Slik får du en ny Xbox 360-oppdatering

Se disse tipsene og trinnene for oppdatering

Programvaren for Xbox 360-konsollen oppdateres regelmessig med nye funksjoner. Hvis du har ett av følgende problemer, kan du løse det ved å oppdatere programvaren for konsollen:

• Dashboard-temaer vises ikke.
  • Avatarer mangler.
  • Kinect-sensoren virker ikke (lyset på føleren blinker grønt eller rødt).

Obs!  Versjonen av konsollprogramvaren som er tilgjengelig her, er fra 4. juni 2014.

Oppdatering av programvaren i konsollen

Installer fra Xbox Live

Det er enklest å oppdatere programvaren i konsollen ved å koble til Xbox Live. Alt du trenger for å kunne oppdatere konsollen ved å bruke Xbox Live, er en Internett-tilkobling.

Koble Xbox 360-konsollen til Internett. Hvis du vil vite hvordan du gjør dette, kan du se Trådløs tilkobling eller Kablet tilkobling.

1. Trykk på Guide-knappen på kontrolleren, gå til Settings og velg System Settings.
  2. Velg Network Settings.
  3. Velg Wired Network eller navnet på det trådløse nettverket ditt hvis du blir bedt om å gjøre det.
  4. Velg Test Xbox Live Connection.
picture
  1. Velg Yes hvis du får spørsmål om du vil oppdatere konsollprogramvaren.

Hvis du får en tilkoblingsfeil, kan du prøve å bruke løsningen for tilkobling til Xbox Live.

Var ikke oppdateringen av konsollen vellykket?

Installere fra en spillplate

Hvis du ikke har koblet til Xbox Live på en stund, kan det hende at programvaren i konsollen må oppdateres. Hvis en spilleplate inneholder en nyere versjon av programvaren i konsollen enn den du har for øyeblikket, blir du bedt om å installere oppdateringen når du starter spillet.

Obs! Hvis du velger ikke å oppdatere programvaren i konsollen, blir du bedt om å oppdatere neste gang du starter spillet. Enkelte Kinect-spill krever en oppdatering av programvaren i konsollen for å virke som de skal.

Kopiere til en minnepinne

Hvis du ikke kan koble Xbox 360-konsollen til Internett, kan du kopiere konsolloppdateringen fra datamaskinen til en minnepinne og deretter installere den på konsollen.

Obs!  FAT32-filsystemet må brukes på minnepinnen. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du formaterer en minnepinne, kan du se delen "Formatere en minnepinne" under Støtte for minnepinne for Xbox 360.

1. Koble minnepinnen til en USB-port på datamaskinen.
  2. Last ned oppdateringsfilen.
  3. Klikk Lagre for å lagre konsolloppdateringen (ZIP-fil) på datamaskinen.
  4. Pakk ut filen. Hvis du bruker Windows XP, Windows Vista eller Windows 7, dobbeltklikker du ZIP-filen for å pakke den ut.
  5. Kopier innholdet i ZIP-filen til rotmappen på minnepinnen (for eksempel E:\). Ikke kopier innholdet til en annen mappe på minnepinnen (for eksempel E:\Filer).
  6. Koble minnepinnen fra datamaskinen.
  7. Koble minnepinnen til en USB-port på Xbox 360-konsollen.
  8. Start konsollen på nytt.
  9. Når konsollen starter på nytt, starter installasjonsprogrammet automatisk. Når du får spørsmål om du vil oppdatere den nye konsollprogramvaren, velger du Yes.

Brenne til en DVD eller CD

Du kan oppdatere Xbox 360-konsollen ved å laste ned oppdateringen til datamaskinen fra Xbox.com, brenne oppdateringen til en CD eller DVD, og deretter installere oppdateringen på konsollen. Slik gjør du det:

1. På datamaskinen laster du ned oppdateringsfilen.
  2. Klikk Lagre for å lagre konsolloppdateringen (ZIP-fil) på datamaskinen.
  3. Pakk ut filen. Hvis du bruker Windows XP, Windows Vista eller Windows 7, dobbeltklikker du ZIP-filen for å pakke den ut.
    • Hvis du bruker Windows XP, Windows Vista eller Windows 7, dobbeltklikker du ZIP-filen for å pakke den ut.
    • Hvis du bruker en tidligere versjon av Windows, må du bruke et spesialprogram for å pakke ut filen (for eksempel WinZip).
  4. Sett inn en tom, skrivbar CD eller DVD i datamaskinen.
  5. Kopier innholdet i ZIP-filen til rotmappen på CDen eller DVDen, og velg alternativet for å skrive (brenne) filene til platen.
  6. Når filene er brent til platen, tar du den ut av datamaskinen og setter den inn i diskstasjonen på Xbox 360-konsollen.
  7. Start konsollen på nytt.
  8. Når konsollen starter på nytt, starter installasjonsprogrammet automatisk. Når du får spørsmål om du vil oppdatere den nye konsollprogramvaren, velger du Yes.

Vanlige spørsmål

Hva koster oppdateringen?
Ingenting. Den er gratis.

Hvordan kan jeg finne ut om programvaren i konsollen er oppdatert?
Hvis konsollen er koblet til Xbox Live, har du den nyeste programvaren. Når du kobler til Xbox Live, blir du automatisk bedt om å oppdatere programvaren hvis en oppdatering er tilgjengelig.

Må jeg installere oppdateringen?
Svar: Nei. Hvis du vil spille eller kommunisere via Xbox Live, må du imidlertid ha den nyeste programvaren i konsollen. Det kan også hende at du må installere oppdateringen før du kan spille nye spill.

Kinect-spill kan kanskje ikke spilles som de skal hvis programvaren i konsollen ikke er oppdatert.

Kan jeg gå tilbake til den gamle programvareversjonen hvis jeg ombestemmer meg?
Nei. Når du har oppdatert konsollen, kan du ikke gå tilbake.

Jeg kan ikke koble til Xbox Live. Hva skal jeg gjøre?
Svar: Hvis du ikke kan koble til Xbox Live, prøver du å bruke løsningen for tilkobling til Xbox Live.

What are other users saying about these topics?

To see what other users are saying about these topics, or to ask your own questions, go to our Xbox Support Forums and view the following conversations:

Vær oppmerksom på at innholdet på støtteforumene for Xbox bare er på engelsk. Du kan oversette innholdet på støtteforumene for Xbox til andre språk ved å lime inn URL-adressen i et oversettelsesverktøy på Internett, for eksempel Bing Translator.