Feilkode 80072741 vises når du bruker Xbox Live på Xbox 360

Du ser følgende feilkode når du bruker Xbox Live på Xbox 360:

Error 80072741

Dette kan bety følgende:

• Enkelte Xbox-funksjoner er ikke tilgjengelige på grunn av systemvedlikehold eller et midlertidig problem med Xbox Live.
  • Du får ikke tilgang til enkelte Xbox-funksjoner på grunn av et problem med nettverkskonfigurasjonen.
  • Det har oppstått et problem med betalingsalternativet.

Løsninger

Prøv følgende fremgangsmåter for å løse problemet. Hvis en løsning ikke virker, går du til den neste.

Løsning 1: Kontroller statusen for Xbox Live-tjenesten.

Hvis det vises noen varsler her, venter du til tjenesten er oppe og går, og deretter prøver du på nytt:

TV, musikk og video: oppe og går
2017-07-23T09:11:34.3725947+00:00

Hvis ingen tjenestevarsler vises, kan det være et problem med tilkoblingen.

Løsning 2: Test tilkoblingen.

Test Xbox Live-tilkoblingen på Xbox 360-konsollen. Slik gjør du det:

1. Trykk Guide-knappen på kontrolleren.
  2. Gå til Innstillinger, og velg deretter Systeminnstillinger.
  3. Velg Nettverksinnstillinger.
  4. Velg Wired Network eller navnet på det trådløse nettverket ditt hvis du blir bedt om det.
  5. Velg Test Xbox Live Connection.
  6. Hvis testen fungerer, er du tilkoblet. Hvis den mislykkes og du får en feilmelding, prøver du Løsning for tilkoblingsfeil for Xbox 360.

Løsning 3: Slett profilen og tøm bufferen.

1. Koble fra alt tilbehør på konsollen, for eksempel hodesettet, minitastaturet for Xbox 360 og Kinect-sensoren.
  2. Slett profilen. Se Slette en Xbox Live-profil fra en Xbox 360-konsoll.
  3. Tøm systembufferen. Se Slik tømmer du hurtigbufferen på Xbox 360.
  4. Last ned profilen på nytt. Se Laste ned Xbox-profilen (gamertagen) til en hvilken som helst Xbox One-konsoll.
  5. Start konsollen på nytt.

Løsning 4: Åpne nettverksporter.

Hvis du har en brannmur eller er koblet til et nettverk på arbeid eller skolen, må du kanskje åpne nettverksporter for at Xbox 360-konsollen skal kunne kommunisere med Xbox Live. Se Løsning for NAT-feil for Xbox 360 for å få hjelp til å åpne nettverksporter.

Løsning 5: Kontroller faktureringsadressen.

Kontroller at faktureringsadressen for Microsoft-kontoen samsvarer med faktureringsadressen som brukes av kredittkortselskapet. Kontroller også at kortets utløpsdato ikke er passert. Slik gjør du det:

1. Logg på siden Betaling og fakturering med Microsoft-kontoen.

Hvis du ikke husker e-postadressen eller passordet for Microsoft-kontoen din, kan du bruke løsningen for tapt konto eller løsningen for tapt passord.

2. Velg Faktureringsinformasjon, og følg deretter trinnene for å gå gjennom faktureringsinformasjonen.

Obs!  Hvis du ser noen feil, velger du Rediger profil og følger deretter instruksjonene for å oppdatere informasjonen.

Løsning 6: Oppdater eller endre betalingsalternativet.

Hvis du tror at det kan være et problem med betalingsalternativet som er knyttet til kontoen din, oppdaterer eller endrer du betalingsalternativet du bruker. Du gjør dette ved å gå til Oppdatere et betalingsalternativ på nettet, velge enten Oppdatere et betalingsalternativ eller Legge til et betalingsalternativ til venstre på skjermen og deretter følge instruksjonene.