Feilkode 80150010 vises med en Xbox Live-konto på Xbox 360

Du ser følgende feilmelding når du prøver å laste ned, endre eller opprette en Xbox Live-konto på Xbox 360:

Denne handlingen kan ikke utføres for øyeblikket. Prøv på nytt senere. 80150010

Dette kan bety at du ikke er logget på Xbox Live-kontoen, at du er logget på feil Xbox Live-konto, eller at du prøvde å opprette en profil med samme navn som en annen profil.

Løsninger

Feilen vises når du prøver å laste ned en Xbox Live-konto

Hvis feilen oppstår når du prøver å laste ned en Xbox Live-konto til en Xbox 360-konsoll, kan du prøve løsningene nedenfor. Hvis den første løsningen ikke virker, går du til den neste.

Løsning 1: Kontroller statusen for Xbox Live-tjenesten.

Hvis det vises noen varsler her, venter du til tjenesten er oppe og går, og deretter prøver du på nytt:

Xbox Live kjernetjenester: oppe og går
2017-02-25T09:04:41.1634270+00:00

Løsning 2: Logg på for å bekrefte sikkerhetsinformasjonen for Microsoft-kontoen.

Følg denne fremgangsmåten for å bekrefte at vi har riktig sikkerhetsinformasjon for deg:

1. Gå til account.microsoft.com, og logg på med påloggingsinformasjonen for Microsoft-kontoen din.
    Obs!  Hvis du har glemt e-postadressen eller passordet for Microsoft-kontoen din, kan du bruke løsningen for tapt konto eller løsningen for tapt passord.
  2. Klikk Sikkerhet og passord øverst på siden. Siden dette er sensitiv informasjon, blir du bedt om å motta og angi en sikkerhetskode. Velg telefonnummeret eller e-postadressen du vil vi skal sende koden til.
  3. Klikk Administrere avansert sikkerhet. Hvis det står Bekreft ved siden av noen av telefonnumrene eller e-postadressene, må du klikke denne koblingen for å bekrefte at vi har riktig informasjon for deg. Du mottar en sikkerhetskode. Angi denne koden i feltet som vises, og klikk Bekreft.
  4. Logg av Microsoft-kontoen, og logg deretter på på nytt.
  5. Logg på Xbox 360, og prøv å utføre oppgaven på nytt.

Løsning 3: Fjern alle dupliserte profiler, tøm systembufferen, og last deretter ned en av profilene på nytt.

Det kan hende at du får denne feilen fordi du har lastet ned profilen din to ganger. I så fall kan du fjerne begge, tømme systembufferen og deretter laste ned en av dem på nytt. Slik gjør du det:

Slette en profil

1. Trykk guideknappen på håndkontrolleren, og trykk deretter X for å logge av.
En pil peker mot den store guideknappen i midten på en Xbox-håndkontroller.
  1. Fjern eventuelle profiler på Xbox 360-konsollen som har samme navn som gamertagen du vil gjenopprette. Gå til Innstillinger på konsollen, og deretter System.
  2. Velg Lagring.
  3. Velg lagringsenheten som profilen ligger på.
  4. Velg Profiler.
  5. Velg gamertagen du vil slette.
  6. Velg Slett.
  7. Velg Slett kun profilen.

Tømme systembufferen og laste ned profilen på nytt

1. Trykk guideknappen på kontrolleren, gå til Innstillinger, og velg Systeminnstillinger.
  2. Velg Storage.
Alternativet Storage er valgt på System Settings-skjermen.
  1. Merk (men ikke velg) en lagringsenhet, og trykk deretter Y på håndkontrolleren for å velge Enhetsalternativer.
    Obs!
    Det har ikke noe å si hvilken lagringsenhet du velger. Dermed tømmes bufferen for alle lagringsenheter.
  2. Velg Tøm systemets bufferEnhetsalternativer-skjermen.
Alternativet Clear System Cache er uthevet på Device Options-skjermen.
  1. Når du blir bedt om å bekrefte vedlikehold av lagringsenhet, velger du Ja.
  2. Trykk guideknappen på håndkontrolleren.
  3. Velg Last ned profil, og følg deretter instruksjonene.

Feilen vises når du nylig har endret kontoinnstillinger

Hvis feilen vises når du endrer Microsoft-kontoinnstillinger, kan du prøve løsningene nedenfor.

Løsning 1: Kontroller statusen for Xbox Live-tjenesten.

Hvis det vises noen varsler her, venter du til tjenesten er oppe og går, og deretter prøver du på nytt:

Xbox Live kjernetjenester: oppe og går
2017-02-25T09:04:41.1634270+00:00

Løsning 2: Kontroller at du bruker riktig Microsoft-konto.

Hvis du har flere Microsoft-kontoer, kontrollerer du at du brukte riktig legitimasjon for Microsoft-kontoen (e-postadressen og passordet du bruker til å logge på Xbox Live).

Hvis du bruker riktig e-postadresse og passord og likevel får feilkode 80150010, prøver du neste løsning.

Obs!  Hvis du har glemt e-postadressen eller passordet for Microsoft-kontoen din, kan du bruke løsningen for tapt konto eller løsningen for tapt passord.

Løsning 3: Logg på Microsoft-kontoen på datamaskinen, og last deretter ned profilen.

1. Logg på Microsoft-kontoen.
  2. Hvis du kan logge på Microsoft-kontoen på datamaskinen, prøver du å laste ned profilen på Xbox 360-konsollen:
    1. Trykk guideknappen på håndkontrolleren.
    2. Velg Last ned profil, og følg deretter instruksjonene.
  3. Hvis dette fungerer, prøver du oppgaven på nytt.

Hvis problemet vedvarer, kan du kontakte kundestøtte for Xbox.

Mer informasjon

Du kan fortsatt spille spill på Xbox Live hvis påloggingstjenesten for Microsoft-kontoen ikke er tilgjengelig. Du trenger bare å oppgi legitimasjonen for Microsoft-kontoen når du vil endre kontoinnstillinger eller kjøpe nytt innhold.