Lyd- og bildeproblemer for Xbox 360

Symptomer

Hvis du har problemer med lyden eller bildet, kan du prøve denne fremgangsmåten og deretter feilsøkingen nedenfor.

Hvis du mottar en feilkode eller en statuskode når du har problemet, kan du søke etter en løsning på siden Søk etter feilkoder/statuskoder.

Lyd- og bildeproblemer

Ikke bilde eller en tom skjerm

Fire røde lys rundt strømknappen

(bare den originale Xbox 360-konsollen)

Prøv løsningen for blinkende røde lys.

Skjermen har fryst

Bildet er uklart eller utydelig

Bildet er strukket

Dette problemet kan oppstå hvis du bruker en VGA-kabel med en original Xbox 360-konsoll eller en Xbox 360 S-konsoll. Prøv å endre skjerminnstillingene for å forbedre bildekvaliteten.

Følg de første trinnene i denne artikkelen, og prøv deretter ett eller begge av følgende:

• Endre skjermformatet for konsollen til Normal.
  • Endre skjermoppløsningen.

Bildet har grønn eller purpurfarget fargetone, flimring eller dobbeltkontur

Prøv følgende:

Koble til konsollen og TVen på nytt:

1. Fjern eventuelle enheter som er plassert mellom konsollen og TVen.
  2. Koble HDMI-kabelen på baksiden av konsollen direkte til HDMI-porten på HDTVen eller skjermen.
  3. Hvis du bruker en A/V-kabel som bare er beregnet på lyd, kobler du fra denne kabelen, og deretter kobler du HDMI-kabelen på baksiden av konsollen direkte til HDMI-porten på HDTVen eller skjermen.

Finn ut mer om hvordan du kobler konsollen til en TV.

Obs! Hvis HDTVen har en funksjon for bildeforbedring eller en type funksjon for digital støyreduksjon, deaktiverer du denne funksjonen. Se i brukerhåndboken for HDTVen hvis du vil ha instruksjoner.

Grafikken er misformet eller vises ikke på en korrekt måte

Video eller film spilles av med redusert oppløsning

HDCP-protokollen (High-bandwidth Digital Content Protection) er nødvendig for å kunne spille av en DVD, HD-DVD eller nedlastet film i HD. Ikke alle HDTVer, skjermer eller adaptere støtter denne protokollen.

• Kontrollere at HDTVen støtter HDCP. Se i brukerhåndboken for HDTVen hvis du vil ha mer informasjon.
  • Du kan ikke bruke en DVI-port og adapter til å koble en HDMI-kabel til konsollen. DVI-porter har ikke støtte for HDCP-protokollen. Finn ut hvordan du kobler konsollen til en TV.

Lyd uten bilde

Prøv følgende:

• Kontroller at TVen er på.
  • Bytt mellom AV-kilder og innganger på TV-en.
  • Fjern eventuelle enheter, for eksempel en mottaker, som er plassert mellom konsollen og TVen.
  • Hvis TVen har energisparingsmodus, slår du av denne funksjonen i TV-ens videoalternativer.

Hvis du bruker Xbox 360 E-konsollen, prøver du følgende:

1. Slå av konsollen.
  2. Koble fra alle lyd- og videokabler (inkludert headsett) på baksiden av konsollen.
  3. Koble bare HDMI-kabelen til på baksiden av konsollen. Koble deretter HDMI-kabelen til en inngang for TVen.

Bilde uten lyd

Bilde og lyd er ikke synkronisert

Prøv å koble til konsollen og TVen på nytt:

1. Fjern eventuelle enheter som er plassert mellom konsollen og TVen.
  2. Koble HDMI-kabelen på baksiden av konsollen direkte til HDMI-porten på HDTVen eller skjermen.
  3. Hvis du bruker en A/V-kabel som bare er beregnet på lyd, kobler du fra denne kabelen, og deretter kobler du HDMI-kabelen på baksiden av konsollen direkte til HDMI-porten på HDTVen eller skjermen.

Lyd- eller videoproblemer med en app

Hvis du opplever bufringsproblemer med en app, f.eks. Netflix, prøver du først å teste tilkoblingen til Xbox Live. Slik gjør du det:

1. Fra Xbox Dashboard går du til Settings og velger deretter System.
  2. Velg Network Settings.
  3. Velg nettverket du bruker for å koble til Internett.
  4. Velg Test Xbox Live Connection.
  5. Følg instruksjonene/forslagene på skjermen.

Hvis du trenger mer hjelp, kan du se Problemer med tilkoblingshastighet eller frakoblinger.

Hvis du ennå opplever bufringsproblemer, sletter du appens data for lagrede spill. Slik gjør du det:

1. Fra Xbox Dashboard går du til Settings og velger deretter System.
  2. Velg Storage, og velg deretter den primære lagringsenheten
  3. Velg Games and Apps.
  4. Velg appen du har problemer med.
  5. Velg alle oppføringer med "Saved Game", velg Delete og bekreft deretter slettingen.

Hvis en videoapp slutter å svare, sletter du appen og installerer den på nytt. Slik gjør du det:

1. Fra Xbox Dashboard går du til Settings og velger deretter System.
  2. Velg Storage.
  3. Velg den primære lagringsenheten (sannsynligvis harddisken).
  4. Velg Games and Apps.
  5. Finn og velg alle elementer som refererer til appen.
  6. Velg Delete.
  7. Gå tilbake til Xbox-dashbordet.
  8. Gå til Apps og velg deretter Browse Apps.
  9. Bla gjennom eller søk etter appen.
  10. Velg appen for å laste den ned.

Hvis du opplever andre lyd- eller videoproblemer med en app, går du til siden Apps, klikker appen du har problemer med og klikker deretter koblingen "Troubleshoot problems" på siden som kommer opp.

Obs! Internet Explorer-appen støtter ikke Adobe Flash. Videoer som krever Adobe Flash vil ikke kunne vises i denne appen.