Kjøpe og leie videoer på Xbox 360-konsollen

Oversikt

Finn ut hvordan du kjøper og leier videoer (TV-programmer, filmer og musikkvideoer) på Xbox 360-konsollen din.

Løsninger

Slik kjøper eller leier du en film på Xbox 360-konsollen

1. Trykk Guide-knappen på håndkontrolleren, og velg deretter Xbox Home.
  2. Velg tv & Movies og deretter Xbox Video.
  3. Velg filmer.
  4. Velg et av alternativene for å bla gjennom de tilgjengelige filmene. Du kan for eksempel velge Aktuelt.
  5. Bla gjennom filmene og velg musikkvideoen du vil se.
  6. Velg Lei eller Kjøp hvis du vil se filmen.

Mer informasjon om leie av film på Xbox 360-konsollen

Når du leier en film gjennom Xbox Video, er den tilgjengelig for deg i 14 dager. Nedtellingen på 14 dager begynner når du kjøper filmen. Når du begynner å spille av filmen, begynner en annen klokke å tikke. Da kan du se filmen så mange ganger du ønsker i løpet av en 24-timersperiode.

La oss si at du leier en film klokken 15:00 den 1. mai. Hvis du begynner å se filmen klokken 20:00 den 5. mai, utløper leieperioden klokken 20:00 den 6. mai.

Obs! I motsetning til en film du kjøper, må en film du leier, ses på enheten den ble leid for (for eksempel Xbox 360-konsollen, en datamaskin eller en Windows Phone 7).

Slik kjøper eller leier du en video på Xbox 360-konsollen

1. Trykk Guide-knappen på håndkontrolleren, og velg deretter Xbox Home.
  2. Velg tv & Movies og deretter Xbox Video.
  3. Velg TV.
  4. Velg et av alternativene for å bla gjennom de tilgjengelige titlene. Du kan for eksempel velge Nye utgivelser.
  5. Bla gjennom titlene og velg noe du vil se på.
  6. Hvis du vil se videoen, velger du et kjøpsalternativ som Kjøp sesongkort eller velger Se alle episoder for å kikke gjennom og kjøpe enkeltstående episoder.

Se gratis TV-programmer på Xbox 360-konsollen

Xbox Video gir deg et stort utvalg av de nyeste TV-programmene i katalogen vår. Du kan velge mellom 100 episoder du kan se helt gratis.

1. Trykk Guide-knappen på håndkontrolleren, og velg deretter Xbox Home.
  2. Velg tv & Movies og deretter Xbox Video.
  3. Velg TV.
  4. Velg Gratis-TV.
  5. Bla gjennom titlene og velg noe du vil se på.
  6. Hvis du vil se videoen, velger du Kjøp.

Se på TV-programmer eller filmer i HD på Xbox 360

Du kan laste ned og spille av HD-filmer og -videoer direkte fra Xbox 360-konsollen til HD-TVen ved hjelp av en HDMI-kabel, HD AV-kabelen for Xbox 360 eller VGA HD AV-kabelen for Xbox 360. Fullstendig oppløsning på 1080p er bare tilgjengelig med Xbox 360 og krever en 1080p-kompatibel HD-TV som er HDCP-aktivert, samt en HDMI-kabel eller VGA HD AV-kabel for Xbox 360.

Hvis hjemmenettverket ditt er raskt nok, kan du også spille av videoer direkte. Med Xbox 360-konsollens HDMI-tilkobling eller VGA HD AV-kabelen for Xbox 360 kan du vise oppløsninger på opptil 1080p. Med HD AV-kabelen for Xbox 360 kan du vise oppløsninger på opptil 720p eller 1080p.

Du kan også se SD-videoer (480p) på de fleste TVer ved å bruke én av disse kablene: HD AV-kabel for Xbox 360, VGA HD AV-kabel for Xbox 360, kompositt-AV-kabel for Xbox 360 eller S-Video AV-kabel for Xbox 360. Hvilken kabel du må bruke, avhenger av AV-inngangen på TVen.

Strømme og laste ned videoer på Xbox 360

Når du kjøper eller leier en video gjennom Xbox Video, kan det hende du må bestemme om du ønsker å spille den av direkte eller laste den ned.

Direkteavspilling for å se nå

Direkteavspilling er et godt alternativ hvis du har en rask nettverks- og Internett-tilkobling og du ønsker å se videoen umiddelbart. Selv om alle Internett-tilkoblinger støtter videonedlasting, anbefaler vi å bruke en bredbånds-Internett-tilkobling (kabel, DSL eller LAN) for Xbox Video, spesielt hvis du ønsker å spille av videoer direkte.

Hvis du ikke vet om tilkoblingen din er rask nok til direkteavspilling, er det ikke noe problem. En tilkoblingstest kjøres før du spiller av en video direkte for å kontrollere om direkteavspilling er praktisk for deg. Ettersom nettverkshastigheter kan variere alt etter nettverksaktiviteten (innbefattet nedlastinger i bakgrunnen), utføres denne testen hver gang du direkteavspiller.

Hvis nettverket ditt ikke er raskt nok til å spille av videoen direkte, blir du varslet før du bekrefter betalingen. Hvis nettverket ditt er for tregt for direkteavspilling av HD-video, kan det hende at du kan direkteavspille SD-versjonen, eller ganske enkelt laste ned videoen i stedet.

Nedlasting for å se senere

Nedlasting fungerer bra når du har en treg Internett-tilkobling, når du ønsker å sikre at du får den aller beste videokvaliteten fra start til slutt, eller når datamaskinen eller enheten din kommer til å være frakoblet når du ser videoen.

Uavhengig av om et nettverk er kablet eller trådløst, varierer nedlastingshastighetene etter region, Internett-leverandør og det enkelte nettverket. Du kan optimere nedlastingshastigheten ved å bruke en bredbånds-Internett-tilkobling og en kablet (i stedet for en trådløs) tilkobling for Xbox Video.