Oppgradere en barnekonto til en voksenkonto

Oversikt

Når et barn når myndighetsalderen, som er 18 i de fleste land, får barnet alle rettigheter som følger med en voksenkonto. De trenger dermed ikke lenger en forelder for å gjøre endringer på Xbox-kontoen. Dette betyr også at de selv kan godta vilkårene for bruk for Xbox Live og administrere sine egne innstillinger for personvern og sikkerhet.

Oppgradere en barnekonto til en voksenkonto på Xbox 360

Alderen til kontoinnehaveren fastslås ved hjelp av fødselsdatoen på Xbox Live-kontoen. Når en person blir 18, kan han eller hun følge fremgangsmåten her for å oppgradere kontoen.

1. Logg på Xbox Live på Xbox 360-konsollen med kontoen du vil endre.
  2. Gå til Settings, og velg Account.
  3. Velg Promote Child Account i Your Information-panelet.
    Obs! Promote Child Account er tilgjengelig bare hvis fødselsdatoen for kontoen angir at du har nådd myndighetsalderen i landet eller området ditt.
  4. Hvis du blir bedt om å logge av en pågående spilløkt, velger du Yes.
  5. Velg Continue på skjermen "Promote your current Xbox Live child account to an adult account".

Trinn 6 til 9 gjelder bare for kontoer som har et kreditt- eller debetkort som betalingsalternativ. Hvis kontoen din er basert på et forhåndsbetalt abonnement, går du til trinn 10.

1. Velg Continue på skjermen "To promote your account, replace the credit card that is associated with the account with a new card or payment method".
    Obs! Du kan bruke det samme kredittkortet igjen. Du må imidlertid skrive inn kredittkortinformasjonen på nytt.
  2. Skriv inn navnet, kredittkorttypen, kredittkortnummeret, utløpsdatoen og bekreftelseskoden for det nye kredittkortet, og velg deretter Next.
  3. Skriv inn fakturaadressen, poststedet og postnummeret for kredittkortet, og velg deretter Next.
  4. Kontroller kontaktopplysningene, og velg Done.
  5. Godta vilkårene for bruk samt personvernerklæringen for Xbox Live.
  6. Velg Done på skjermen "Your Xbox Live account is now an adult account".
    Obs!  Hvis Xbox Live-kontoen ikke endres til en voksenkonto, prøver du å logge av og deretter på igjen.

Oppgradere en barnekonto til en voksenkonto på Xbox One

Når du når myndighetsalderen basert på fødselsdatoen som er oppført på Xbox Live-kontoen, oppgraderes kontoklassifiseringen fra barn til voksen automatisk på Xbox One neste gang du logger på. Hvis du bruker automatisk pålogging med Kinect eller er logget på kontoen hele tiden, må du logge av og deretter på på nytt manuelt for å gjøre endringen gjeldende.

1. Gå til sign in-området i øvre venstre hjørne på Home-skjermen.
  2. Velg profilen din.
  3. Velg Sign out.
  4. Velg profilen din på nytt.
  5. Klikk Choose this person.
  6. Skriv inn e-postadressen du bruker til å logge på Microsoft-kontoen.
  7. Følg instruksjonene for å godta vilkårene for bruk for Xbox Live og personvernerklæringen.
  8. Oppdater den registrerte betalingsmåten hvis du blir bedt om det.

Oppgradere en barnekonto til en voksenkonto i en husstand med både Xbox One og Xbox 360

Hvis husstanden har både en Xbox One og en Xbox 360, kan du velge hvilken du vil bruke til å fullføre oppgraderingen fra barnekonto til voksenkonto. Endringen blir gjeldende på begge konsollene. Du trenger bare å logge av den andre konsollen og deretter på på nytt for å aktivere endringen på denne konsollen.