Konfigurere foreldrekontroll på Xbox 360 og Xbox Live

Oversikt

På Xbox 360-konsollen kan du tilpasse og administrere familiens tilgang til spill, filmer og TV-innhold. Foreldrekontrollen på Xbox 360 kan brukes til å styre konsollen og tilgangen til Xbox Live: Med foreldrekontrollen kan du kontrollere følgende:

• Hvilke spill som kan spilles.
  • Hvilke filmer og TV-programmer som kan vises.
  • Hvor lenge hvert familiemedlem kan bruke konsollen per dag eller per uke.
  • Om noen kan få tilgang til Xbox Live.

Du kan også endre innstillingene for nettsikkerhet og personvern for kontoen din eller en forvaltet, avhengig konto.

• Blokker eller tillat tilgang til Internet Explorer for Xbox.
  • Bestem hvem som kan se profilen din.
  • Foreldre kan bestemme om det kreves godkjenning for å godta eller sende venneinvitasjoner.

Obs!  Foreldrekontroller på Xbox 360-konsollen er ulike fra de på Xbox One-konsollen. Hvis du har begge konsollene i hjemmet og har barnekontoer på hver konsoll, kan du se Personvern og sikkerhet på Xbox One og Xbox 360 for å finne ut hvordan du administrerer barnekontoer.

Hvordan aktiverer jeg foreldrekontroll på Xbox 360-konsollen?

Se videoen nedenfor for å finne ut mer om foreldrekontroller.

Se videoen Hvordan aktiverer jeg foreldrekontrollen?

Foreldrekontroller er delt i to grupper: konsollkontroller og innstillinger for nettsikkerhet og personvern. Konsollkontroller finnes i området Family Settings eller Family Center på konsollen (avhengig av hvilken Xbox Live-medlemskapstype du har).

Aktivere konsollkontroller
  1. Gå til Settings på konsollen, og velg deretter Family.
picture
Tips! Ser du ikke Settings? Det kan hende at du har en eldre versjon av programvaren i konsollen. Se Oppdatere konsollprogramvaren for Xbox 360 hvis du vil ha informasjon om hvordan du oppdaterer konsollprogramvaren.
  1. Velg On for å aktivere Console Safety.
  2. Skriv inn et passord på fire tegn på kontrolleren.
  3. Velg Save and Exit.

Hva kan jeg kontrollere på konsollen?

Du kan styre følgende på Xbox 360-konsollen:

• Ratings and Content: Med disse innstillingene kan du begrense spill- og videoinnhold på grunnlag av innholdets klassifisering. Du kan også angi om uklassifisert eller eksplisitt innhold skal kunne spilles av på denne konsollen.
    Tips!
    Du kan lage unntak for enkeltspill som er utenfor klassifiseringsbegrensningene du har angitt.
  • Family Timer: Denne innstillingen gjør at du kan begrense hvor lenge konsollen kan brukes daglig eller ukentlig.
  • Xbox Live Access: Med denne innstillingen kan du bestemme om familien din skal kunne koble til Xbox Live fra denne konsollen.
  • Xbox Live Membership Creation: Med denne innstillingen kan du styre om nye Xbox Live-medlemskap skal kunne opprettes fra konsollen

Hvordan endrer jeg passordet på konsollen?

Slik endrer du passordet
  1. Gå til Settings på konsollen, og velg deretter Family.

Tips! Ser du ikke Settings? Det kan hende at du har en eldre versjon av programvaren i konsollen. Se Oppdatere konsollprogramvaren for Xbox 360 hvis du vil ha informasjon om hvordan du oppdaterer konsollprogramvaren.

2. Skriv inn passordet på fire tegn.
  3. Velg Change Pass Code.
  4. Velg Change Pass Code på nytt.
  5. Angi et nytt passord på fire tegn to ganger.
  6. Velg Done.
  7. Velg Save and Exit.

Hvordan stiller jeg inn familietidtakeren på konsollen?

Se videoen nedenfor for å finne ut mer om familietidtakeren.

Se videoen Konfigurere familietidtakeren for å begrense skjermtiden.

Bruk familietidtakeren for å begrense hvor lenge familien din kan bruke konsollen daglig eller ukentlig. Familiemedlemmene kan se hvor mye tid som gjenstår, ved å trykke Guide-knappen på Xbox-kontrolleren. Når tiden utløper, slås konsollen av og kan ikke brukes igjen før familietidtakeren tilbakestilles automatisk neste dag eller uke.

Slik stiller du inn familietidtakeren

1. Gå til Settings på konsollen, og velg deretter Family.

Tips! Ser du ikke Settings? Det kan hende at du har en eldre versjon av programvaren i konsollen. Se Oppdatere konsollprogramvaren for Xbox 360 hvis du vil ha informasjon om hvordan du oppdaterer konsollprogramvaren.

2. Velg On for å aktivere Console Safety.
  3. Skriv inn et passord på fire tegn på kontrolleren.
  4. Velg Family Timer.
  5. Velg om du vil angi en daglig (Daily) eller ukentlig (Weekly) tidtaker.
  6. Gå ned til tidsperioden, og bruk venstre styrespak for å øke eller redusere tidsperioden. Velg deretter Continue.
  7. Velg Save and Exit.

Når familietidtakeren er aktivert, vises varsler 1 time, 30 minutter, 15 minutter og 5 minutter før tiden er oppbrukt. Da får spillerne tilstrekkelig tid til å lagre spillet. Når ett av disse varslene vises, kan du imidlertid legge til mer tid eller deaktivere tiden ved å skrive inn passordet.

Slik legger du til tid eller deaktiverer familietidtakeren
  1. Når et familietidtakervarsel vises, trykker du Guide-knappen for å se alternativene for familietidtakeren.
  2. Skriv inn passordet på fire tegn på kontrolleren.
  3. Velg å legge til mer tid, deaktivere tidtakeren eller slå av konsollen.

Obs!  Hvis du vil ha informasjon om hvordan du styrer Xbox Live-opplevelsen, kan du se Online-sikkerhet og personvern. Hvis du vil vite mer om ESRB-klassifiseringer og trygge spilltips, kan du se GetGameSmart.com.

Hvordan konfigurerer jeg nettsikkerhet og personverninnstillinger for meg selv eller for barnet mitt på konsollen?

Du kan endre innstillingene for nettsikkerhet og personvern for alle profiler på konsollen.

Endre innstillinger for sikkerhet og personvern
  1. Logg på Xbox Live-kontoen din på konsollen.
  2. Gå til Settings, og velg deretter Privacy.
  3. Velg Change Settings, og velg deretter Customize.
picture
  1. Endre innstillingene til akkurat det du ønsker.
  2. Du kan avslutte ved å trykke B på kontrolleren, og deretter velge Save and Exit.
Endre innstillingene for barnas nettsikkerhet og personvern.
  1. Logg på Xbox Live-kontoen med en voksenkonto.
  2. Gå til Settings, og velg deretter Family.
  3. Velg barnekontoen du vil administrere.
  4. Gå til Online Safety, og velg deretter Change Settings.
  5. Endre innstillingene til akkurat det du ønsker.
  6. Du kan avslutte ved å trykke B på kontrolleren, og deretter velge Save and Exit.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du definerer og konfigurerer online-sikkerhet og innstillinger for personvern, kan du se Online-sikkerhet og personvern for Xbox Live og Zune.