Angi foreldrekontroller for Xbox 360

Oversikt

På Xbox 360-konsollen kan du tilpasse og administrere familiens tilgang til spill, filmer og TV-innhold. Foreldrekontrollene på Xbox 360 kan brukes til å styre selve konsollen og tilgang til innhold på Xbox Live, inkludert følgende:

• Hvilke spill som kan spilles.
  • Hvilke filmer og TV-programmer som kan vises.
  • Hvor lenge hvert familiemedlem kan bruke konsollen per dag eller per uke.
  • Om et familiemedlem kan få tilgang til Xbox Live.

Obs!

På denne siden

Hvordan aktiverer jeg foreldrekontroll på Xbox 360-konsollen?

Du kan angi foreldrekontroller for Xbox 360 via selve konsollen eller på Xbox Live via datamaskinen.

Foreldrekontroller er delt i to grupper: konsollkontroller og innstillinger for nettsikkerhet og personvern. Konsollkontroller finnes i området Family Settings eller Family Center på konsollen (avhengig av hvilken Xbox Live-medlemskapstype du har).

Angi foreldrekontroller på Xbox 360-konsollen

1. Gå til Settings på konsollen, og velg deretter Family.
picture
  1. Velg gamertagen for barnet du vil justere innstillinger for.
  2. Velg Change Settings under Privacy & Online Settings.
  3. Oppdater innstillingene, og avslutt deretter skjermen for å lagre.

Angi foreldrekontroller via datamaskinen

1. Logg på Xbox-kontoen.
  2. Trykk eller klikk Min konto.
  3. Trykk eller klikk Sikkerhet, familie og forumer.
  4. Trykk eller klikk Nettsikkerhet på Xbox 360, og velg deretter kontoen du vil justere. (Barnets avatar vises her ved siden av din egen.)
  5. Velg Tillatt eller Blokkert ved siden av områdene du vil begrense eller gi tilgang til, og trykk eller klikk deretter Lagre.

Hva kan jeg kontrollere på konsollen?

Du kan styre følgende på Xbox 360-konsollen:

• Ratings and Content: Med disse innstillingene kan du begrense spill- og videoinnhold på grunnlag av innholdets klassifisering. Du kan også angi om uklassifisert eller eksplisitt innhold skal kunne spilles av på denne konsollen.
    Tips!  Du kan lage unntak for enkeltspill som er utenfor klassifiseringsbegrensningene du har angitt.
  • Family Timer: Denne innstillingen gjør at du kan begrense hvor lenge konsollen kan brukes daglig eller ukentlig.
  • Xbox Live Access: Med denne innstillingen kan du bestemme om familien din skal kunne koble til Xbox Live fra denne konsollen.
  • Xbox Live Membership Creation: Med denne innstillingen kan du styre om nye Xbox Live-medlemskap skal kunne opprettes fra konsollen.
  • Change Pass Code: Med denne innstillingen kan du endre passordet.
  • Reset to Default Settings: Med denne innstillingen kan du tilbakestille innstillingene til de opprinnelige fabrikkinnstillingene.

Hvordan endrer jeg passordet på konsollen?

Slik endrer du passordet:

1. Gå til Settings på konsollen, og velg deretter Family.
  2. Skriv inn passordet på fire tegn.
  3. Velg Change Pass Code.
  4. Velg Change Pass Code på nytt.
  5. Angi et nytt passord på fire tegn to ganger.
  6. Velg Done.
  7. Velg Save and Exit.

Hva kan jeg gjøre hvis jeg har glemt passordet jeg opprettet for foreldrekontroller?

Hvis du har glemt passordet, kan du tilbakestille det ved å svare på passordspørsmålet du opprettet for foreldrekontroller. Slik gjør du det:

1. Gå til Settings på konsollen, og velg deretter Family.
  2. Velg en innstilling for innholdskontroll du vil endre.
  3. Skriv inn et hvilket som helst passord (selv om det er feil) når du blir bedt om det.
  4. Når du får beskjed om at passordet er feil, velger du Reset Pass Code.
  5. Når passordspørsmålet vises, bruker du håndkontrolleren eller minitastaturet til å skrive inn svaret, og deretter velger du Done.

Hvis du ikke kan huske svaret på passordspørsmålet, må du kontakte kundestøtte for Xbox for å få mer hjelp.

Hvordan stiller jeg inn familietidtakeren på konsollen?

Bruk familietidtakeren til å begrense hvor lenge familien din kan bruke konsollen daglig eller ukentlig. Familiemedlemmene kan se hvor mye tid som gjenstår, ved å trykke guideknappen på Xbox-håndkontrolleren. Når tiden utløper, slås konsollen av og kan ikke brukes igjen før familietidtakeren tilbakestilles automatisk neste dag eller uke.

Slik stiller du inn familietidtakeren:

1. Gå til Settings på konsollen, og velg deretter Family.
  2. Velg On for å aktivere konsollsikkerhet.
  3. Skriv inn et passord på fire tegn med håndkontrolleren.
  4. Velg Family Timer.
  5. Velg om du vil angi en daglig (Daily) eller ukentlig (Weekly) tidtaker.
  6. Gå ned til tidsperioden, og bruk venstre styrespak for å øke eller redusere tidsperioden. Velg deretter Continue.
  7. Velg Save and Exit.

Når familietidtakeren er aktivert, vises varsler 1 time, 30 minutter, 15 minutter og 5 minutter før tiden er oppbrukt. Da får spillerne tilstrekkelig tid til å lagre spillet. Når ett av disse varslene vises, kan du imidlertid legge til mer tid eller deaktivere tidtakeren ved å skrive inn passordet.

Slik legger du til tid eller deaktiverer familietidtakeren:

1. Når et familietidtakervarsel vises, trykker du guideknappen for å se alternativene for familietidtakeren.
  2. Skriv inn passordet på fire tegn på kontrolleren.
  3. Velg å legge til mer tid, deaktivere tidtakeren eller slå av konsollen.

Obs! Hvis du vil ha informasjon om hvordan du styrer Xbox Live-opplevelsen, kan du se Innstillinger for nettsikkerhet og personvern for barnekontoer for Xbox 360.