Feilkode 80150101 vises når du prøver å laste ned innhold fra Xbox Live

Du ser følgende feilkode og -melding når du prøver å laste ned innhold fra Xbox Live:

Can't retrieve information from Xbox Live. Try again later.

Status code 80150101.

Dette betyr at du hadde et nettverksproblem da du prøvde å laste ned innhold.

Løsninger

Prøv følgende løsninger for å løse problemet.

Løsning 1: Kontrollere statusen for tjenesten og tilkoblingen til Xbox Live

1. Gå til siden for tjenestestatus for å se om det for tiden er problemer med tjenesten.
  2. Hvis det ikke er noen problemer med tjenesten og du får denne feilen når du prøver å laste ned artikkelen, venter du noen minutter og prøver deretter å laste ned innholdet på nytt.
  3. Kjøre tilkoblingstesten for Xbox Live:
    1. Velg settings fra Xbox-dashbordet.
    2. Velg System.
    3. Velg Network Settings.
    4. Velg nettverket ditt.
    5. Velg Test Xbox Live Connection.

Løsning 2: Laste ned innholdet på nytt

Prøv å laste ned innholdet på nytt fra nedlastingsloggen. Slik gjør du det:

1. Logg på Xbox Live på konsollen.
  2. Gå til Settings, og velg deretter Account.
  3. Velg Download History.
  4. Bla gjennom nedlastingsloggen, merk artikkelen, og følg deretter instruksjonene for å laste den ned på nytt.

Hvis nedlastingen mislykkes på nytt, prøver du neste løsning.

Løsning 3: Maksimere nettverksbåndbredden

Kontroller at andre datamaskiner i hjemmet ikke brukes til å laste ned eller overføre filer når du laster ned innhold fra Xbox Live. Når noen i huset surfer på Internett, bruker de nettverksbåndbredde som kunne ha vært utnyttet av konsollen. (Båndbredde er mengden informasjon som kan overføres via Internett-tilkoblingen samtidig.)

Du kan også prøve å koble fra midlertidig eller slå av enheter som er koblet til hjemmenettverket.

Når du har maksimalisert den tilgjengelige nettverksbåndbredden, prøver du å laste ned innholdet på nytt. Hvis nedlastingen mislykkes på nytt, prøver du neste løsning.

Løsning 4: Last ned på et annet tidspunkt på dagen

Enkelte Internett-leverandører blokkerer eller begrenser store nedlastinger i perioder med høy trafikk. Hvis en Internett-leverandør "tilbakestiller" en tilkobling etter en bestemt periode eller begrenser størrelsen på nedlastinger, får du en feilmelding.

Det er ofte mest trafikk på Internett-hjemmenettverk om kvelden når flest folk er hjemme. Du får kanskje størst hastighet på tilkoblingen om dagen. Hvis du har problemer med å laste ned innhold, kontakter du Internett-leverandøren for å finne ut om de begrenser nedlastingsstørrelsen, hastigheten eller mengden innhold du kan laste ned.

Hvis du prøver å laste ned innholdet på et annet tidspunkt på dagen og det fortsatt mislykkes, prøver du neste løsning.

Løsning 5: Åpne nettverksporter

Hvis du har en brannmur eller en ruter, må du kanskje gjøre en konfigurasjonsendring for å tillate Xbox 360-konsollen å kommunisere med Xbox Live. Denne konfigurasjonsendringen kalles noen ganger "åpning av porter" eller "viderekobling av port".

Hvis du vil vite hvilke nettverksporter Xbox Live bruker, kan du se Nettverksporter som brukes av Xbox Live.

Hvis du fortsatt har dette problemet etter at du har prøvd løsningene ovenfor, kan du kontakte kundestøtte for Xbox.