsforespørselsnummeret er tatt med i e-posten med ordrebekreftelsen.

Du kan også hente mer informasjon hvis du klikker Logg på og angir Windows Live ID-informasjonen din (e-postadresse og passord).

Forsendelse og etiketter

Hvilke forsendelsesalternativer har jeg?

Du har følgende forsendelsesalternativer:

• Skriv ut en etikett: Dette er den raskeste forsendelsesmetoden. Skriv ut en forhåndsbetalt UPS-forsendelsesetikett på skriveren, fest etiketten til forsendelsesboksen, og send konsollen til servicesenteret.
  • Få en etikett levert: Vi sender en forhåndsbetalt UPS-forsendelsesetikett som du kan feste til forsendelsesboksen. Du bør motta denne forsendelsesetiketten innen fire dager. Dette alternativet er bare tilgjengelig hvis du oppretter en reparasjonsordre på Internett.

Hvem betaler for konsollforsendelsen?

Vi betaler for alle forsendelser av Xbox 360-konsoll, til og fra servicesenteret.

Hvordan finner jeg og skriver ut forsendelsesetiketten min?

Slik gjør du det:

1. Gå til det nettbaserte servicesenteret for Xbox.
  2. Under Kontrollere reparasjonsstatusen (hjørnet nederst til høyre) angir du reparasjonsforespørselsnummeret og postnummeret, og deretter klikker du Kontroller status. Reparasjonsforespørselsnummeret er tatt med i e-posten med ordrebekreftelsen. Du kan også klikke Logg på og angi Windows Live ID-informasjonen (e-postadresse og passord).
  3. Ved siden av Reparasjonsstatus klikker du Skriv ut forsendelsesetiketten.
  4. Obs! Forsendelsesetiketten for konsoll skal åpnes i et eget vindu. Hvis det ikke åpnes et nytt vindu, må du kontrollere at webleseren din ikke blokkerer popup-vinduer.

5. Skriv ut innholdet i webleservinduet.

Må jeg sende konsollen min med én gang?

Send oss konsollen innen 30 dager fra du sender reparasjonsforespørselen på Internett. Hvis du ikke sender innen 30 dager, annulleres reparasjonsordren din, og forsendelsesetiketten er ikke lenger gyldig.

Hvordan pakker jeg konsollen min for forsendelse?

Når du pakker konsollen for forsendelse, må du huske på å bruke nok polstring rundt konsollen for å redusere risikoen for skade under forsendelsen. Forsendelsesboksen du bruker, blir ikke returnert til deg.

Send oss bare konsollen. Fjern harddisken, tilbehør og plater før du pakker konsollen for forsendelse. Hvis en plate sitter fast i diskstasjonen, kan du se vår løsning for Xbox-diskstasjon for å fjerne platen (velg "låst i lukket stilling" som problem).

Bør jeg forsikre forsendelsen?

Forsikring er ikke nødvendig hvis du bruker den forhåndsbetalte forsendelsesetiketten vi tilbyr.

Tilbehør og spillplater

Spillplaten min virker ikke. Hva skal jeg gjøre?

Prøv vår Xbox-diskstasjonsløsning for å få hjelp til å feilsøke platerelaterte problemer. Hvis dette ikke hjelper, kan du se Microsofts erstatningsprogram for spillplater.

Hva er garantiperioden for tilbehør?

Garantiperioden for alt lisensiert Xbox 360-tilbehør er 90 dagene fra den opprinnelige kjøpsdatoen.

Hvordan kan jeg få tilbehør reparert?

Hvis du kjøpte Microsoft Xbox 360-tilbehør i løpet av de siste 30 dagene, kan du returnere det til forhandleren med det opprinnelige kjøpsbeviset. Hvis du kjøpte tilbehør for mer enn 30 dager siden, men for mindre enn ett år siden, kan du bestille erstatningstilbehør fra det nettbaserte servicesenteret for Xbox (konsollregistrering er påkrevd).