Xbox Live-chat på Xbox 360-konsollen

Oversikt

Bruk Xbox 360-hodesettet eller Kinect-sensoren til å chatte med vennene dine via Xbox 360-konsollen, enten som et party eller i private chatter.

Hvis du har problemer med chat, kan det hende at Xbox Live-tjenesten er nede. Se etter tjenestevarsler på statussiden for Xbox Live, eller se om det vises et varsel fra Xbox Live-tjenesten øverst på denne siden.

Hvis du har andre problemer med Xbox Live-chat, kan du se Feilsøke problemer med Xbox Live-chat på Xbox 360.

Chat på Xbox Live

Det du trenger

Privat chat, partychat og talekommunikasjon i spillet krever følgende:

Valgfritt Du kan skrive raskere hvis du kobler minitastaturet for Xbox 360 eller et USB-tastatur til konsollen.

Konfigurere chat

Det er enkelt å konfigurere kommunikasjon. Du bare kobler til Xbox 360-hodesettet eller Kinect-sensoren, og deretter angir du innstillingene for online-sikkerhet. Du kan også tillate kommunikasjon med alle eller bare med vennene dine.

1. Koble til hodesettet eller Kinect-sensoren:
    • Hvis du bruker et kabelbasert hodesett: Koble det til håndkontrolleren.
    • Hvis du bruker et trådløst hodesett: Koble det til konsollen.
    • Hvis du bruker en Kinect-sensor:
      1. Logg på Xbox Live.
      2. Trykk guideknappen på håndkontrolleren.
      3. Velg Chat.
      4. Sett Kinect-mikrofonen til On.
      Tips! Ved å kalibrere Kinect-sensoren for tale og lyd kan du få en bedre chatteopplevelse. Dette gjør du ved å se Bruke lydfeilsøkingen på Kinect-sensoren for Xbox 360. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du bruker talekommandoer med Kinect, kan du se Kinect-talekommandoer.

2. Angi innstillingene for online-sikkerhet:
    1. Gå til Settings, og velg Privacy.
    2. Velg Change settings.
    3. Velg Customize.
    4. Velg Voice and Text.
    5. Velg Everyone, Friends Only eller Blocked, og trykk deretter B .
    6. Velg Save and Exit.

Obs! Hvis du bruker en barnekonto på Xbox Live, må voksenkontoen godkjenne denne endringen.

Privat chat

Privat chat er en samtale mellom deg og en annen person. Ingen andre kan høre eller delta i denne chatten. Vennen din kan spille samme spill som deg, spille et annet spill, se på en film eller høre på musikk.

Du kan ha opptil fire private chatter i gang samtidig:

• under et flerspillerspill på Xbox Live, i tillegg til den offentlige kommunikasjonen i spillet.
  • mens du er vert for et Xbox Live-party.

Konfigurere privat chat

1. Koble til Xbox 360-hodesettet eller Kinect-sensoren, og logg deretter på Xbox Live.
  2. Trykk guideknappen på håndkontrolleren.
  3. Velg Chat.
  4. Velg en tilgjengelig kanal for privat chat, og velg eller angi gamertagen for personen du vil chatte med.
Chat-skjermen på Xbox Live der en privat chattekanal er valgt
  1. Velg Send Message. Personen du inviterer, har fem minutter på seg til å godta invitasjonen. Etter fem minutter antar Xbox Live at vennen din ikke er tilgjengelig, og avbryter invitasjonen. Du kan prøve å sende en ny invitasjon senere.

Obs! Når noen avslår en chatinvitasjon, vet ikke avsenderen om invitasjonen har utløpt eller ble avslått. Avsenderen mottar bare et varsel om avbrytelsen av invitasjonen.

Bytte chatkanalen

Du kan bytte chatkanalene for å velge hvem du vil snakke med.

Hvis du vil … Gjør du dette …
Bare snakke med spillere i spillet
  1. Trykk guideknappen .
  2. Velg Party og deretter Party Options.
  3. Velg Chat Channel og deretter Game Chat.
Bare snakke med medlemmer i partyet
  1. Trykk guideknappen .
  2. Velg Party og deretter Party Options.
  3. Velg Chat Channel og deretter Party Chat.
Dempe en enkeltspiller
  1. Trykk guideknappen .
  2. Velg Party og deretter spillerens gamertag.
  3. Velg Mute.