Kjøpe og leie videoer gjennom Xbox Video

Oversikt

Med Xbox Video kan du kjøpe eller leie videoer (filmer og TV-programmer) i Xbox-butikken via Xbox 360-konsollen eller en annen enhet.

Før du kan kjøpe eller leie en video, må du logge på. Du må også sørge for at du har nok penger på Microsoft-kontoen.

Du må vite følgende om å kjøpe videoer i Xbox-butikken:

• Du kan kjøpe TV-programmer og musikkvideoer.
  • Du kan kjøpe eller leie filmer.
  • Du kan strømme eller laste ned videoer.
    Obs!  Musikkvideoer kan bare lastes ned.
  • Mange videoer gir deg mulighet til å velge mellom standardoppløsning (SD) eller HD-oppløsning.
    Obs!  Musikkvideoer kan bare vises i SD.
  • Du kan se videoer på en SD-TV eller -skjerm, en HD-TV eller -skjerm, en dataskjerm eller en Windows Phone 8. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Se Xbox-videoer på forskjellige enheter og skjermer.
Alle TV-programmer, filmer og musikkvideoer viser alle alternativene som er knyttet til dem.

Løsninger

Kjøpe filmer eller TV-programmer

Når du kjøper en film eller et TV-program, kan du laste ned filmen eller TV-programmet opptil fem ganger. Du kan dele disse nedlastingene mellom datamaskinen din og Xbox 360-konsollen ved å bruke Xbox Video. Når du har lastet ned et TV-program eller en film til datamaskinen, kan du synkronisere TV-programmet eller filmen med Windows Phone 8. Du kan også laste ned TV-programmet eller filmen til konsollen din.

Leie filmer

Når du leier en film gjennom Xbox Video for nedlasting, er den tilgjengelig for deg i 14 dager. Nedtellingen på 14 dager begynner når du kjøper filmen.

Når du begynner å spille av filmen, begynner en annen klokke å tikke. I løpet av 24 eller 48 timer kan du se filmen så mange ganger du ønsker. Utenfor USA er alle leiefilmene tilgjengelige i 48 timer/14 dager. Innenfor USA er de fleste leiefilmene tilgjengelige i 48 timer/14 dager, men for noen gjelder 24 timer/14 dager. Hvis du velger å strømme filmen til konsollen din, starter 24-timersperioden når du foretar kjøpet.

La oss si at du leier en film for nedlasting klokken 15:00 den 1. mai. Hvis du begynner å se filmen klokken 20:00 den 5. mai, utløper leieperioden klokken 20:00 den 6. mai.

Hvis du leier en film for strømming klokken 15:00 den 1. mai, utløper leieperioden klokken 15:00 den 2. mai.

Obs! I motsetning til en film du kjøper, må en film du leier ses på enheten den ble leid for (Xbox 360, datamaskin, Windows Phone 8).

Slik kjøper eller leier du en video

1. Start Xbox Video-appen.
  2. Velg movie store (filmbutikk) eller television store (TV-butikk).
  3. Hvis du har valgt en film, klikker du Buy eller Rent, og følger deretter instruksjonene på skjermen.
    Hvis du har valgt et TV-program, klikker du Buy, og følger deretter instruksjonene på skjermen.
  4. Hvis du ønsker å kjøpe et sesongkort for TV-programmet du har valgt, klikker du Season pass, og følger deretter resten av instruksjonene.

Direkteavspilling og nedlasting

Når du kjøper eller leier en video gjennom Xbox Video, kan det hende du må bestemme om du ønsker å spille den av direkte eller laste den ned.

Direkteavspilling for å se nå

Strømming er et godt alternativ hvis du har en rask nettverks- og Internett-tilkobling og du ønsker å se videoen umiddelbart. En Internett-tilkobling støtter nedlasting av en video. Vi anbefaler imidlertid å bruke en bredbånds-Internett-tilkobling (kabel, DSL eller LAN) for Xbox Video, særlig hvis du vil strømme videoer.

Hvis du ikke vet om tilkoblingen er rask nok til strømming, er det greit. Det finnes en tilkoblingstest som kjøres før du strømmer en video for å sørge for at det er praktisk å strømme videoen for deg. Ettersom nettverkshastigheter kan variere alt etter nettverksaktiviteten (innbefattet nedlastinger i bakgrunnen), utføres denne testen hver gang du direkteavspiller.

