Windows 8: Konfigurere Xbox 360 som en Windows Media Center extender-enhet

Oversikt

Obs!  Xbox One støtter ikke strømming av medier fra Windows Media Center.

Du kan bruke Windows Media Center til å strømme musikk, bilder og video på Xbox 360-konsollen fra en hvilken som helst datamaskin på hjemmenettverket. Fremgangsmåten nedenfor gjelder for Windows 8. Hvis du vil ha hjelp med å installere Windows Media Center på datamaskinen, kan du se Windows Media Center.

Hvis du vil konfigurere Windows Media Center på andre versjoner av Windows, kan du se følgende artikler:

Trinn 1: Koble konsollen til nettverket

Hvis du allerede har koblet konsollen til nettverket, kan du gå til trinn 2 nedenfor.

Hvis ikke kobler du konsollen til hjemmenettverket ved hjelp av en kabelbasert eller trådløs tilkobling. Deretter tester du for å kontrollere at Xbox-konsollen er tilkoblet. Slik gjør du det:

1. Trykk guideknappen på Xbox-kontrolleren.

Trykk guideknappen på Xbox-kontrolleren.
  1. Gå til Settings, og velg deretter System Settings.
Velg System Settings.
  1. Velg Network Settings.
Velg Network Settings.
  1. Velg navnet på det trådløse nettverket, eller velg Wired Network hvis du har en kabelbasert tilkobling.
Velg Wired Network eller navnet på det trådløse nettverket.
  1. Velg Test Xbox Live Connection.
Velg Test Xbox Live Connection.

Hvis nettverksstatusen for tilkoblingen til nettverket vises som Connected, går du til trinn 2 nedenfor. Hvis ikke velger du More Info på konsollen og følger forslagene.

Trinn 2: Fjerne tidligere tilkoblinger (om nødvendig)

Hvis du tidligere ikke har koblet en datamaskin til Xbox 360-konsollen, går du til trinn 3. Hvis du har gjort dette, må du fjerne den eksisterende tilkoblingen. Du kan fjerne de forrige trinnene på datamaskinen eller på Xbox-konsollen:

Trinn på datamaskin: Fjerne tidligere tilkoblinger

1. Start Windows Media Center.
  2. Velg Pil ned nederst på menyen, og velg Innstillinger under Oppgaver.
Velg Innstillinger under Oppgaver.
  1. Velg Extender-enhet.

Velg Xbox 360 Media Center Extender.
  1. Velg Xbox 360 Media Center Extender.
  2. Velg Avinstaller.
  3. Velg Neste.

Trinn på konsoll: Fjerne tidligere tilkoblinger

1. Gå til My Settings, og velg deretter System.
  2. Velg Computers.
  3. Velg Windows Media Center.
  4. Velg Disconnect.
  5. Trykk B-knappen på kontrolleren for å gå tilbake til Xbox Dashboard.

Trinn 3: Hente installasjonsnøkkelen på konsollen

1. På konsollen går du til Apps, velger My Apps, og deretter velger du Windows Media Center.
  2. Velg Continue.
  3. Skriv ned den 8-sifrede konfigurasjonsnøkkelen.

Trinn 4: Installere Windows Media Center

Hvis du allerede har installert Windows Media Center på datamaskinen, går du til trinn 5.

Hvis du ikke har gjort det, følger du trinnene på Windows 8 Pro-siden for å installere Windows 8 Media Center Pack eller Windows 8 Pro Pack.

Trinn 5: Legge til konsollen i Windows Media Center

1. Start Windows Media Center på datamaskinen.
  2. Bla ned til Oppgaver, og velg deretter Extender-enhet.
  3. Velg Neste på installasjonsskjermen for Extender-enheten.
Velg Neste på installasjonsskjermen for Extender-enheten.
  1. Angi den 8-sifrede installasjonsnøkkelen fra trinn 3 når du blir bedt om det.
Angi den 8-sifrede installasjonsnøkkelen.
  1. Velg Neste for å fullføre installasjonen.
Velg Neste etter at du har angitt den 8-sifrede installasjonsnøkkelen.

Trinn 6: Starte Windows Media Center på konsollen

Gå til Apps, velg My Apps, og velg deretter Windows Media Center. Det tar litt tid å bygge mediebibliotekene første gang du bruker Windows Media Center på konsollen.