Windows Vista: Konfigurere Windows Media Center med Xbox 360

Oversikt

Du kan bruke Windows Media Center til å strømme musikk, bilder og video på Xbox 360-konsollen fra en hvilken som helst datamaskin på hjemmenettverket. Følgende trinn gjelder for Windows Vista Ultimate og Home Premium. Hvis du vil ha hjelp til å installere eller konfigurere Windows Media Center på datamaskinen, kan du se Windows Media Center.

Obs!  Xbox One støtter ikke strømming av medier fra Windows Media Center.

Hvis du vil konfigurere Windows Media Center på andre versjoner av Windows, kan du se følgende artikler:

Trinn 1: Koble konsollen til nettverket

Hvis du allerede har koblet konsollen til nettverket, kan du gå til trinn 2 nedenfor.

Hvis ikke kobler du konsollen til hjemmenettverket ved hjelp av en kabelbasert eller trådløs tilkobling. Deretter tester du for å kontrollere at Xbox-konsollen er tilkoblet. Slik gjør du det:

1. Trykk Guide--knappen på Xbox-kontrolleren.
  2. Gå til Settings, og velg deretter System Settings.
  3. Velg Network Settings.
  4. Velg Wired Network eller Wireless network.
  5. Velg Test Xbox Live Connection.

Hvis nettverksstatusen for tilkoblingen til nettverket vises som Connected, går du til trinn 2 nedenfor. Hvis ikke velger du More Info på konsollen og følger forslagene.

Trinn 2: Fjerne tidligere tilkoblinger

Hvis du tidligere har koblet en datamaskin til Xbox 360-konsollen, må du fjerne den eksisterende tilkoblingen. Slik gjør du det:

På datamaskinen

1. Start Windows Media Center.
  2. Gå til Oppgaver, og velg deretter Innstillinger.
  3. Velg Extender-enhet.
  4. Velg Xbox 360 Media Center Extender.
  5. Velg Avinstaller.
  6. Velg Neste.

På Xbox 360-konsollen

1. Trykk guideknappen på kontrolleren, gå til Settings, og velg deretter System Settings.
  2. Velg Computers.
  3. Velg Windows Media Center.
  4. Velg Disconnect.
  5. Trykk B-knappen på kontrolleren for å gå tilbake til Xbox Dashboard.

Trinn 3: Hente installasjonsnøkkelen på konsollen

1. Gå til Apps, og velg deretter My Apps.
  2. Velg Media Center.
  3. Skriv ned den 8-sifrede installasjonsnøkkelen.

Trinn 4: Legge til konsollen i Windows Media Center

1. Start Windows Media Center på datamaskinen.
  2. Gå til Oppgaver, og velg deretter Extender-enhet.
  3. Angi den 8-sifrede installasjonsnøkkelen fra trinn 3 når du blir bedt om det.
  4. Velg Neste for å fullføre installasjonen.

Trinn 5: Starte Windows Media Center på konsollen

1. Gå til Apps, velg My Apps, og velg deretter Windows Media Center. Det tar litt tid å bygge mediebibliotekene første gang du bruker Windows Media Center på konsollen.

Hvis det oppstår problemer, kan du se Tilkoblinger: Windows Media Center-PC.