Hvis nettverket ditt ikke er raskt nok til å strømme videoen, blir du varslet før du bekrefter betalingen. Hvis nettverket ditt er for tregt for direkteavspilling av HD-video, kan det hende at du kan strømme SD-versjonen, eller ganske enkelt laste ned videoen i stedet.

Nedlasting for å se senere

Nedlasting fungerer bra i følgende tilfeller:

• Du har en tregere Internett-tilkobling
  • Du vil være sikker på at du får best mulig videokvalitet fra begynnelse til slutt
  • Datamaskinen eller enheten kommer til å være avlogget når du ser på videoen

Uavhengig av om et nettverk er kablet eller trådløst, varierer nedlastingshastighetene etter region, Internett-leverandør og det enkelte nettverket. Du kan optimere nedlastingshastigheten ved å bruke en bredbånds-Internett-tilkobling og en kablet (i stedet for en trådløs) tilkobling for Xbox Video.

Se TV-programmer eller filmer

Når du kjøper et TV-program eller en film gjennom Xbox Video, kan du se TV-programmet eller filmen på en SD-TV eller -skjerm, en HD-TV eller -skjerm, en dataskjerm eller en Windows Phone 8. De samme valgmulighetene finnes vanligvis når du leier, bortsett fra at du bare kan se videoen på enheten den ble leid for (Xbox 360, datamaskin eller Windows Phone 8).

Obs!  Flere faktorer påvirker oppløsningen på videoen. Disse faktorene innbefatter bildekvaliteten til selve videoen (HD eller SD), egenskapene til spilleren, kablene som overfører videosignalet fra enheten til skjermen, og egenskapene til skjermen din. Det viktigste når du skal se en HD-video i HD-kvalitet på en HD-TV eller -skjerm, er at du må spille av og vise HD-videoen på HD-kompatibel maskinvare som bruker HD-overføring (HDMI-, komponent- eller VGA-videokabler).

TV eller skjerm

Når du skal se HD-videoer i HD-kvalitet på en HD-TV eller -skjerm, må du spille dem av på HD-kompatibel maskinvare som bruker HD-overføring (HDMI-, komponent- eller VGA-videokabler).

Det er to enkle måter å se en HD-video på som du har kjøpt eller leid fra Xbox Video på en kompatibel HD-TV:

• Koblet til en Xbox 360-konsoll

Last ned og spill av HD-videoen direkte fra Xbox 360-konsollen til HD-TVen ved hjelp av en HDMI-kabel, HD AV-kabelen for Xbox 360 eller VGA HD AV-kabelen for Xbox 360.

Fullstendig oppløsning på 1080p er bare tilgjengelig med Xbox 360 og krever en 1080p-kompatibel HD-TV som er HDCP-aktivert, samt en HDMI-kabel eller VGA HD AV-kabel for Xbox 360.

Hvis hjemmenettverket ditt er raskt nok, kan du også strømme videoer. Med Xbox 360-konsollens HDMI-tilkobling eller VGA HD AV-kabelen for Xbox 360 kan du vise oppløsninger på opptil 1080p. Med HD AV-kabelen for Xbox 360 kan du vise oppløsninger på opptil 720p eller 1080p.

Du kan også se SD-videoer (480p) på de fleste TVer ved å bruke én av disse kablene:

• HD AV-kabel for Xbox 360
  • VGA HD AV-kabel for Xbox 360
  • kompositt-AV-kabel for Xbox 360
  • S-Video AV-kabel for Xbox 360.
Hvilken kabel du må bruke, avhenger av AV-inngangen på TVen.

Dataskjerm

Kjøp eller lei videoer via programvaren Xbox Video. Du kan velge hvilken versjon du vil bruke til å se video på en datamaskin (SD-format) eller for en enhet som støttes (SD- eller HD-format, avhengig av hvilken video du skal se).

Se gratis TV-programmer på Xbox Live

Xbox Video gir deg et stort utvalg av de nyeste TV-programmene i katalogen vår. Du kan velge mellom 100 episoder du kan se helt gratis. Hvis du vil laste dem ned, kan du også beholde dem.

Slik laster du ned gratis TV-programmer på nytt til datamaskinen

1. Start programvaren Xbox Video, og logg på.
  2. Gå til Settings, og velg deretter Account.
  3. Gå til Purchase History, og klikk deretter TV shows for å se alle TV-programmene du har kjøpt eller fått gratis.
  4. Klikk Download ved siden av TV-programmet du vil laste ned på nytt.